Ramadan

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Kaj ima nacionalizem pri veri?
crazy1.gif

kako hudiča potem v islamskih drzavah prihaja do drzavljanjski vojn in drugih vojn?

odkrivam, da sem tup ko točak.

kako hudica v krscanskih drzavah prihaja do vojn (in drugih stvari) kljub vsem Zapovedim? imas se kako podobno inteligentno vprasanje?

ja lepo..krščansko vero prirejamo trenutnim razmeram

islam pa se ne prilagaja posamezniku, skupini..času..

a nisi tko zapisal

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
on je musliman in spostuje pravoslavne obicaje.

ne mi anrisat..napis mi kaj to pomeni

prehod med verami je kaj..kot novorojenec iz brezverja vstopis v islam..to verjetno velja
kot kristaj pa ne moreš v islam
al ne moreš iz islama

se tebi mesa? kako lahko musliman spostuje pravoslavne verske obicaje?!
stupid-1.gif

ti beseda "prehod" med verami ni jasna?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:ja lepo..krščansko vero prirejamo trenutnim razmeram

islam pa se ne prilagaja posamezniku, skupini..času..

a nisi tko zapisal

Ni potrebe da bi se prilagajal. Vsaj ne v tvojem smislu. Prav rigidnost je prednost Islama in stevilo muslimanov stalno raste kljub "neprilagajanju posamezniku, skupini, casu"

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:

prehod med verami je kaj..kot novorojenec iz brezverja vstopis v islam..to verjetno velja
al ne moreš iz islama

stupid-1.gif

opa..pa smo tam

kako lahko musliman spostuje praviolsavne običaje

kako pa en kamelči lahko spoštuje muslimanske

in evropa, demokracija, spoštovanje drugačnih..ratajo jazsno definirana, zahtevana in povsem legitimna..jajca.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:

al ne moreš iz islama

stupid-1.gif

btw
poznam vsaj 3..2 rkc in eno pravolsavko..kravi, ki so šle v islam, zamenjale imena, nabile rjuhe in se porocile z steprjem otrok.

kaj pa zdej? je mozno ali ni mozno?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:

al ne moreš iz islama

stupid-1.gif

opa..pa smo tam

in evropa, demokracija, spoštovanje drugačnih..ratajo jazsno definirana, zahtevana in povsem legitimna..jajca.

Ocitno tudi beseda "spostovati" ni jasna..... On nemuslimana se pricakujes da bo med muslimani spostljiv in obratno. Provocirati na eni ali drugi strani je primitivno. Nihce od Camelcija ni pricakoval da postane muslimana, enako kot od Sabana ne pricakuje da postane musliman ceprav nastopa na praznovanju muslimanskega praznika.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:poznam vsaj 3..2 rkc in eno pravolsavko..kravi, ki so šle v islam, zamenjale imena, nabile rjuhe in se porocile z steprjem otrok. kaj pa zdej? je mozno ali ni mozno?

Danes je "mozno" vse, prehodi so naceloma odraz raznih osebnostih, emocionalih stisk. V ali iz katerkoli verske skupnosti btw. Ali je pa to ok oziroma dopustno je pa cisto druga stvar. Glede na vse pogoje to v bistvu "ni mozno".

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:poznam vsaj 3..2 rkc in eno pravolsavko..kravi, ki so šle v islam, zamenjale imena, nabile rjuhe in se porocile z steprjem otrok. kaj pa zdej? je mozno ali ni mozno?

Danes je "mozno" vse, prehodi so naceloma odraz raznih osebnostih, emocionalih stisk. V ali iz katerkoli verske skupnosti btw. Ali je pa to ok oziroma dopustno je pa cisto druga stvar. Glede na vse pogoje to v bistvu "ni mozno".

torej tudi islam ni vec ka rje bil..in se da vse

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:

Islam je isti vedno bo isti. In ne da se vse. Tudi ce se tako zelis. Prav prih teh zadevah je zelo direkten in jasen.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:

al ne moreš iz islama

stupid-1.gif

opa..pa smo tam

Ocitno tudi beseda "spostovati" ni jasna..... On nemuslimana se pricakujes da bo med muslimani spostljiv in obratno. Provocirati na eni ali drugi strani je primitivno. Nihce od Camelcija ni pricakoval da postane muslimana, enako kot od Sabana ne pricakuje da postane musliman ceprav nastopa na praznovanju muslimanskega praznika.

