Računovodski servis - cena

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.235
7.040
113
Najmanjši s.p. imajo nekje 50€, ampak je odvisno tudi od kraja, v LJ ne bo nihče delal tako pocnei, v Murski pa že
wink-1.gif

badboys

Pripravnik
18. avg 2007
52
0
6
zivjo poznam nekoga ki dela računovodske storitve ceneje kot je povprečje v lj je pa iz okolice lj. Če koga zanima pa na ZS pa se bomo več dogovorili....

LP

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Odvisno ali rabis samo racunovodjo, taksnih imas na tone, ali pa mora bit v isti osebi tudi dober davcni svetovalec ki mocno pridonese tvojem podjetju z konkretnimi nasveti pa tudi triki. Predvsem ce ti podjetnistvo ni ravno vrlina. Pa verjami tudi taksni ki imajo podjetja in mislijo kako poznajo vse se jim veckrat zalomi brez dobrega racunovodje oz svetovalca.

100-150eur je nekje pavsalno za danasnje razmere.

Dobro je povprasati po referencah racunovodje, ce je kak bivsi clovek v krogih davkarije, si na konju.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Jaz spadam med manjše s.p.-je papod 120 na mesec nepride. No bilaje neka zenska ki bi isto pocela za 20 eur ampak ne bi rad dozivel inspekcije pa dami onavodi racunovodstvo.

Edino kar mi je dvignilo pritisk (morda neupraviceno) je bilo, ko mi je razlagala: "za tokle računov porabimo 2 uri casa, enostavno knjizenje je pa 45 eur (na pamet govorim stevilke)... no jaz debelo pogledam in ona meni: ja to so priporocene cene s strani gospodarske zbornice (oz od nekega cehovskega zdruzenja)... Ja so [censored] what?! priporocene cene za programiranje so tud po 90 eur na uro pa se ne obracunava vsaka zadeva po tej tarifi.

Ne ker vem da babnica vse vnese v program (in res mam povsem obicajne racune, nobenih uvozov itd). In pol ne vem al misli dasem jaz neumen in mi bo taka cena normalna al je ona mal trcena pa misli da ne bom opazil... Kakorkoli...se pa zavedam da bi ceneje z enako kvaliteto tezko kje dobil, tako da glede na ponudbo/povprasevanje ocitno taka cena zdrzi.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Jaz lahko svojo samo pohvalim. Resda verjetno z mano ni prevec dela pa vseeno. Racun pride na porabljen cas zame brez butastih pavsalov in podobnega. Vse dobim na mail, kdaj kam komu placat, redno spremljanje bilance oz. stanja, svetuje predvsem pa se precej drzi regelcov. Dva kolega iz iste branze, ko jih poslusam te samo srat prime kaj to eni pocnejo. V stroske pade vse, dejmo rect da bi optik kupil avtoradio za firmo in ga dal v strosek. In se kup drugih pizdarij. Drug servis na zeljo stranke zniza dobicek za ohoho cifre, vse na potne naloge. Na vprasanje kaj bo z inspekcijo, jah, stranka bo morala nekje najti toliko nalogov. Halo, lahko da se tako muti, ampak sam imam rad poslihtane zadeve in to tudi zahtevam. Pameten nasvet in vestno delo. Cenovno sem pa na istem ali pa se manj kot kompanjoni. Tako da zelo zadovoljen.
cheer.gif

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
če imate računovodjo s katero ste zadovoljni za primerno ceno je ne menjajte. Boljše kakšen € več in da so stvari porihtane tako kot morajo bit, kot pa da se gleda samo na ceno in je čisti kaos.

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
Tale tema mi je prisla zelo prav, ker sem se podobno spraseval tudi sam, glede cen in podobnega. Sem ugotovil da ni tako hudo pri meni, pride pa cca. 200 EUR za dve podjetji + letna porocila, res pa je da je zelo malo racunov.

Apollo8, priporocen cenik od GZS je tocno to kar pise... priporocen... je pa tak da si mislim da je podjetje, ki se drzi tega cenika (ali se bolje, za informacijske storitve, kar dobro poznam) ne bo dolgo na trziscu, ker bo cisto nekonkurencno.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Ja saj... samo oni so ocitno se kar konkurencni s takimi cenami (ker v IT-ju si s tistim nimas kaj dosti za pomagat)

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
Ja, ker je tako kot je en zgoraj napisal - ne more vsak papak it in odpreti racunovodske pisarne, je prevec stvari za vedet, prevec zakonov za poznat, SW za kupit, itd...

