Rabljen karavan, avtomatik

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.280
113
za šankom
Meni sta dva različna serviserja pri nas rekla da b47 nimajo težav z verigo. Naj bi pri dveh menjali na zeljo stranke pri 200k km in naj bi bola veriga v precej dobrem stanju.

saj če vprašaš bmwjeve pooblaščence ti bodo rekli, da teh težav z verigami sploh nikoli ni bilo na nobenem njihovem motorju.
scier pa saj veriga je vedno v precej dobrem stanju predno jo vtrga;)

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Koliko kilometrov ima tvoj? Na BMW forumu za B47 pravijo drugače in to fantje, ki avte dnevno šravfajo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.792
113
saj če vprašaš bmwjeve pooblaščence ti bodo rekli, da teh težav z verigami sploh nikoli ni bilo na nobenem njihovem motorju.

Kaj pa če vprašaš nepooblaščene profi bmw serviserje? A njim pa lahko verjameš?

Po mojih info naj bi pri B47 motorju dejansko bila odpravljena težava z verigo in to so mi potrdili večkrattako na pooblaščenih kot nepooblaščenih servisih (katerim z razlogom zaupam 110%) a z dodatnim pojasnilom, da tako trdijo BMW inženirji in da tudi praksa do sedaj tako kaže ampak bo vseeno potrebno počakati da preteče še malo vode in da dejansko vidimo kje smo. Slabe izkušnje iz preteklosti pa to hehe.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Dizzy
Avenisisa avtomatika dizla je imela "soseda" . Ko ga po ene dveh letih menjala za rav4 hibrida sem jo mal vprašal. Pa je rekla da je pila od 8-9. Pa vozi čist kulturno, razen če ga na AC pohodi v poden.
Če je ona mene nategnila, jaz tebe.
Je pa res, d A je razlika v porabi pi.kin dim v primeru večjih okvar.
Pa pasata z manj kot 100kkm(realnimi) boš nekaj časa iskal . Ko ga boš pa našel ti bo pa predrag al pa kaj drugega....

Jaz bi kar focusa vzel, če verjameš Vojniku.

Evo ti VSE stroške Avensisa dizla, 2.2 D-4D 110kW. Pa porabo realno.. in ne, ne šparam ko vozim..
https://www.spritmonitor.de/en/detail/575538.html

Meni ni jasno kaj je delala tvoja soseda...

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Vse je mogoče, konec koncev je poraba močno odvisna od načina vožnje in relaciji, ki jih opravlja. Če je dosti mestne vožnje in kratkih razdalj z mrzlim motorjem ti porabo zelo hitro nažge v višave. Predvidevam da je zato šla na RAV4 hybrid, samo če dela kratke relacije ne verjamem, da je kaj dosti znižala porabo. Kakorkoli obrneš naj raje pove koliko je na mesec zagonila za gorivo.

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Kaj pa če vprašaš nepooblaščene profi bmw serviserje? A njim pa lahko verjameš?

Po mojih info naj bi pri B47 motorju dejansko bila odpravljena težava z verigo in to so mi potrdili večkrattako na pooblaščenih kot nepooblaščenih servisih (katerim z razlogom zaupam 110%) a z dodatnim pojasnilom, da tako trdijo BMW inženirji in da tudi praksa do sedaj tako kaže ampak bo vseeno potrebno počakati da preteče še malo vode in da dejansko vidimo kje smo. Slabe izkušnje iz preteklosti pa to hehe.

Sam sem dobil podobne informacije in se na podlagi tega tudi odločil za nakup. Sploh do 200k km naj ne bi bilo neke panike.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.792
113
A to so enaki ki so ti tudi potrdili da imajo M47 težave z verigo in ne N47?

Tega mi ni potrdil nihče, to je bil moj zaj3b ko sem pisal oznako motorja ter se zmotil - zatipkal.
Sem to jasno napisal že takrat takoj po zmoti ampak ste to eni očitno spregledali.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.662
6.705
113
pri taščici
Ni avtomatik
Diesel ima še vedno ceno kljub vsem poskusom diskreditacije
Opreme ima pa ene tolk kot pred desetlstjem nekoliko nalozen audi.