rad bi se odpovedal pokojnini

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
štrik okoli vratu pa je problem zame in ostale rešen
smirk-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
smirk-1.gif

Resno sprašujem. Invalidi niso vsi na vozičkih. Lahko imaš recimo težave s koleni, si še vedno gibljiv in samostojen, pa si na invalidski.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Erm, sklad lahko propade, penzija pa je vsaj tisto nekaj zasiguranega, ki bi naj bilo...edino če propade v celoti država, ampak takrat bodo verjetno večje skrbi, ko le penzija.

Sklad ne more propast. Lahko pa propade firma, kar pa nima veze s skladom kjer je naložen denar.

Dobro no, ni potrebno dlakocepiti, saj je vsem jasno kaj sem mislil. Pač, sklad ni tako siguren, kot penzija, penzije so tiso, kar bo propadlo nazadnje in teh 280 eur, ali koliko točno so prispevki za s.p., te sedaj ne bodo naredili bogatega, reveža pa tudi ne, čez 30 let pa lahko pridejo prav, ker so najbolj varna naložba.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
smirk-1.gif

Resno sprašujem. Invalidi niso vsi na vozičkih. Lahko imaš recimo težave s koleni, si še vedno gibljiv in samostojen, pa si na invalidski.

Nezgodno zavarovanje ranga 500-600 eur/leto, pa si v primeru hude invalidnosti pokrit s par 100k€. Za prvo silo je ...

LP,
PIC

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Citat:
Uporabnik Master_of_Disaster pravi:
Verjetno imaš tudi ti v družini kakšnega penzionista
confused-1.gif

Ta penzionist oziroma dva penzionista sta celo življenje prispevala v pokojninsko blagajno za svojo zdajšnjo penzijo, ob svoji takrat ne preveč slabi plači imata danes mizerno penzijo nekje nad 400eur medtem, ko njuni sovrstniki danes prejemajo kar nekaj višjo penzijo samo zato, ker se jim je uspelo upokojiti nekaj let prej (kljub temu, da so imeli nižjo plačo) in to samo na podlagi čudnega preračunavanja in upoštevanja let za obračun penzije.
Če pa dodam, da nek Kučan prejema 3.000eur penzije, razni borci (ali pa navadni kurirčki) iz časov 2.sv.vojne in potomci teh borcev prejemajo po 1.500eur penzije, pri takih primerih mi gredo pa lasje pokonci in mi nekako ni v interesu NJIM plačevat solidarnostne prispevke za PIZ.
Raje poskrbim za svojo prihodnost na drugačen način in sem si sam kriv za dobro oziroma slabo penzijo, ko bom, če bom do nje prišel. Pa še ena prednost je, če sam varčujem za to penzijo.... recimo da me pobere pri 50ih letih preden bom prišel do penzije, bodo vsaj moji otroci lahko podedovali to, kar sem prišparal medtem, ko pa pri tej državni penziji ne bo tako in bo ves ta denar ostal državi in raznim Kučanom ter "borcem" in njim podobnim.
Glih te visoke penzjone je v imenu varčevanja treba omejiti na največ 800€, in ukiniti vse dodatke kateri nimajo osnove v prispevkih in to vse do konca krize!
To da imajo pa nekateri po 3000 penzjona je pa itak kriminal.
Pa da me ne bo spet kdo pospemal ker sem si upal nekaj napisat čez škrata

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
pol si boš tudi sam plačal operacijo na srcu, če jo boš kdaj potreboval, al bi v zdravstu pa bil solidaren
smile-1.gif

prispevki za zdravstveno zavarovanje bi normalno plačeval, ker to sta dva različna prispevka! plačeval ne bi samo PIZ.

Kaj bi naredil v primeru, če se ti kaj zgodi in bi po obstoječem sistemu imel invalidsko penzijo, ker pa nisi vključen v sistem, do tega nisi upravičen?
grims-1.gif

Še poglej koliko so te invalidske penzije in na konc je bolj da se obesiš...ker je sramotna cifra.
Jest sem v trenutku za to da dobim celoten svoj bruto in še tisti del ki ga mora plačati delodajalec in si sam rapolagam s tem (seveda bi potem tudi obstajale razni stebri, v katere bi vplačeval npr. zdravstvo ipd), zdej tole je itak bolano vse skupaj.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Če je nekdo pred 20 leti vplačeval par jurijov za penzijo bi bilo to skrajno barabinsko, da bi mu sedaj znižali na 800 eur.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:

Nezgodno zavarovanje ranga 500-600 eur/leto, pa si v primeru hude invalidnosti pokrit s par 100k€. Za prvo silo je ...