še enkrat. kako lahko musliman spoštuje pravoslavne običaje. tako kot kamelči muslimanske.

za muslimana je to nekaj nemogoče, glede na smajlije..za kamelčija pa zahetav ob obisku sarajeva

in to pov ervse. vi ne morete sopostovat obicajev drugih, drugi pa ne smejo risat mohameda kakos erje..a dejstvo je, da je clovek sral. 100%
in drug si ne sme obrisat rit s koranom..a z regratovim listom lahko..ceprav janezi jedo regrat k zmesani. enmu unicujes duhovno hrano enmu pa pravo hrano. kaj je huje

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:

Islam je isti vedno bo isti. In ne da se vse. Tudi ce se tako zelis. Prav prih teh zadevah je zelo direkten in jasen.
2 ali 3 poznam ki so to naredile. pika. v zadnjih 20 klet..ena celo pred..3 leti maks.
bi ra dimena, priimke, naslove.

verjetno pa ne zivijo vec tu, ampak radaju male almire nekje tamo dole

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:

al ne moreš iz islama

stupid-1.gif

opa..pa smo tam

še enkrat. kako lahko musliman spoštuje pravoslavne običaje. tako kot kamelči muslimanske.

za muslimana je to nekaj nemogoče, glede na smajlije..za kamelčija pa zahetav ob obisku sarajeva

in to pov ervse. vi ne morete sopostovat obicajev drugih, drugi pa ne smejo risat mohameda kakos erje..a dejstvo je, da je clovek sral. 100%
in drug si ne sme obrisat rit s koranom..a z regratovim listom lahko..ceprav janezi jedo regrat k zmesani. enmu unicujes duhovno hrano enmu pa pravo hrano. kaj je huje

Saban spostuje muslimanske obicaje tako da nastopa tudi na verskih praznovanjih/obredih. Nekateri njegovi kolegi niso taksni in jih na taksnih praznovanjih ni. Nikoli? Ker vsi vedo da je bo obnasanje neprimerno. Stekas? Camelci je pa v mesecu post pred muslimani jedel in pil. To je konkretnega nespostovanja.

Mi ne moremo spostovati obicaje drugih ceprav lahko najdes v istem delu mestu verske objekte vseh verskih skupnosti in ti bos nekoga ucil o spostovanju?!
crazy1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:

2 ali 3 poznam ki so to naredile. pika. v zadnjih 20 klet..ena celo pred..3 leti maks.
bi ra dimena, priimke, naslove.

verjetno pa ne zivijo vec tu, ampak radaju male almire nekje tamo dole

Moja sosolka je imela pri 15* otroka pa to ni normalno, ok ali vsakdanji pojav. Koga boli ... koga ti poznas. A zdej bos po "po treh posameznicah" sodil o miljardi+ ljudi?!
stupid-1.gif

Ogromno ljudi (tudi Slovencev) vsak dan vstopi/izstopi iz raznih sekt ali verskih skupnsti. To je njihova stvar in problem.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
izi, žal moram spet zaključiti tole debato. tema je zame kot taka izčrpana, besedni dvoboj zaključen.

pokazal si nekredibilnost in napačno zagovarjanje bedne informacije o verskem prepričanju nekoga, ki je niko i ništa. verjetno ej kredibilnost drugih muslimanskih for na istem nivoju

poučil si nas, da prehod iz ene vere v islam ni možen, kar je bilo demantirano in si se ven vlekel, da danes je vse mozno, ceprav se islam ne spreminja

in kot najbolj vazno stejem vrstico v kateri se cudih kako mi sploh pade na pamet, da bi musliman spostoval pravoslavne obicaje.

kle sva zakljucila.

se dinotija in groznje dodam

in smo vsi doili nova spoznanja o islamu.

lahko noc in miren spanec.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Ce ti lahko postanes Slovenec tako da izobesis slovensko zastavo potem je vse mozno ...
priden.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:

al ne moreš iz islama

stupid-1.gif

opa..pa smo tam

Saban spostuje muslimanske obicaje tako da nastopa tudi na verskih praznovanjih/obredih. Nekateri njegovi kolegi niso taksni in jih na taksnih praznovanjih ni. Nikoli? Ker vsi vedo da je bo obnasanje neprimerno. Stekas? Camelci je pa v mesecu post pred muslimani jedel in pil. To je konkretnega nespostovanja.

