Quadrofoil za na vodo

Maurioniss

Pripravnik
14. okt 2007
182
0
16
Kaj menite- se bo obneslo? Zgleda obetavno..Samo da le kakšnega kopalca ne zadaneš in "obglaviš" ..
redface-1.gif

http://www.24ur.com/novice/it/...vro-na-uro.html
http://quadrofoil.com/

61512394.jpg

Nazadnje urejeno:

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Igračka za bogate... z ustreznim trženim pozicioniranjem se bo.

Je pa tale pure white na videu in slikah grd ko svinja in kot, da je najcenejša plastika, zgleda kot tiste elanove banje le, da je na nogah... ne prav dobro za promocijo.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
767
113
Ja, res je. Sploh glede na to, da so vsa preostala plovila drugih barv, samo bele ne...

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.590
10.810
113
KAko se to obnese v realnem stanju, ko so valovi, to bi bilo zanimivo videt. drugače pa, ideja dobra, če bodo pa kaj prodali oziroma sploh naredili, je pa druga zgodba.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.771
5.917
113
Sicer ne vem kako naj tako plovilo polnim privezano na boji ? Če so pa baterije snemljive je tudi vprašanje kaka je njihova teža. Zraven tega je zajebana situacija če imaš plovilo na boji in kot vsi mi reveži najprej plavamo do boje, potem se zbašemo na plovilo, zaštartamo in gremo po familijo do najbližjega pomola. Kaj naj zdaj veslam do pomola?
Drugače pa mi je koncept zelo zanimiv, že zaradi tega ker je manj občutljiv na valove (v teoriji). V praksi pa bi treba sprobat kako se to obnaša na 0,5 do 0,75m valovih od maestrala.
In še zadni pomislek, kam naj dam ribiško palico, marelo, hladilno in 2 otroka. Namreč z vsem tem se z lahkoto vkrcamo v že najmanjšega gumenjaka.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Tole je, po moje, bolj mišljeno alternativa vodnemu skuterju in ne gumici.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.771
5.917
113
Recimo da imam o navtiki pojma malo več kot pastirica na Veliki Planini. Potem bi fantom svetoval da se podvodna zakrilca in propeler dvignejo ko hitrost toliko pade da se lupina vsede na vodo. Zakaj? Zato da se lahko toliko približaš plitvini, da ko ti žena izstopi iz plovila, da si ne rabi zmočit cele glave. Recimo tako da ti pri izstopu voda sega do pasu. Zelo prikladno ko se pripelješ pred kak lep zalivček.

Nazadnje urejeno:

Yagi

Fizikalc
24. jan 2008
714
29
28
Kot je AndY1 omenil. Tole je bolj luksuz in bo prodanih toliko, kot npr. vodnih skuterjev.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Če bo zadeva delovala tako kot mora,bo prodanih na tisoče in tisoče. Pravkar sem videl,da ga je naročil Joc Pečečnik!

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.549
435
83
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Če bo zadeva delovala tako kot mora,bo prodanih na tisoče in tisoče. Pravkar sem videl,da ga je naročil Joc Pečečnik!

točno to
je treba razmišljat "out of the box" kar tole dokazuje...
pomeni se teli kraki"dvignejo" na gor in se pelješ kot z nekim manjšim čolnom....