Računovodski servis - cena

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Citat:
Uporabnik mmx pravi:
Še jaz da se se pritaknem, ker se mi zdi da računovodkinja počasi že preveč nabija cene.

Gre se za s.p., storitvena dejavnost, cca 100 prejetih faktur mesečno. Izdane fakture knjižimo sami ,računovodkinji damo končni podatek koliko je znesk na 120, 760 in 260, tako da ima z izdanimi fakturami samo 3 knjižbe. Plače so 3, in prispevki za zavezanca. Vse morebitne spremembe pri plačah naredimo že sami ( dežurstva , ...) tako da dobi neto znesek že določen. Ne knjiži materialnega niti ne vodi osnovnih sredstev in ne obračunava amortizacije.
Če jo kaj vprašamo ve le osnovno, kaj se kam knjiži, ne zna pa kaj pametnega svetovati, kaj bi bilo dobro za podjetje, še manj je inovativna in sodobna. Za vse te usluge vedno iščemo dodatne svetovalce, ki seveda zopet računajo.

Za to kar dela vzame 650 € na mesec, bilanco in razne dodatne usluge dodatno zaračuna.
Ceno poveča kar sama, ne da bi prej kaj najavila ali nas vprašala, če se strinjamo.
Nam se zdi da je cena previsoka. Kaj menite?

Ker sem ravno namenjen it zbijat ceno prosim za podatek kakšne so cene za podobne storitve pri vas.

A zato se nekatere računovodje vozijo z Mečkam jest pa s Fiatom.

Če je res samo to kar si napisala je cena visoka.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
650€ je občutno preveč. že 400€ se mi zdi prej kot ne kar dobra cifra, vsaj če je vse tako lepo kot pišeš

s katero dejavnostjo se ukvarjate?

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Še poteka, ni čez noč. Ob obilici ostalega dela, ni na primarnostni listi, treba bo pa znižat stroške.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
ja pa veliko uspeha, sicer pa cena 650€ je kar visoka, mogoče je v poslovanju kakšna taka specifika ampak da ti sama specifika za 200€ mesečno dvigne stroške je pa kar malo huda. Uglavnem previsoka cena za, kot si ti rekel ne-profesionalno opravljeno storitev.

LP

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
Jaz bi tako ceno razumel ce bi racunovodski servis res opravljal vse.

Za place bi sporocil ure/dneve/posebnosti, na meil pa dobis samo da je bil nalog vnesen v spletno banko za podpis. Recimo.

Luckana

Pripravnik
29. apr 2009
66
0
6
Se strinjam s tabo. Sicer pa res ne vem, zakaj se je potrebno ukvarjat s s tem. Če ima težave sedaj jih bo imel vedno. To je dejstvo. Jaz bi v takem primeru enostavno zamenjala. Poznam primer, ko se je v nekem servisu nekdo pogajal za nižjo ceno. Na koncu jo je izpogajal vendar je bil deležen tudi drugih "ugodnosti" za katere je izvedel šele ob koncu leta.
Moje mnenje je, da je relacija podjetnik-računovodja čisto preveč pomembna, da bi si lahko eden ali drugi privoščila napake. Držati morata skupaj, se pogovarjati o problemih, biti v stiku. Takorekoč kot mož in žena
srce-1.gif
, ha ha.
Trg dela svoje in kot sem že nekje zapisala: izbereš to, kar ti bolj ustreza, pa nasi bo to cena, kakovost ali nekaj tretjega.

Lp, Luckana

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
ksz...

Mene pa predvsem moti "balkanizem" pri nas. Na vsakem koraku ti ponujajo popuste in slovenceljni sedaj samo se cenkajo. Mmx-ov primer je tipicen. Zakaj hudica mora vsak dan priti en drek in se zaceti pogajati s teboj za ceno? Mmx, ne mislim direktno nate. Ampak praksa postaja taka. Zakaj hudica bi moral stranko prej vprasati, ce ji je taka cena ali povisanje ok? Nekatere firme imajo ogromno strank, si kdo predstavlja vsakega sprasevat in mu prilagajati cene? Dvignes cene na nivo, ki se tebi zdi primeren in realen, posljes dopise in to je to. Me zanima, ce kdo v trgovini baranta za ceno kruha ali mesa. Sicer pa je ponavadi tako, da ceno lahko dviguje predvsem tisti z dovolj dela, nekdo ki se komaj prebija skozi mesec verjetno se lep cas ne bo visal cen, saj bo sel po gobe.