Medtem ko Joomlo ali Wordpress na nek obskurden streznika zna pa ze skoraj vsak.

Je pa tudi meni zanimivo, kako so si ponudbe dosti podobne, tudi ce na prvi uc ne zgleda tako je mesecni strosek izredno primerljiv.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.235
7.040
113
Za neke "s.p." in zelo mala podjetja se dosti ne rabi vedeti, takšni si tudi lahko že sami vodijo.

Zato pa je veliko takšnih računovodij, ki delajo za pavšal 50€ ali manj.

Ko pa se zadeve zakomplexajo, pa je tako, kot v vsakem poslu.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Jaz sem po novem tudi brez računovodje. Meni se zdi to kar računajo oderuštvo. Sploh bilanca.

Bila pred kratkim na predstavitvi MiniMax programa in je ful enostavno - npr. vpišeš račun in istočasno se poknjiži ddv in naredi poročilo za DURS, isto z bilanco - če imaš vse sproti poknjiženo enkrat klikneš za bilanco, drugič da oddaš obrazec avtomatsko na DURS, Ajpes. Simpl.
Res pa je da program ni poceni 50 eur/mesec + sam vse knjižiš, pa še računovodjo moraš imet zraven, da pregleda, če je vse vredu.
frown-1.gif

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
Jaz sem po novem tudi brez računovodje. Meni se zdi to kar računajo oderuštvo. Sploh bilanca.

Bila pred kratkim na predstavitvi MiniMax programa in je ful enostavno - npr. vpišeš račun in istočasno se poknjiži ddv in naredi poročilo za DURS, isto z bilanco - če imaš vse sproti poknjiženo enkrat klikneš za bilanco, drugič da oddaš obrazec avtomatsko na DURS, Ajpes. Simpl. Res pa je da program ni poceni 50 eur/mesec + sam vse knjižiš, pa še računovodjo moraš imet zraven, da pregleda, če je vse vredu. : (

smirk-1.gif
, uf kako enostavno.....2x klikneš in že je oddano na dursu in še ajpes-u. Verjemi, da je država (davčna, ajpes) ena velika .....(vstavi po želji) in da preden računovodja samo 2x klikne na gumb naredi še marsikaj.

Glede vnosa računov ter DDV-ja isto..ne ve, da je naredil napako.... pa se oglasi davčna na pregledu dokumentacije in zmeče ven en kup računov, ker se je DDV narobe odbijal.

Pri računovodjih je tako, kot je pri vseh ostalih branžah..... prodaja se znanje !
-keramičar pride v prostor takoj ve kje mora začeti, da bodo ploščice lepo padle v prostor, kako mora bit v vaservago da ti ne bo v kopalnici kar na 1x voda stala, kako bo naredil lepe fuge ipd.

-frizer, marsikdo ma doma mašinco in se nekateri (vsaj moški) strižejo doma, ampak ko je potrebno naredit taka pramena, pa resice, pa trajno, ipd. se pa vse konča.....pa frizer tud zaračuna kar mastno in mu malokatera reče...ti delov si 2 urce pa boš kar 60€ potegnu

-parketar...
- lesar...
-električar...

Torej prodaja se znanje, odvetniki prodajo svojo uro ker obvladajo zakonike, ustavo, pravne postopke ipd., frizerji ker poznajo modo frizur, različne tehnike striženja, barve ipd, keramičar.......tudi računovodja svoje ure ne bo prodal za 10€, saj je to ena izmed branž kjer se predpisi ter zakoni zelo zelo spreminjajo in je potrebno nenehno izobraževanje....tako da prodaja se znanje, tista programska oprema ipd. je tudi nekaj ampak ne toliko.