LP,
PIC

Sej točno to mam jst že sklenjeno, tako nezgodno kakor tudi bolezensko zavarovanje, zraven si še dajem nekaj na stran za penzijo, hkrati pa se mi zdi butasto plačevat neko državno penzijo, ki jo mogoče sploh nikoli ne bom videl (zaradi propada pokojninske blagajne ali pa če prej umrem), medtem ko bi pa lahko sam ta denar veliko boljše nekam drugam nalagal in v primeru prezgodnje smrti to tudi zapustil svojcem.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Če je nekdo pred 20 leti vplačeval par jurijov za penzijo bi bilo to skrajno barabinsko, da bi mu sedaj znižali na 800 eur.

vsi tej tako imenovani "borci" in razni potomci borcev sigurno nikoli niso vplačevali tako visokih prispevkov, pa danes dobivajo ogromne penzije. Ne rečem veterani, ki so osamosvajali Slovenijo leta '91 in potomci žrtev te vojne.

Lasje mi grejo pa pokonci, da dobivajo visoke vojaške penzije razni polkovniki, ki so se leta '91 borili na strani JLA in to PROTI naši vojski in so po koncu vojne prišli živet k nam šele potem, ko so se zavedli, da bo Yuga propadla in jim bo najbolje tukaj.... In za take izmečke naj jaz pomagam polnit pokojninsko blagajno? medtem, ko pa za slovenskega revnega upokojenca ni posluha.

Ja res je svetla prihodnost take solidarnostne blagajne in naj z dobrim občutkom vplačujem vanjo? Normalno da ne!

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.539
5.084
113
Pokojnini se verjetno da odpovedati, ko pride čas za upokojitev. Plačevanju nekega davka pa ne (vsaj ne legalno). Tudi če se to imenuje "prispevki za pokojninsko zavarovanje" in je ZPIZ prejemnik, je to še vedno davek. Ta davek se tako kot vsi ostali davki porabijo danes in ne čez N-let, ko boš ti šel v penzijo.
Ti bi se rad odpovedal pravici, da nekdo drug danes prejema pokojnino. To nekako ni tvoja pravica.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Lahko se preseliš tja kjer je večja možnost, da boš še kaj dobil nazaj po 50 letih.

Lahko se preseliš kamor tja kjer ni takih davkov.

Se jaz tudi RTV ne bi več plačeval, če smo že na tem
tongue-1.gif

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
Če pa dodam, da nek Kučan prejema 3.000eur penzije, razni borci (ali pa navadni kurirčki) iz časov 2.sv.vojne in potomci teh borcev prejemajo po 1.500eur penzije,

A za tole maš kake resne vire, al gre zgolj za blodnje, na podlagi katerih si ugotovil, da so vsi (razen tebe in tvoje ožje žlahte) pokvarjeni prasci???

Pa kar odgovori na naslednja vprašanja, da jih bo lažje izpostavit:
1. kolikšno pokojnino ima bivši predsednik Republike Slovenije Milan Kučan? A misliš, da bi moral kak drug predsednik republike, ko bi šel v penzijo, tudi toliko dobivat?
2. kolikšno pokojnino ima še tistih nekaj živih borcev?
3. a si res tolk neumen, da verjameš, da ima kdo od potomcev borcev borčevsko penzijo?

Velik sreče pri iskanju podatkov, pa resne vire, ne partijska glasila.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
dobivajo visoke vojaške penzije razni polkovniki, ki so se leta '91 borili na strani JLA in to PROTI naši vojski

Spet imaš možnost naštet, koliko je teh ljudi, če je sploh kak. Pa spet se boš moral potrudit in poiskat vire, ki niso stankarska glasila.

