Putinova Rusija

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.762
15.817
113
Matey, pozabljaš (kot še nekateri), da so invazijo začeli rusi, ne ukrajinci, pomeni, da v normalnem svetu imajo zaradi tega manj pravic. Vsaj zame.
Niti približno nisem pozabil tega in prav tako se zavedam, da je zaradi tega smiselna različna obravnava enih in drugih ampak vse ima svoje meje.
EU je ruske avtorje prepovedala zaradi invazije, kar se meni zdi normalno, kot znak upora. Rusi pa so prekinili zaradi zamere, oboje nikakor ni isto, saj niso ukrajinci napadli rusov, ampak obratno. Še enkrat, se mi zdi, da nekateri to pozabite.
No to, da je EU prepovedala izvajanje najbolj priznane klasične glasbe ruskih avtorjev zaradi invazije se mi zdi enostavno debilno in enako debilno se mi zdi takšno izvajanje na ruski strani. Pa nisem zaradi tega prav nič bolj ali manj proukrajinsko/rusko nagnjen. Kaj ima mrtev glasbenik ali pa ljubitelj klasične glasbe z rusko-ukrajinskim konfliktom? Dejansko prav nič (do momenta prepovedi seveda).

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in bizi

B81

22. jul 2007
36.967
10.522
113
Meni se pa zdi dobro. Potrebno je ruse blokirat povsod, ker edino nezadovoljni ljudje bi morgoče kaj pripomogli k temu, da začne mali stalin razmišljat drugače.

Žal ga lahko nič krivi ljudje malo najebejo (po EU, zaradi sankcij), ampak najebali bomo zaradi njega itak vsi. Morali bi zbrisat vsak spomin na rusijo.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Se pravi, ko neka država vojaško napade in (poskusi) zasede njeno ozemlje, je treba izbrisati vsak spomin na njo. A to pomeni, da se ustvarjena dela izbrišejo, uničijo, ne obstajajo več? A lahko kdo recimo Vojno in mir na novo napiše pod svojim imenom? Da si kako kopijo naredim na računalnik recimo... Učbenike zgodovine potem rabimo nove, kjer agresor ne bo več s pisano besedo omenjen? In pa zadnje vprašanje: od kdaj naprej (oziroma nazaj) velja to, da se pripravim na izbris potencialnih držav ter kakšni so pogoji (trajanje vojne, število mrtvih, mogoče kaj tretjega...), da vem za v bodoče...

• Všeč mi je
Reactions: bizi

B81

22. jul 2007
36.967
10.522
113
Butasto sem napisal res...potrebno bi blo dosect, da rusi sami uvidijo, kako negativno vpliva vojna nanje.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.190
1.197
113
www.adriamedia.si
Se pravi, ko neka država vojaško napade in (poskusi) zasede njeno ozemlje, je treba izbrisati vsak spomin na njo. A to pomeni, da se ustvarjena dela izbrišejo, uničijo, ne obstajajo več? A lahko kdo recimo Vojno in mir na novo napiše pod svojim imenom? Da si kako kopijo naredim na računalnik recimo... Učbenike zgodovine potem rabimo nove, kjer agresor ne bo več s pisano besedo omenjen? In pa zadnje vprašanje: od kdaj naprej (oziroma nazaj) velja to, da se pripravim na izbris potencialnih držav ter kakšni so pogoji (trajanje vojne, število mrtvih, mogoče kaj tretjega...), da vem za v bodoče...
Seveda ne. Se pa vsaj meni zdi pravilno, da so jo za čas trajanja napada (vojne) postopno "zamrzne", torej v nekem smislu "začasno izbriše" oz. se o njej komunicira le še v smislu poročanja o dogajanju med agresijo. Ko se stvari normalizirajo (umik, dogovori pd ...), se gre takoj nazaj na stanje pred agresijo, razen v gospodarskem smislu, kjer mora biti pogoj za normalizacijo povračilo škode napadeni državi.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Seveda ne. Se pa vsaj meni zdi pravilno, da so jo za čas trajanja napada (vojne) postopno "zamrzne", torej v nekem smislu "začasno izbriše" oz. se o njej komunicira le še v smislu poročanja o dogajanju med agresijo. Ko se stvari normalizirajo (umik, dogovori pd ...), se gre takoj nazaj na stanje pred agresijo, razen v gospodarskem smislu, kjer mora biti pogoj za normalizacijo povračilo škode napadeni državi.
A plinu in nafti bi se lahko reklo ruski, ali bi bil tud zamrznjen?