ma pa vsak na izbiro, lahko si knjige vodi sam, ali pa najame računovodjo. Jih je pa kar nekaj takih ko sčasoma ugotovijo, da namesto, da se en dan na mesec ukvarjajo s papirji, predpisi, tečno davčno,ajpesom,zpiz-om ipd., raje dajo 50€ računovodji, ta čas pa naredijo posla za 3x toliko, pa še papirji so 100% dobro porihtani. Verjemite pa, da dobrim računovodjem dela ne manka, pa čeprav tu misli kdo da so oderuhi.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Delam z računovodji profesionalno in ti povem, da to kar si napisal je samo delno res. Veliko jih jemlje delo zraven tistega kar delajo v službi in dosti je takih, ki pojma nimajo in po raznih forumih kolege sprašujejo kako pa kaj.
Pa tudi kao profi računovodja iz računovodskega servisa - nasveti taki, da te pobere. Plačaš orng ceno za neumnosti, ki bi jih tudi laik vedel.
frown-1.gif
Odgovarjaš pa sam seveda.

Vsak ki vsaj malo pozna finance in zna brat zakonodajo si lahko knjiži z enim simpl programom sam. Seveda, če nima nekega zakompliciranega poslovanja.

Lahko za nizko/visoko ceno dobiš super računovodjo, lahko pa za nizko/visoko ceno dobiš eno figo. Tako kot povsod, tudi tukaj ni nič drugače.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja saj... samo oni so ocitno se kar konkurencni s takimi cenami (ker v IT-ju si s tistim nimas kaj dosti za pomagat)

Zakaj pa si s tistim za IT ne moreš pomagat?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Ker menim da ne bi bil konkurencen s takim cenikom.

Se strinjam da se kakovost placa in zato jo pac placujem. Samo vseeno se je kdaj fajn pritozit da je zadeva predraga.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
Veš kaj se jaz pri teh cenikih vedno sprašujem?

Reciva, da je za neko zahtevnejšo delo postavka 100€, za neko nezahtevno pa 40€. Mariskateri inženirski junak (ali njegov šef) se ima za prvega, ampak mu je jasno, da s tem ne bo prišel skozi in potem se sprašuje zakaj take cene, če jih ni mogoče dosegat?

Imaš človeka, ki ti fura nek IT posel 3 leta, dela dobro in verjameš, da spada v kategorijo 100€. Jaz te vprašam, kam potem spraviš človeka, ki ima 20 let relevantnih izkušenj? V ostalih profi vodah je prvi junior, drugi principal ali partner, v ITju pa bi vsak v parih letih skočil na vrh lestvice. Kaj hudiča boš v karieri delal potem naslednjih 30 let, če boš že po 5 letih na vrhu?

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Primerjat različne dejavnosti je bol nima smisla.
Če te ti računovodja samo poknjiži in naredi DDv za ta znesek in imaš res samo par računov je kar veliko, če ti pa da še kakšen nasvet in opozorilo pa je to čisto normalna cena.
Glede bilanc je pa iz strani računovodij vseeno al napišeš notri, da je 100 prihodkov ali 1000000. Dela je isto.
Da računovodja pravi, da ima s tabo dela 2 uti in je fertik je že eden od znakov, da je to knjigovodja in ne računovodja. Sam preživim vsaj nekaj ur na teden z uradnim listom in berem zakone + redni seminarji. To stane in pobere kar lepo število ur.
Moje mnenje, če si zadovoljen bolje kakšen euro več pa da si ziher ko pride inšpektor, kot pa nekaj na pol pol so pa kazni hude in vsi računovode prasci.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:

Lahko za nizko (primerno) /visoko ceno dobiš super računovodjo, lahko pa za nizko/ (pre) visoko ceno dobiš eno figo. Tako kot povsod, tudi tukaj ni nič drugače.

se popolnoma strinjam

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
Ja, tudi jaz. Glede vodenja racuna lastnorocno pa... sem razmisljal in potem opustil zadevo.

Dokler govorimo o preprostih racunih se nekako gre, ko pa se zakomplicira, bi pa itak klical naokoli in iskal nasvet, ki bi ga seveda placal. Slo bi tudi veliko ur za branje in spremljanje zakonodaje in pravil, za katere se mi preprosto ne splaca porabljati casa.

Ne vem katero je podrocje, kjer po parih letih skocis v top klas. Ce ne drugega, zadeve se spreminjajo in nekatere zelo hitro, naj gre za racunovodstvo ali IT.