Radar v "kanti"

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.936
6.977
113
27. člen

(domneva nedolžnosti)

Kdor je obdolžen kaznivega ravnanja, velja za nedolžnega, dokler njegova krivda ni ugotovljena s pravnomočno sodbo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Prekrški se ne nanašajo na ta člen. Sicer ti tudi napačnega parkiranja ne bi mogli dosoditi brez pravnomočne sodbe na sodišču.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
12.3. zločin, 16.4. kazen

@darjan: obrisi se vidijo, vendar ni razpoznavno - vsaj na izpisku, ki sem ga dobil sam. Mogoče je original boljši?

Če mene vprašaš je to izredno dolga doba. V principu bi morali obvestilo o prekršku poslat v roku tedna dni. Tole je pa več kot mesec. Bo treba v kake pravne bukve pogledat, če se jih da sjebat ...
Zakaj le? Za 50 EUR kolikor me je stala polovička?

Zavestno sem peljal prehitro: 91 km/h (- 5km/h) na 60 km/h. A sedaj naj se pa izgovarjam na vse možne načine? Toliko ponosa pa še imam, da če sem kriv, da tudi priznam, da sem kriv. (Res bi bilo bolje, če bi na tistem viaduktu popravili diletacije, kot pa da kasirajo, ampak tako je.)
Ne razumem pizdekov, ki podolgem in počez kršijo prometne (in ostale) predpise, ko jih dobijo, pa naenkrat postanejo pametni in poznajo vse zakone. Zakaj se predpisov niso držali, če vse poznajo?

@darjan: torej naj bi to vlekel na US? US je prenasičeno ravno zaradi raznih sociopatov, ki kazen za napačno parkiranje gonijo do ustavnega sodišča. Take zadeve so padle od prve, do zadnje - ampak ne, pizdeki gonijo svoje, odvetniki pa služijo.
Kdor je pripravljen prometni prekršek(!) goniti do US, ni dovolj socializiran za sodelovanje v prometu. Pamagala bi takojšnja zaplemba vozila s katerim je bil prekršek narejen, prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja in vsaj 5 let do ponovnega opravljanja vozniškega izpita - pod pogojem, da je kandidat uspešno test socializiranosti.

Don't do the crime, if you can't do the time.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

zajbel, sva se srečala?
Sicer ne vem, zakaj naj bi se srečala, ampak upam, da se nisva. Takim ljudem, ki niso prilagojeni ustaljenim družbenim normam in gledajo samo na svojo lastno korist, se jaz rad na daleč izognem, če se le da.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.936
6.977
113
Zato se pa lahko človek pritoži in potem steče navaden postopek, prvo pa se seveda poskuša vsakega "obsodit" s "hitrim postopkom".

Postopek pa zgleda tako, da se pride pred sodnika in steče "normalen" postopek; dokazi, priče, etc...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.936
6.977
113
Seveda ne bi gonil, če je kazen tako smešno nizka.

a če bi slučajno bil človek, ki je odvisen od izpita, hkrati pa bi "nabral" pike, pa vseeno obstaja možnost, da se odvzemu izogneš.

Naj malo zbalansirajo pike in denarno kazen na AC, pa ne bo problemov.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Seveda ne bi gonil, če je kazen tako smešno nizka.

a če bi slučajno bil človek, ki je odvisen od izpita, hkrati pa bi "nabral" pike, pa vseeno obstaja možnost, da se odvzemu izogneš.

Naj malo zbalansirajo pike in denarno kazen na AC, pa ne bo problemov.
Jaz sem odvisen od izpita, zato se nabiranju pik izognem tako, da vozim po predpisih. In kadar ne vozim po predpisih (običajno AC + 20 km/h = 150 km/h, odprta cesta + 10 km/h = 100 km/h) to počnem zavestno - če me pri tem dobijo sem si kriv sam.

Treba je poznati tudi dolžnosti, ne samo pravic.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.936
6.977
113
Običajno, ja.

A dandanes so nekje prav smešne omejitve. AC; 50kmh...in človek lahko kaj kmalu "naleti"...

Ne gre se toliko za dolžnosti, kot za zdravo kmečko logiko in o tem, da so določene stvari enostavno neumne...slediti neumne stvari pa bi znalo nakazovati, da s(m)o neumni.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Običajno, ja.

A dandanes so nekje prav smešne omejitve. AC; 50kmh...in človek lahko kaj kmalu "naleti"...

Ne gre se toliko za dolžnosti, kot za zdravo kmečko logiko in o tem, da so določene stvari enostavno neumne...slediti neumne stvari pa bi znalo nakazovati, da s(m)o neumni.

Žal je tako, da prometna pravila ne sestavljajo taki veleumi, kot si ti. Enako velja tudi za postavljanje znakov in omejitev.
Ampak tale forum ni pravo mesto za jokanje glede tega.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Omejitve na naših AC ne, da so smešne, ampak celo nevarne!
Presoja voznika je, ali se bo teh omejitev držal, ali ne in s tem tvegal kazen - vsak pa naj za svoje odločitve tudi odgovarja. Na butaste omejitve se ne opozarja s kršenjem predisov.

Poleg tega so vsaj kazni za prekoračitev hitrosti na AC dokaj razumne, če že omejitve niso.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.936
6.977
113
Denarni kazni so ja, pike pa vseeno fajn padejo. Če bi bilo tako balansirano, kot je drugje, bi še človek rekel. Ne pa da za kršitev plačaš 100 ojra in dobiš 5 pik ...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.936
6.977
113
Da ne bo kdo naletel...Štajerska AC v smeri MB pred predorom Pletovarje (kjer so sedaj obnovitvena dela) so lih dopoldan "nastavljali" kanto...zgleda je not v resnisi tudi kamera, ker drugače verjetno ne bi en tehnik nekaj "šraufal".

Je kak "znak", da se vidi če je kamera not ali ne, včasih so bile vidne "rdeče lučke" v tistih klasičnih kantah, je sedaj isto? Ker lahko potem preverim, ko se peljem domov.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
Dobu danes po pošti pofotkal pa tamle ko je zoženje iz AC na navadno cesto pri Peračici.
Se pa res lepo vidi proti tistim fiksnim škatlam.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Kaj pa takle radarji, naj bi bili že v Švici...:
image04.jpg

image005wzo.jpg

image006i.jpg