Računovodski servis - cena

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Zdravo!

Zadnje čase imam občutek, da je postal moj računovodski servis nekam drag.

Zanima me, kakšna je nekako normalna cena, ki ti jo zaračuna nek računovodski servis za vodenje računovodstva firmi, v kateri sta zaposlena 2 delavca in ima letno približno 300-400 prejetih in 300-400 izdanih faktur.
Firma pa je d.o.o., vsak mesec pa je treba pač poknjižiti vse papirje in narediti plače itd..

V mojem primeru mi zaračunajo mesečni pavšal ter dodatno vse, kar ni redno mesečno, recimo bilanca je tudi dodatno.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Mene so bilanco kresnali 400 evrov, ker imam letno pod 30 izdanih faktur ter malo računov na splošno, sem besno zahteval popust, na koncu smo prišli na 300 evrov, kar je vseeno preveč.

Fora je, da so rač. programi verjetno tako dobro napisani, da večino opraviš kar s klikom. Tako da kje so vse tiste silne ure, nimam pojma.

Računovodje, se motim? :D

LP,
PIC

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
odvisno od posebnosti, ki jih imajo tvoje izdane & prejete fakture....si zavezanec za DDV ali nisi, s kakšno dejavnostjo se ukvarjaš ipd....če bi kaj več napisal ne bi škodilo

oz kaj ti hočem povedat, da se nekateri čudijo ko dobijo za 10 izdanih in 10 prejetih računov tak znesek.....od teh 10 prejetih jih je pa 2 za uvoz iz kitajske, 2 za material (s kar nekaj postavkami), + še kakšne pi****** s katerimi se jebeš lahko cel dan, "pokazati" pa ni nič kaj...... in vsak reče.....za teh 10 računov + 2 plače pa 300€.
je razlika al maš za poknjižit 10 "standardnih računov" ali ima vsak račun kakšno jebeno posebnost
tudi pri plačah je razlika ali obračunaš dvema normalno plačo in se zamudiš 1 uro, ali pa imaš kakšna dežurstva, popoldansko delo, izobraževanja, dežurstva, praznično delo ipd. kjer se pa lahko z 4 plačami jebeš tudi po cel dan.

p.s. napiši malo več podatkov s čim se ukvarjaš, kakšne narave so tvoji izdani/prejeti računi, na kakšni osnovi izračunavaš plače ...

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Fakture so vse domače, nobene tujine in so vse narejene po istem kopitu. Tudi prejete fakture so vse domače.

Plače so tudi vedno iste, nobenih dežurstev, nadur, mogoče kdaj pa kdaj vmes kakšen dopust... po več mesecev skupaj se cifre na plačilnih nalogih niti ne spremenijo, razen če država kaj spremeni in je to potem treba upoštevati pri plači.

Je pa firma davčni zavezanec.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.140
113
Citat:

Fora je, da so rač. programi verjetno tako dobro napisani, da večino opraviš kar s klikom. Tako da kje so vse tiste silne ure, nimam pojma.
Pa pojdi recimo na minimax, mesečna najemnina 15€ ali nekaj takega,
pa delaj sam, če je vse tako enostavno.

PS: nisem računovodja

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.235
7.040
113
Saj tudi računovodje uporabljajo programe, a misliš da imajo vse "ročno" ?

Ampak tu je predvsem problem, da nismo vsi za vse, in nekaterim se ne da tega delati, ker je dokaj "bedno" opravilo.

Cena za to, kar sprašuje avtor, pa bi morala biti okoli 200€ mesečno, odvisno od kraja, kje je podjetje, pa lahko še manj.

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
No to me je zanimalo, ker trenutno plačujem mesečno 300€, bilanca pa je tudi bila posebej še 300€. To se mi zdi malo pretirano.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.235
7.040
113
Malo pa res, v kolikor nisi v nekem posebnem razmerju z računovodjo in se ti ne zdi, da imaš "delikatne posle", torej si lahko komot privoščiš zamenjavo računovodja....pošlji nekaj povpraševanj za ponudbe, v tem času znajo biti še posebaj ugodni.

Vprašanje pa je sedaj o kvaliteti.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Saj tudi računovodje uporabljajo programe, a misliš da imajo vse "ročno" ?

Program misliš da je bil zastonj? Vse fakture je potrebno PRAVILNO vnesti, program moraš imet kar dobro dodatno "sfriziran" (avtomatski prenos knjižb v glavno knjigo ali knjigo prihodkov in odhodkov), da ti vse dela le z nekaj kliki... Za to, da si vse nastaviš tako kot je treba se je spet treba ukvarjat kar nekaj časa in tako naprej...

K sreči je računovodstvo taka branža, da se je ne more lotit vsak pepček, tako kot je to v zadnjem desetletju z računalniki. Posledica tega je, da cene ohranjajo en nivo, pri računalništvu je pa en kup "strokovnjakov", ki ti vse zrihtajo za dve pivi in pico. Če je računovodja slab, se pa tako ali tako hitro razve... ljudski glas hitro potuje.

Toliko samo na hitro za vse, ki si mislijo, da je računovodenje sila enostavna zadeva
priden.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.235
7.040
113
Programi so relativno poceni, nekaj 100€ pride recimo birokrat.

V mesecu se dobi not že z eno stranko.

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
V to, da bi si sam to delal, se ne mislim spuščati, ker nisem človek za to. Po domače - sovražim papirje.

Sem pa vprašal tukaj glede cene zato, ker sem že govoril s parimi ljudmi, ki imajo podobno situacijo kot jaz in plačujejo manj.

