Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
Jaz sem po novem tudi brez računovodje. Meni se zdi to kar računajo oderuštvo. Sploh bilanca.
Bila pred kratkim na predstavitvi MiniMax programa in je ful enostavno - npr. vpišeš račun in istočasno se poknjiži ddv in naredi poročilo za DURS, isto z bilanco - če imaš vse sproti poknjiženo enkrat klikneš za bilanco, drugič da oddaš obrazec avtomatsko na DURS, Ajpes. Simpl. Res pa je da program ni poceni 50 eur/mesec + sam vse knjižiš, pa še računovodjo moraš imet zraven, da pregleda, če je vse vredu. : (
, uf kako enostavno.....2x klikneš in že je oddano na dursu in še ajpes-u. Verjemi, da je država (davčna, ajpes) ena velika .....(vstavi po želji) in da preden računovodja samo 2x klikne na gumb naredi še marsikaj.
Glede vnosa računov ter DDV-ja isto..ne ve, da je naredil napako.... pa se oglasi davčna na pregledu dokumentacije in zmeče ven en kup računov, ker se je DDV narobe odbijal.
Pri računovodjih je tako, kot je pri vseh ostalih branžah.....
prodaja se znanje !
-keramičar pride v prostor takoj ve kje mora začeti, da bodo ploščice lepo padle v prostor, kako mora bit v vaservago da ti ne bo v kopalnici kar na 1x voda stala, kako bo naredil lepe fuge ipd.
-frizer, marsikdo ma doma mašinco in se nekateri (vsaj moški) strižejo doma, ampak ko je potrebno naredit taka pramena, pa resice, pa trajno, ipd. se pa vse konča.....pa frizer tud zaračuna kar mastno in mu malokatera reče...ti delov si 2 urce pa boš kar 60€ potegnu
-parketar...
- lesar...
-električar...
Torej prodaja se znanje, odvetniki prodajo svojo uro ker obvladajo zakonike, ustavo, pravne postopke ipd., frizerji ker poznajo modo frizur, različne tehnike striženja, barve ipd, keramičar.......tudi računovodja svoje ure ne bo prodal za 10€, saj je to ena izmed branž kjer se predpisi ter zakoni zelo zelo spreminjajo in je potrebno nenehno izobraževanje....tako da prodaja se znanje, tista programska oprema ipd. je tudi nekaj ampak ne toliko.
ma pa vsak na izbiro, lahko si knjige vodi sam, ali pa najame računovodjo. Jih je pa kar nekaj takih ko sčasoma ugotovijo, da namesto, da se en dan na mesec ukvarjajo s papirji, predpisi, tečno davčno,ajpesom,zpiz-om ipd., raje dajo 50€ računovodji, ta čas pa naredijo posla za 3x toliko, pa še papirji so 100% dobro porihtani. Verjemite pa, da dobrim računovodjem dela ne manka, pa čeprav tu misli kdo da so oderuhi.