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.537
3.891
113
Ljubljana
hmpg.net
V času agresije na Irak, Afganistan, Sirijo,Libijo, Somalijo .... si to isto na glas zahteval za takratnega agresora?
Lahko morda kakšen link na tvoje izjave?

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
A ti si tudi v skupini, ki ima ukrajince za agresorje pa to...?
Zakaj tako sklepaš? Ker postavim logično vprašanje, ki sledi, vsaj meni, nelogični trditvi...? Al zato, ker na trditev nekoga, da bi morali izbrisati vse rusko, samo, ker on rabi plin in nafto, bi to še malo pustili... napišem po domače ''da bi vsi vse, samo noben ne bi ničesar storil''?
A to imate skupine, UA agresorji pa RU agresorji al kako? Nevtralni tud obstajajo, kot neki ateisti recimo?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Da ne bo pomote: nisem mislil mesece in leta (z nekaj časa). Par tednov je pa realno. Zdaj že zamujamo.
Se pravi približno tako: kot bi se skregal s prijateljem, ki ima precej pod palcem, pa bi mu rekel, nočem te več videti, niti slišati zate, ampak s tabo bom še par tednov hodil okoli, dokler ne dobim službe (ali drugega bogatega prijatelja)...
Pošteno bi bilo, potegnemo črto takoj, rečemo NE ruskemu plinu in nafti, stisnemo zobe, dobimo bone za bencin, par/nepar, v stanovanju oblečemo puloverje, industrija se spet malo ustavi, saj smo navajeni še od corone. Zdej pa lahko brišemo vse... Pa glave skup in Nato na pomoč Ukrajini. Ampak ne, mi mal bi, pa mal ne bi... Pa mal pušk Ukrajini, da bo dlje pokalo... Pomoči jim pošiljamo ravno toliko, da se streljajo naprej... Ali ukrepajmo odločno (tu ni mišljen Darjan in njegov način) in ustavimo vse skupaj, ali pa se umaknimo in naj se sami zmenijo.

B81

22. jul 2007
36.967
10.522
113
Se pravi približno tako: kot bi se skregal s prijateljem, ki ima precej pod palcem, pa bi mu rekel, nočem te več videti, niti slišati zate, ampak s tabo bom še par tednov hodil okoli, dokler ne dobim službe (ali drugega bogatega prijatelja)...
Pošteno bi bilo, potegnemo črto takoj, rečemo NE ruskemu plinu in nafti, stisnemo zobe, dobimo bone za bencin, par/nepar, v stanovanju oblečemo puloverje, industrija se spet malo ustavi, saj smo navajeni še od corone. Zdej pa lahko brišemo vse... Pa glave skup in Nato na pomoč Ukrajini. Ampak ne, mi mal bi, pa mal ne bi... Pa mal pušk Ukrajini, da bo dlje pokalo... Pomoči jim pošiljamo ravno toliko, da se streljajo naprej... Ali ukrepajmo odločno (tu ni mišljen Darjan in njegov način) in ustavimo vse skupaj, ali pa se umaknimo in naj se sami zmenijo.
Tocno... rusiji bi verjetno hitro potegnilo, seveda ce jih ne bi resili kitajci in mogoce indijanci :D

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.739
113
Ni da malo zategnes pas. Ko ustaviš industrijo, a jonbosbsploh se zagnal, recesija, upori, lahko tudi vojne.