Kolega ima recimo podobno podjetje, le da ima precej večji obseg dela, veš zaposlenih, 4 x toliko faktur kot jaz itd itd, pa vseeno plačuje manj kot jaz.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Hja, osnovna verzija. Malo si oglej cene za licence za računovodenje.
Na primer, ustanovil si firmo, imaš storitveno dejavnost, torej računovodski servis.
Kupil bi Birokrata:
-potrebuješ osnovno verzijo, za storitveno dejavnost, cena 669 eur.
-potrebuješ dodatek za računovodski servis, do 3 podjetja te pride 199 eur.
-če si dober, se ti število strank hitro veča, zato je treba nabavit dodatek za vodenje neomejenega števila podjetij, cena je sitnica - 749 eur

Tako imaš začetno investicijo 868 eur, ter nadgradnjo 749 eur - skupaj 1.617 eur. Ni tako malo ne?
Potem pa računaj še čas, ki ga porabiš za vse nastavitve (kar se knjiženja tiče, ker če tega ne narediš na začetku imaš potem 10x več dela), reciva da porabiš vsaj nekaj dni, da prečešeš vse konte in pravilno nastaviš. Zneska ne bom pisal.

Kar naenkrat smo prišli do slabih 2.000 eur, ki jih je treba prinest noter. Potem so tu še nadgradnje ali vzdrževalna pogodba, da imaš program usklajen z zakonskimi zahtevami, to tudi ni zastonj...

Nekaj podjetij lahko obvladaš sam, potem pa že potrebuješ pomoč - dodatnega delavca. Tudi njega je treba plačat.

Get it?

Sicer pa najosnovnejša verzija birokrata pride 329 eur, celoten cenik pa imaš tule:
http://www.birokrat.si/default.asp?mID=sl&pID=birokrat_cenik_navadni

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.235
7.040
113
smile-1.gif

Koliko pa misliš, da pride zagon pri ostalih firmah? Mislim, da bi veliko ljudi tu bilo veselih, če bi imeli le 2000 zagonskih sredstev
wink-1.gif

Drugače pa..doo ima 7500 kapitala, katerega se lahko ponuca za to.

Ampak to sedaj ni poanta debate, oz tega sploh ne sprašuje avtor teme, jaz sem samo podal ceno, ki jo imam v glavi za opravljanje podobne storitve. Lahko pa mu še ti poveš, kakšna je cena.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik _BANDIT_ pravi:
Fakture so vse domače, nobene tujine in so vse narejene po istem kopitu. Tudi prejete fakture so vse domače.

Plače so tudi vedno iste, nobenih dežurstev, nadur, mogoče kdaj pa kdaj vmes kakšen dopust... po več mesecev skupaj se cifre na plačilnih nalogih niti ne spremenijo, razen če država kaj spremeni in je to potem treba upoštevati pri plači.

Je pa firma davčni zavezanec.

hmm jaz bi rekel tam 200-300€ mesečno + bilanca in davčni obračun še 1x toliko.
kakšna je dejavnost? storitvena ali prizvodnja kjer je še materialno knjigovodstvo.

Citat:
Uporabnik trigga pravi:

Toliko samo na hitro za vse, ki si mislijo, da je računovodenje sila enostavna zadeva
priden.gif

Ja nažalost je velikokrat tako, da ko greš k frizerju se tudi ne pritožuješ ko za 30min plačaš 10€, keramičarju in parketarju se ne pritožiš ker ima 20-30€ na uro, ko pa računovodja zaračuna 20€/uro pa je to noro.

p.s. malo preglej kakšna je računovodska tarifa....ponavadi so cene za par % nižje od tarife, le pri nekaterih, ki s kvaliteto ne morejo slediti ostalim potem glihajo z nižjo ceno (ampak takega računovodja si jaz nebi želel)

Je pa tudi dosti odvisno od samega odnosa računovodja - stranka.....v kolikor poslovanje poteka gladko in so dokumenti vedno pravočasno tam kjer morajo biti, v kolikor ni kakšnega pretiranega kompliciranja glede vodenja knjig ipd. menim da ima kar nekaj računovodij primerno ceno

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Programi so relativno poceni, nekaj 100€ pride recimo birokrat.

V mesecu se dobi not že z eno stranko.

Za resno delo te pride software z vsemi dodatki prej nekaj 1000€. Pa itak se prodaja znanje. Me zanima kateri podjetnik, bi bil ob svojem delu sposoben še skos obnavljat znanje, hodit na izobraževanja itd...

Za okvirno ceno bom vprašal mamo, ko pride domov...

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.235
7.040
113
Se razume! Ampak tukaj sprašuje avtor o nekaj 100 faktur LETNO.

Nekatere firme imajo nekaj 100 dnevno in lastne računovodske service in opremo, ampak to ni to.

Par 100 letno ne more biti tako drago, razen če je kakšna zakomplicirana dejavnost.

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Dejavnost je izdelava reklamnih napisov, tiskovine itd... Nič posebnega, nič zajebanega, nobenih "delikatnih zadev", kot je nekdo omenil zgoraj.

Pač fima z dvema zaposlenima ter nekaj 100 prejetimi in izdanimi fakturami letno. Jest bi temu rekel "mala riba" za neko računovodsko podjetje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.235
7.040
113
Res je.

Mogoče pa računovodja vidi da firma laufa pa je namerno malce podražil misleč, da se ne boste bunili.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Mene pride 110€ na mesec, vključeni vsi stroški, vključno bilanca. Sem pa sp, cca 30 faktur izdanih na leto.

ponavadi imajo računovodski servisi plačilo po:
-mesečnem pavšalu.....od ca. 100-120€ (za najmanjše podjetnike) mesečno naprej + bilanca kakor se zmeniš ali je že v mesečnem pavšalu ali se obračuna naknadno
- po urah opravljenega dela