PVC okna Satler

astra_boy

Pripravnik
15. jan 2008
127
0
16
Zanimam se za menjavo oken na hiši, pa me zanima če ima kdo kake izkušnje z njimi.
Zanima me predvsem kako izvedejo montažo in kakšna so kaj njihova okna Ideal 5000 A s troslojnim steklom.

Hvala za pomoč

LP

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18
Jaz jih imam že drugo zimo. Zakaj sem jih izbral? cenovno najugodnejši od štirih ponudb, ki sem jih imel, pa všeč mi je bila oblika profilov. 15 oken in dvoje balkonskih vrat so zamenjali v slabih dveh dneh z demontažo starih, ki so jih tudi odpeljali. Stare štoke so kar porezal po sredini s krožno žago in jih demontiral. Fasada ni bila nikjer poškodovana, z notranje strani pa so namestil špalete in grobo pokital. Na fino sem pa sam. Zraven sem vzel še v glavnem aluminijastre rolete, plastične samo na treh oknih pa še tam mi je žal.
Imam ideal 4000. Zadovoljen.
Reklamiral pa sem jim edin to, da so v mojo kanto za organske odpadke napolnili z ostanki tervola in purpena.
10.gif
So pa prišli takoj spucat.

astra_boy

Pripravnik
15. jan 2008
127
0
16
Citat:
Uporabnik scott pravi:
Jaz jih imam že drugo zimo. Zakaj sem jih izbral? cenovno najugodnejši od štirih ponudb, ki sem jih imel, pa všeč mi je bila oblika profilov. 15 oken in dvoje balkonskih vrat so zamenjali v slabih dveh dneh z demontažo starih, ki so jih tudi odpeljali. Stare štoke so kar porezal po sredini s krožno žago in jih demontiral. Fasada ni bila nikjer poškodovana, z notranje strani pa so namestil špalete in grobo pokital. Na fino sem pa sam. Zraven sem vzel še v glavnem aluminijastre rolete, plastične samo na treh oknih pa še tam mi je žal.
Imam ideal 4000. Zadovoljen.
Reklamiral pa sem jim edin to, da so v mojo kanto za organske odpadke napolnili z ostanki tervola in purpena.
10.gif
So pa prišli takoj spucat.

Kdo je pa montiral?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Satler je super, tudi nam so naredili cel zimski vrt. So res najcenejši, delo opravijo korektno! Imamo že enih 5 let in brez reklamacij.

Lp

krava

Majstr
5. sep 2007
3.669
341
83
www.kacnje.eu
Tudi pri nas imam Satlerjeva okna že drugo leto. Za sedaj ni posebnih pripomb.
Naročili smo pri Peltronicu (pri Kranju), oni pa imajo potem več montažnih ekip. Pri nas sta bila dva prijazna možakarja iz Cerkelj.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
scott: daj povej prosim koliko si dal za vse skupaj oz. koliko te je prišlo okno (približna dimenzija), koliko vrata, koliko rolete in montaža (me čaka nekaj podobnega, pa bi se rad prej pripravil na šok preden dobim ponudbe).

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18
Skupaj je bilo okoli 6.5 k Eur komplet z demontažo in montažo. Cene posameznih oken so različne, odvisno od dimenzije in izvedbe, od kletnih po 150 eur do tistega v dnevni, ki je bil 600 Eur, skor čez celo steno in posebnim mehanizmom odpiranja. Ti kar poklič zastopnika da izmeri in izračuna ter da ponudbo. Ko imaš več ponudb lahko tudi fajn zglihaš. Je bil pa Satler najcenejši, če ne štejem garažnih home-made mojstrov, ki me pa pol niso več zanimal.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Tam, kjer sem prej stanoval, so bila vgrajena višje-cenovna okna in balkonska vrata od Satlerja. Pa so še v garancijskem roku kljuke in okvirčki kljuk precej porumeneli. Z lastnikom sva jih klicala 3, 4 krat, da se je en predstavnik čez nekaj mesecev le pripeljal in pogledal ter naredil zapisnik in izpolnil naročilnico. To je šlo iz garancije... Je pa lastnik zraven tega naročil še nova tesnila (tesnila bi seveda plačal). Obljubljeno je bilo, da bo to vse skupaj urejeno v roku 14 dni, pa so minevali meseci, Satlerjevih pa od nikoder. Vsakič, ko sem poklical ali jaz ali lastnik, so obljubili, da bo hitro urejeno, a žal nič. Pa je minilo 1 leto še vedno ni bilo nikogar... Ne vem, moje mnenje je, da so precej neresni, ko je treba kaj uredit, kar je na njihove stroške. Pa sploh nisma bila nadležna, nasprotno, še preveč prijazna sma bila...

Kako je pa zdaj s temi nesrečnimi kljukami in tesnili, pa ne vem, ker več v tem stanovanju ne živim. Samo se mi zdi, kolikor sem še v kontaktu z lastnikom, da še vedno ni nič urejeno...

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Še nekaj, za hec poglej še pri Remoplast-u. Tast je dal za dve okni 120x120 s termopan stekli in aluminijastimi roletami ter balkonskimi vrati 60x220 (vse narejeno po naročilu in meri) z delom vred nekaj malega čez 1000 eur.

Je pa pred kratkim naročil še ena balkonska vrata, 100x220 s termopan steklom in za njih plačal 250 eur.

http://www.remoplast.si/

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Vsa čast vsem vendar čez AJM jih ni daleč na okrog imajo najboljšo garancijo men že 6 let spodnja etaža in 2 leti zgornja etaža 27 oken 5 balkonskih in 2 vhodna skratka prva liga, servis odziven in cenejši od vseh za 20% montiral Karakaš iz Velenja tudi predračun in vse naredil on.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
starši imajo na hiši Satlerjevo plastiko kakšnih 7-8 let, pa ni niti ene napake. Sam pa imam v stanovanju MIK-ova okna in vrata in je po treh letih katastrofa, saj piha pri vseh oknih, pa lahko sučeš tisti zatični gumb kolikor hočeš. Bo že držala tista njihova reklama da so to specialna okna, ki sama zračijo stanovanje
wink-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik igi pravi:
starši imajo na hiši Satlerjevo plastiko kakšnih 7-8 let, pa ni niti ene napake. Sam pa imam v stanovanju MIK-ova okna in vrata in je po treh letih katastrofa, saj piha pri vseh oknih, pa lahko sučeš tisti zatični gumb kolikor hočeš. Bo že držala tista njihova reklama da so to specialna okna, ki sama zračijo stanovanje
wink-1.gif

Hehe.

Jaz sem zadovoljen z AJM.