Mi ne moremo spostovati obicaje drugih ceprav lahko najdes v istem delu mestu verske objekte vseh verskih skupnosti in ti bos nekoga ucil o spostovanju?!
crazy1.gif

Kaj koji kura.c imate podtem odprto? Zapri vse trgovine, pekarne, roštilje pa se jebeno stradaj in se ne delaj, da glumiš turistično mesto, jebalo te tvoje konkretno nespoštovanje. Zapri mesto in v času posta ne prodajaj, ne kuhaj, ne obračaj piliče in nehaj peči bureke, sirnice. Ne gre a, itak, da je denar bolj pomemben od vere, dvoličnež zeleni.
In kakšen je to post, da čez dan ne ješ, ponoči se pa futraš kot medved pred zimo, vau, res spoštovanja vredno. Pravi post se izvaja skoz celoten dan, prav tako ponoči, ne pa da se konča takrat, ko se na džamiji prižgejo reflektorji.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:Kaj koji kura.c imate podtem odprto? Zapri vse trgovine, pekarne, roštilje pa se jebeno stradaj in se ne delaj, da glumiš turistično mesto, jebalo te tvoje konkretno nespoštovanje. Zapri mesto in v času posta ne prodajaj, ne kuhaj, ne obračaj piliče in nehaj peči bureke, sirnice. Ne gre a, itak, da je denar bolj pomemben od vere, dvoličnež zeleni.
In kakšen je to post, da čez dan ne ješ, ponoči se pa futraš kot medved pred zimo, vau, res spoštovanja vredno. Pravi post se izvaja skoz celoten dan, prav tako ponoči, ne pa da se konča takrat, ko se na džamiji prižgejo reflektorji.

Ogromno lokalov, tudi najvecjih je zaprtih. Sicer bi clovek od gostov pricakoval da uporabijo mozgane oziroma "common sense". Post ni stradanje cez dan in ni "futranja cez noc" na zalogo. Predpisano je kdaj, kje, kako, kdaj, itd.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ne seri. Uporabi jih tudi ti. Odpreš biznis v času posta in potem pričakuješ, da nekdo ne bo prihajal notri ter naročal hrano, ker imaš ti svoj post. Se pravi bi moral kanelon iz Slovenije prinesti sendviče iz tvojih 5 minut pa še to bi moral jesti nekje v apartmanu oz v šumi, kjer ga ne bo nihče videl pa ti si res za pregled možganov ter kakšno dodatno terapijo.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Se enkrat.... V tem casu je veliko lokalov (tudi najvecji) v katerih se streze neprimerne zadeve ZAPRTIH. Za vse. Ne streze se nicesar in nikomur.

Ce pa ze hodis v kraj v katerem ves da prevladuje neka kultura potem se bo nekdo ,ki ima delujoce mozgane temu prilogodil. Tudi ce je oh in sploh vazen TURIST. Ce bi jaz (recimo) potoval v Indijo bi 3x premislil kje in kaksno meso bi narocal zaradi njihovega odnosa do krav. Mozno je biti tudi ignorant in zahtevati vse povsod (si pac vazen TURIST).

Kdorkoli (*razen softija*) lahko v vsakem trenutku tega meseca dobi v SA tudi odojek samo treba ja iti na pravo mesto. Zahtevati to povsod in vedno je pa zaostalo. Softi bi zaman iskal hladno pivo tudi ce bi se nahajal pred sarajevsko pivovarno
crazy1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Če ti meni v meniju ponudiš čevape in imaš odprto čebavdžinico, se pričakuje, da mi jih boš tudi pripravil, v nasprotnem primeru lahko v skokovima, sej veš kaj. In ja, če mi bo v Indiji nekdo ponudil file mignon, ga bom tudi naročil, dol mi visi, če mu je krava Milka sveta. Potem pa ne ponujati. Tvoja logika je popolnoma zgrešena, odprl bi trgovino, imel zaposlene delavce vendar pričajuješ, da nihče ne pride naročati? Pa kje spiš, da te ne ukradejo?