In še vprašanje: recimo, da imaš "srečo", da enkrat pri 60. letu pijan zjebeš avtobus, da potem umre 50 ljudi, ti pa fašeš 30 let zapora. Ali tebi potem tudi ne bi več pripadala penzija, kljub temu, da si prej 30 let vplačeval v skupno blagajno?

Poln gobec vas je sebičnih neoliberalcev, dokler ne dobite tura na riti, ko je treba it pod nujno na urgenco jokcat. Tam bom pa tudi jaz dal denar za to, da te ne bo več sebična rit bolela. Pa bom dal z veseljem, ker vem, da boš potem pod 1, manj tečen in pod 2, bojo tudi mene zrihtali, ko bo mene rit bolela.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.096
590
113
Citat:
Borčevsko pokojnino je še decembra prejemalo 27.610 ljudi, kar je slabih pet odstotkov vseh upokojencev, kažejo podatki Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (Zpiz). Zanimivo pa je, da je med prejemniki borčevskih pokojnin le 8.864 borcev, dvakrat toliko pa družinskih članov oziroma vdov in vdovcev, ki borčevsko pokojnino prejemajo po umrlem svojcu borcu.

Za borčevske pokojnine gre mesečno približno 15,8 milijona evrov. Denimo decembra so izdatki za starostne borčevske pokojnine znašali dobrih sedem milijonov, za invalidske slabega 1,7 milijona, za družinske oziroma vdovske borčevske pokojnine pa 7,1 milijona evrov, kar je celo malenkost več kot za starostne borčevske pokojnine.

http://www.zurnal24.si/borcevske-penzije-koristijo-vdove-clanek-121798

Nekje je bilo objavljeno, da borčevske pokojnine lahko dobivajo tudi otroci borcev, če so nepreskrbljeni. Ne vem ali to velja samo če je vmes bolezen, invalidnost ali velja tudi za zabušante.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
prispevki za zdravstveno zavarovanje bi normalno plačeval, ker to sta dva različna prispevka! plačeval ne bi samo PIZ.
Če ti bo lažje, pa se prepričuj, da plačuješ tistih 23,5% od plače za zdravstveno zavarovanje in nič za penzijo. Ko boš izpolnil pogoje za penzijo pa ne daš vloge zanjo.
bonk.gif

Tisti, kateri sanjate o par 100k nezgodnega zavarovanja- če ne boste zdravstveno zavarovani boste ves denar porabili le, da boste preživeli, če bi se vam morebiti zgodila nezgoda za 100% invalidnost. Potem pa boste 100% invalidi brez zdravstvenega zavarovanja, brez denarja, brez...
uf-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik joejoe pravi:
Poln gobec vas je sebičnih neoliberalcev, dokler ne dobite tura na riti, ko je treba it pod nujno na urgenco jokcat. Tam bom pa tudi jaz dal denar za to, da te ne bo več sebična rit bolela. Pa bom dal z veseljem, ker vem, da boš potem pod 1, manj tečen in pod 2, bojo tudi mene zrihtali, ko bo mene rit bolela.

Dejstvo je da bo sistem padel, kakor koli obračaš. Sebičnost gor ali dol je to dobesedno kraja s temi ne transparentnimi davki.

Namesto, da bi se javna uprava že pred 3 leti rezala, banke pustile propasti, itd itd..... postaja življenje skozi dražje.

Ter sedaj zapravljamo, kar bomo v prihodnosti šele zaslužili.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.096
590
113
Sistem je že propadel, ker mora država iz proračuna prispevati precejšen znesek. In bo še vnaprej. Pa pogoji za upokojitev bodo strožji. Da pa ne bo pokojnin se pa ni za bati, razen če država res ne bankrotira.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Kaj mi pomaga pokojnina pri 80
hysterical-1.gif

Do takrat bom pa 25 let še delal, potem bom pa brezposeln še 30 let.
cheer.gif

Moj foter je šel pri 50 v penzion, pa verjetno ga bo 40 let vlekel. S tem, da so mu še stanovanje dal.

Medgeneracijska solidarnost k....

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik joejoe pravi:
Citat:
Če pa dodam, da nek Kučan prejema 3.000eur penzije, razni borci (ali pa navadni kurirčki) iz časov 2.sv.vojne in potomci teh borcev prejemajo po 1.500eur penzije,

A za tole maš kake resne vire, al gre zgolj za blodnje, na podlagi katerih si ugotovil, da so vsi (razen tebe in tvoje ožje žlahte) pokvarjeni prasci???

