Radarji na Hrvaški avtocesti A1 (Zagreb - Split - Ploče)

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Omejitve so vcasih res butasto postavljene... Letos junija... Sv. Rok in dol proti Maslenici... stalno 40 km/h ... kao veter... pa ni bilo nic strasnega... in 40 km/h ne mores vozit, ker ti kamioni hupajo zadaj :) ... Vsi smo vozili 70, 80 km/h ...

Ma hrvati majo poleti lih dvakrat dež in ker so dali tolk denarja za dalinjski sistem omejevanja hitrosti si morajo nevarnost izmislit.

Isto prejšnji vikend na isterskem Y. Omejitev 40 zarad vetra. Še en list na grmovju se ni premaknil.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.572
2.618
113
še v SLO - ampak komaj
No - sem tudi jaz pred leti bil pameten in na poti domov nisem yebal tistih 40 km/h “spodaj”. Na avtu pa dve kolesi. Ko me je prestavilo za celi pas sem pa lahko hitro spustil.

Sranje je, ker dostikrat v sunkih seka in se dejansko dostikrat sploh ne vidi kako piha.

edit: iz Maslenice gor na Velebit

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Na tem odseku SV.Roku - Malsenica so sunki včasih hudi. In zato zelo pogosto omejitve 40/60. Je tudi mene že lepo prestavilo.

• Všeč mi je
Reactions: luciano

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.276
4.104
113
V glavnem Hrvati norijo z temi tablami za omejitev.
V Nemčiji je v snežnem metežu brez omejitev, le znak za spolzko vozišče. Pa mater saj nisi tak nor da boš 200 po snegu gonil.
Najslabše pa je, da je naliv že zdavnaj mimo omejitev pa še gori.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če je 40 omejitev boš verjetno zabremzal na ene 80, mogoče 60... Pa te sunek še zmeraj konkretno zamaje... Če dajo samo obvestilo "burja/bočni veter) bo redkokdo sploh nogo spustil iz tistih 100km/h + kolikor pripiči iz tunela Sv. Rok. Pri taki hitrosti te pa že lahko fajn razmeče...
Pa ne s tem, vsak si je sam kriv, blablabla, ker tudi zastoji koštajo plus tega da Balkanjerose (ja tudi Slovence) je potrebno povsod omejevati in voditi, ker sami od sebe ne naredimo nič.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.513
892
113
V soboto je na tem odseku konkretno pihalo.
Je bilo pa zanimivo, da so zaprli v obe smeri prva pasova. Niso pa nic delali. Mogoce zato, ce koga prestavi sunek, da je se vedno na cesti in ne v kamenju?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Če je 40 omejitev boš verjetno zabremzal na ene 80, mogoče 60... Pa te sunek še zmeraj konkretno zamaje... Če dajo samo obvestilo "burja/bočni veter) bo redkokdo sploh nogo spustil iz tistih 100km/h + kolikor pripiči iz tunela Sv. Rok. Pri taki hitrosti te pa že lahko fajn razmeče...
Pa ne s tem, vsak si je sam kriv, blablabla, ker tudi zastoji koštajo plus tega da Balkanjerose (ja tudi Slovence) je potrebno povsod omejevati in voditi, ker sami od sebe ne naredimo nič.

Saj je marsikje na cesti taka omejitev, da je niti ne mores doseci, ce nimas gokarta :) ... recimo vec ali manj vse gorske cestice izven naselja... Pa saj ni treba, da vozis toliko, kot je omejitev... pac se prilagodis situaciji... temu se rece "prilagojena hitrost" ... :p ... ce pa sveti tabla z omejitvijo 40 km/h... pa imajo lep nacin za polnjenje proracuna :) ...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Saj je marsikje na cesti taka omejitev, da je niti ne mores doseci, ce nimas gokarta :) ... recimo vec ali manj vse gorske cestice izven naselja... Pa saj ni treba, da vozis toliko, kot je omejitev... pac se prilagodis situaciji... temu se rece "prilagojena hitrost" ... :p ... ce pa sveti tabla z omejitvijo 40 km/h... pa imajo lep nacin za polnjenje proracuna :) ...

Točno tako tu pa dramatizirajo in moralizirajo dejansko dajo pa omejitev tako nizko, da lahko s konjem greš prek...

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.521
1.109
113
V soboto je na tem odseku konkretno pihalo.
Je bilo pa zanimivo, da so zaprli v obe smeri prva pasova. Niso pa nic delali. Mogoce zato, ce koga prestavi sunek, da je se vedno na cesti in ne v kamenju?
Sta bila zaprta že skoraj mesec dni nazaj. Vreme BP. Morda odprejo le ob stoječi koloni?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.276
4.104
113
Mislim da imajo zaprto, da imajo dostavni pas, če katerem kaj crkne po bregu navzgor. Večina je itak osebnih vozil in bi se samo stopalo ko bi se končal 3 pas.