Radioamaterizem...

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.948
7.275
113
Včasih me je to precej zanimalo, zato imam eno vprašanje! Kaj je recimo za povprečnega človeka tako zanimivo v radioamaterstvu, glede na današnjo poplavo vse vrste komunikacije ( mobitel, Skype, MSN itd...) ???

Lep pozdrav

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
Recimo to da pri radioamaterstvu lahko dobiš na drugi strani enako čudnega sogovornika kot si ti sam?!
grin1.gif

Par prednosti:
- lahko legalno uporabljaš "vse" radijske frekvence, če ne veš zakaj bi to rabil potem to ni zate
- se pogovarjaš oz. prenašaš podatke zastonj
- imaš hobi za katerega lahko zagoniš par (10) k EUR pa še vedno nisi car
- radioamaterji so del civilne zaščite oz. v kriznih razmerah lahko zagotavljajo povezave s svetom (če živiš sredi lj sploh ne veš kaj to pomeni)
- spoznavaš nove ljudi (večinoma čudne)
- ....

Sem še kaj pozabil, ampak v osnovi je to to!
evil.gif

axl155

Pripravnik
27. dec 2007
50
1
8
hehe ze 10 let nism več pa morm priznat da mi manjka
smile-1.gif
začel s cb postajo pole pa ukw. tak da hobi je bil eden izmed najlepših. Še posebej so sosedi popi... ker niso mogli gledat v miru TV hahahah

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.569
4.490
113
49
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Recimo to da pri radioamaterstvu lahko dobiš na drugi strani enako čudnega sogovornika kot si ti sam?!
grin1.gif

Par prednosti:
- lahko legalno uporabljaš "vse" radijske frekvence, če ne veš zakaj bi to rabil potem to ni zate
- se pogovarjaš oz. prenašaš podatke zastonj
- imaš hobi za katerega lahko zagoniš par (10) k EUR pa še vedno nisi car
- radioamaterji so del civilne zaščite oz. v kriznih razmerah lahko zagotavljajo povezave s svetom (če živiš sredi lj sploh ne veš kaj to pomeni)
- spoznavaš nove ljudi (večinoma čudne)
- ....

Sem še kaj pozabil, ampak v osnovi je to to!
evil.gif

467716-post_slo.gif

Raziskovanje vplivov vremenskih razmer na pogoje, delo preko satelitov, meteorirov, lune.
Pa še kaj se bi našlo...

Lep 73
cool-1.gif