Vir: Finance
smirk-1.gif

če citiram iz tega vira:
Citat:
Mesečni prejemek upokojenca Kučana

Kučan je januarja letos v pogovoru za MMC RTV SLO javno razkril podatke o svoji pokojnini ter razliki med svojo pokojnino in 80 odstotkov plače predsednika Türka: "Pokojnina znaša 1.623 evrov, razlika do skupne višine 80 odstotkov plače predsednika države pa 1.597,96 evra." (MMC RTV SLO, 31. januarja 2011)

Skupni neto mesečni prejemek upokojenega Kučana znaša 3.220 evrov in je sestavljen iz 1.623 evrov pokojnine (sredstva Zpiza) in 1.597,96 evra razlike med pokojnino in 80 odstotki plače predsednika države (sredstva iz državnega proračuna).

Do stabilnega mesečnega prejemka v višini 80 odstotkov plače predsednika države bo po upokojitvi upravičen tudi zdajšnji predsednik Türk.

Revež prejema samo 6-8x večjo penzijo od vseh ostalih upokojencev, po končanem mandatu predsednika pa je še prejemal več let plačo predsednika, ki tudi ni zanemarljiva.
Sej konec koncev me briga zanj, on je samo eden tak, bolj mi gredo v nos razni "borci" in njihovi potomci, ki prejemajo tako ogromno penzijo (mislim da je povprečje konkretno čez jurja če ne celo preko 1500), teh pa ni malo in potem se čudimo zakaj razpada pokojninska blagajna in zakaj nekateri upokojenci životarijo. Že tako so upokojenci bogi, ker so pozabljeni od sveta, potem pa se jih še tako grdo razvrednoti z mizerno penzijo.

Drugače ti je pa gofljo zaprl že hgard s tem postom spodaj

Citat:
Uporabnik hgard pravi:
Citat:
Borčevsko pokojnino je še decembra prejemalo 27.610 ljudi, kar je slabih pet odstotkov vseh upokojencev, kažejo podatki Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (Zpiz). Zanimivo pa je, da je med prejemniki borčevskih pokojnin le 8.864 borcev, dvakrat toliko pa družinskih članov oziroma vdov in vdovcev, ki borčevsko pokojnino prejemajo po umrlem svojcu borcu.

Za borčevske pokojnine gre mesečno približno 15,8 milijona evrov. Denimo decembra so izdatki za starostne borčevske pokojnine znašali dobrih sedem milijonov, za invalidske slabega 1,7 milijona, za družinske oziroma vdovske borčevske pokojnine pa 7,1 milijona evrov, kar je celo malenkost več kot za starostne borčevske pokojnine.

http://www.zurnal24.si/borcevske-penzije-koristijo-vdove-clanek-121798

Nekje je bilo objavljeno, da borčevske pokojnine lahko dobivajo tudi otroci borcev, če so nepreskrbljeni. Ne vem ali to velja samo če je vmes bolezen, invalidnost ali velja tudi za zabušante.

Je bila pred enim ali dvema tednoma na nacionalni TV oddaji o penzijah pri nas in dali so primer, kako prejemajo ogromno penzijo tudi poveljniki v JLA, ki so se borili proti Sloveniji medtem, ko pa naši veterani ne prejemajo ravno veliko.
Dali pa so primer borčevske penzije, nekega "borca", ki je kot kurirček v 2.sv vojni raznašal to pošto, star je bil 7-8let, danes pa že več desetletij prejema borčevsko pokojnino, mislim da okoli 1800eur
bonk.gif
mater, kje je smajli, ki bruha?

Takim bi morali vsaj za pol znižati penzijo (mislim, da bi še vedno lahko shajali skozi mesec
rolleyes-1.gif
), tistim, ki pa danes prejemajo pod 400eur bi pa morali na ta račun zvišati penzijo za 100eur, tisti ki danes prejemajo med 400-500eur pa bi dvignili za 50eur, in tako naprej.... skratka, dalo bi se ta denar čisto lepo prerazporediti, pa še pokojninska blagajna bi mogoče lažje zadihala.