Luckana

Pripravnik
29. apr 2009
66
0
6
Tržno naravnana ekonomija je pač taka. Saj se tudi velika podjetja o ceni dogovarjajo. Le da se o tem ne govori. Kam pa prideš, če se enostavno prepustiš in plačuješ kolikor pač kdo od tebe zahteva? V tem pa res ne vidim nič slabega. Povrh vsega niti MMX niti kdo drug za računovodski servis (ali pa koga drugega ) ne ? Haloo? Vidiš, to je razlika med mano in drugimi. Meni stranka pomeni enako, pa najsi mi plačuje 500 ali pa 50€!! In seveda se v pogodbi opredeli tudi cena zato je TREBA o tem govoriti s stranko. Daj no, malce pomisli in se daj v kožo potrošnika. Še Elektro nas prej obvesti da bo dvignil ceno.

In ja, jaz barantam tudi v trgovini. Denimo včeraj sem kupila mizo precej ceneje, samo zato, ker sem vprašala, če lahko dobim popust. Sem zato Slovencljka? Prava reč. Važno je, da moja ekonomija deluje.

Lp

Nazadnje urejeno:

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ocitno imas prevec casa.
smile-1.gif
Zakaj bi se moral z nekom pregovarjat okoli cene? Daj mi ceno, ki se tebi zdi primerna, ce mi ne bo vsec bo vzel pri drugem. A ni tako bolj simpl? Sedaj pa smo tako razvajeni in nikoli ne vemo pri cem smo. Gres kupit avto pa ne ves vec ali te je nategnil ali ne, gres kupit stanovanje pa si zopet izgubljen. Pustimo velike firme, ki nekomu mesecno prinesejo ogromne vsote in je jasno, da imajo rabat.

In ja, se enkrat preberi, povisas in posljes dopis. Tudi elektro ti ga je, ampak cena je takako kot je. Se z njimi pregovarjas za par % popusta? Ne, gres h tebi primernejsem in cenejsem distrubiterju, ni res? Skratka mentalno smo navajeni na to sceno, ki pa se meni zdi zgresena. Pred kratkim sem opravil en nakup, zaprosil za predracun, se pozanimal o cenah in je najdrazji predracun prisel iz firme, ki jo imam za skoraj edinega dobavitelja. Pa so bili vsi zacudeni kaj ni ne pase pri predracunu. Sem enostavno povedal, da dobim robo ceneje drugje. Ja pa zakaj nas nisi poklical, pa da se zicnemo in pogovorimo. Halo? Daj mi v startu ceno, ki se tebi zdi primerna, moj nakup oz. ne pa bo odgovor na "primernost" cene. Sem rekel, da nimam casa se kot branjevka pregovarjat in da bom vzel drugje. Sami so poslali naslednji dan najugodnejso ponudbo. Vzel masino pri njih, ceprav nisem nameraval. Debilizem prve vrste.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Arabski sindrom.

Prodajalci so se navadili nanj in ga vračunali v ponudbo, na tebi pa je, če boš zadevo cenkal ali ne.
smile-1.gif

LP,
PIC

Luckana

Pripravnik
29. apr 2009
66
0
6
Ne nimam preveč časa, (sicer sem se to zmenila po telefonu na poti v trgovino), samo tudi denarja mi ne ostaja. V bistvu se je za zadevo, ki se ti zdi dobra vredno "cenkat", če pa ti je vseeno pač narediš tako kot praviš ti. Jaz bi to mizo kupila v vsakem primeru, ker je takoo dobra, da nikjr ni blo boljše, če pa mi je uspelo dobit še popust, ja super, ne?

Posel je eno samo dogovarjanje.
nahrung002.gif

speaker226

Zelenc'
16. mar 2011
20
0
1
Jaz bi priporočal . Odlično podjetje in same dobre izkušnje.

Nazadnje uredil moderator:

Scopxxx

Zelenc'
17. mar 2014
9
0
1
Če hočš pocen računovodstvo http://www.akpa.si/, priporočam. Jst mam pr njih in sm čist zadovoljn. Fiksn mesečni pavšal majo k se na začetku zmeniš in tud bilanca je vključena not.