Ramadan

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Ma kaj se jezis takoj, bos spet cmeril? Ne maram diagnoz na dalec, raje bi te rad osebno videl kako brskas po dreku.... neprecenljivo...
hysterical-1.gif

btw... za razliko od tebe alana forda ne stejem pod strokovno gradivo....

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Thesmos pravi:
Ma kaj se jezis takoj, bos spet cmeril? Ne maram diagnoz na dalec, raje bi te rad osebno videl kako brskas po dreku.... neprecenljivo...
hysterical-1.gif

pa sej me zdej gledas..beres..

jaz cmeril? najbrz sime zamenjal s kom. nazadnje sem jokal, k je umrl alija..cist resno

mistique

Guru
16. jun 2009
14.241
2.038
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
eazy, tole niso razlogi, ker potem bi tudi hadž prepovedali. Se pa strinjam, da je potrebno nekaj storiti glede vzgoje in izobrazbe mladih.

Ti dejansko primerjas hadz in pijancevanje?
confused-1.gif
Hadz je za muslimane obvezen, pijancevanje ni.
smrt med hadzom je nenamerna posledica ogromne kolicine ljudi, smrt med praznovanjem je posledica alkohola.
Prvo je skoraj nemogoce prepreciti, drugo pa relativno preprosto.

Gre zgolj za enako mero sprenevedanja, kot si ga uporabil pri naštevanju razlogov za fetvo. Piše, da gre za neprimerne zabave in ne smrtno nevarne.
Nobena fetva ne bo preprečila praznovanj. Pristop je napačen. Bosna ni islamska dežela. Zaenkrat.

Bo treba se enkrat prebrati fetvo. Fetva ne sploh ne prepoveduje "praznovanje" ampak neprimerno praznovanje. Eden od kljucnih razlog je smrt mladenica v SA lansko leto btw. Ali ce citiram:

" na koje pozivaju pojedine ugostiteljske radnje i kafiæi dovodeæi najveæi islamski blagdan Bajram u vezu s kafanskim ambijentom pijanki, terevenki i šerijatom zabranjenih oblika zabave, često uz učešæe pjevača i pjevačica iz drugih kultura koji ne osjeæaju i ne razumiju duh i smisao Bajrama. Bajram je blagdan radosti u kojem se vjernici na primjeren, šerijatom dozvoljen način raduju i vesele nakon skrušeno obavljenog ibadeta posta i iskazane ljubavi, predanosti i odanosti Uzvišenom Allahu i vrijednostima Njegove vjere"

Pristop je pravilen vendar preblag. Na isto noc poslati 10x vec inspektorjev na teren in kasirati vsako tocenje alkohola mladoletni osebi, vsako razgranje, vsak nered. V bistvu bi 99% resili ce bi preverili delovna dovoljenja nastopajocih.

Praviš, da je namen fetve, da se preprečijo smrti na zabavah? Aha. Pa ne me zajebavat easy. Jaz sem zadevo prebral, ker je v jeziku, ki ga razumem. In sem tudi napisal (glej odebeljeni del citata) to, kar sem prebral. Nikjer nisem zapisal, da želi islamska skupnost prepovedati organizacijo in udeležbo na vseh zabavah. Dej, ne glumi Thesmosa.

Inšpektorji so pa druga pesem. Oni se ne aktivirajo na podlagi fetve. O (ne)urejenosti sistema v BiH pa kdaj drugič...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik mistique pravi:Praviš, da je namen fetve, da se preprečijo smrti na zabavah? Aha. Pa ne me zajebavat easy. Jaz sem zadevo prebral, ker je v jeziku, ki ga razumem. In sem tudi napisal (glej odebeljeni del citata) to, kar sem prebral. Nikjer nisem zapisal, da želi islamska skupnost prepovedati organizacijo in udeležbo na vseh zabavah. Dej, ne glumi Thesmosa.

Inšpektorji so pa druga pesem. Oni se ne aktivirajo na podlagi fetve. O (ne)urejenosti sistema v BiH pa kdaj drugič...

To ne pravim jaz, to pravi Ceric i o tem se govori ze leta. V samem tekstu ti tocno pise ZAKAJ in KAKO. Vsako leto pride to pretopov, prometnih nesrec in tudi tudi smrti. Kaj pa mislis da je "dejanski" razlog? Dolgcas?
crazy1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a zdej pa uzaljenost

sori no..vi muslimani

vidis da gre... no sedaj pa ponovno vprasaj in bos verjetno sam ugotovil zakaj je tvoje vprsanje debilno

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ni debilno..vi ste miroljubni, neagresivni, ni alkota..torej kako hudica oride do tezav.

ce das 10 petletnikov v peskovnik, sigurno ne strmoglacijo z avionom.

btw
danes i fell so turski
cel dan nisem jedel nic..zdej jem tunio, paradajz, sir..radler sem dal jedini..

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ni debilno..vi ste miroljubni, neagresivni, ni alkota..torej kako hudica oride do tezav.

ce das 10 petletnikov v peskovnik, sigurno ne strmoglacijo z avionom.

btw
danes i fell so turski
cel dan nisem jedel nic..zdej jem tunio, paradajz, sir..radler sem dal jedini..

Le kako v lokalnem polnem mladine in alkohola pride do tezav
priden.gif
nemogoc scenarij Kaj takega v razvitih v in nemuslimanskih drzavnih ni.... Kajne softi. Sploh pa ne v SLO

p.s.: 10tic... Islam ni turski

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
v sloveniji med delom na visi gasijo zejo s cvickom

sam v islamu se bajramuje ne z alkotom..torej ce bajrmauejs ne pijes..ce pijes nisi musliman, ne bajramujes

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
izi..napisal si mati je kupoila svinjski anrezek

a ni amti pokojna*

si ti malo moten? retoricno vprsanje btw*

ne vem.ti povej

a nisi napisal, da so amti kupili svinjski anrezek in si ga vrgel stran. in ani splošno znano dejstvo, da so amti in babo mrtvi

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
izi..napisal si mati je kupoila svinjski anrezek

a ni amti pokojna*

si ti malo moten? retoricno vprsanje btw*

ne vem.ti povej

a nisi napisal, da so amti kupili svinjski anrezek in si ga vrgel stran. in ani splošno znano dejstvo, da so amti in babo mrtvi

si, definitivno si moten

zelo moten