Punto čuden zvok

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
Po glavnem servisu se pri mrzlem avtu, ko dodaš glas sliši nek čuden zvok-pretakanje vode? Samo ko speljuješ. Hladilna tekočina je bila menjana, avto prezračen, nato še enkrat (je šlo malo zraka vn), ampak še vseeno dela? Prezračen je bil ogret, na najvišji hitrosti ventilacije in na vroče. Glava?
crazy1.gif
Baje je tale avto zelo težko prezračit.

Gre za 1.2 8v 2002.

Nazadnje urejeno:

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Če se je tažava pojavila takoj po glavnem servisu, kar lepo nazaj odpelji in jim to povej pa naj rihtajo......

jakkaa

Pripravnik
19. mar 2009
352
0
16
ljubljana
Lahko pa bo počas šla dihtnga na glavi, pa kompresija uletava v hladilni sistem in posledično žubori voda...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.039
5.651
113
Etak da je strošek......ker če glavo podreš da zamenjaš tesnilo glave jo moraš ravnat.....se prav vse ventile vn pometat in na ravnalno (brusilno) mizo...to pa stane

Nazadnje urejeno:

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
Jao jao, ga bom drug tedn šenkrat pelal. Kako se pa vidi, da je kaj s tesnilom narobe?

Kamele0N

23. jul 2008
42.039
5.651
113
bel dim na izpuhu (hladilna tekočina v valjih) Klik

mehurčki v hladilni tekočini (uhajajoča kompresija) Klik

Na youtubu maš morje filmčkov če napišeš blown head gasket
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.039
5.651
113
Poglej si tud olje na palčki al pa na pokrovčku ( na pokrovčku ni nujno če delaš kratke relacije v mrzlem vremenu je to lahko samo kondenz ) če maš kako kremco če ti meša hladilno z oljem
smirk-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.039
5.651
113
Zakaj? Vsakič ko gre glava dol naj bi se jo ravnalo! Ja do sem? Zdei na uradnem servisu nj bi šli tud ventili vn.....kaj delate nekateri pod kozolcem je vaša stvar! Ja do sem? Taka stvar tud kj stane ane (podiranje brušenje sestavljanje)! Ja do sem?
smile-1.gif

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Zakaj? Vsakič ko gre glava dol naj bi se jo ravnalo! Ja do sem? Zdei na uradnem servisu nj bi šli tud ventili vn.....kaj delate nekateri pod kozolcem je vaša stvar! Ja do sem? Taka stvar tud kj stane ane (podiranje brušenje sestavljanje)! Ja do sem?
smile-1.gif

Emmm, pri Puntu 1.2 8V ni potrebno pobirati ventilov iz glave.
je precej pogosta napaka teh motorjev.
Posledično obvezno menjti še olje + filter, predlagam tudi menjavo termostata in vodne črpalke. Če si že ravno pri podiranju motorja.
In menjaj vsa tesnila. na Fiatovem servisu dobiš prav garnituro vseh teh tesnil (zraven bo tudi tesnilo pokrova za ventile ki itak velikokrat spusti
grin1.gif
)

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
To je začelo po glavnem servisu delat. Menjan je blo pa vse, kar paše pri glavnem+redni je bil narjen (svečke, olje..)
jezen.gif

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Glej, če ti bo kaj lažje:
Ta isti zvook se je dogajal že pri popolnoma novih avtih s tem motorjem. Verjetno gre za zavok, ki se najbolje sliši nekje pri sopotnikovem predalu. Res pa je, da pri novih je potem to počasi nehalo. pa ne me vprašati kako. Mislim, da niti makaronarji ne vejo zakaj.

Predlagam pa, da preveriš tudi v kakšnem stanju je notranja "pečka" za gretje kabine. Z samim prezračevanjem ne boš kaj dosti naredil kar si tudi že sam videl, da je isto kot je bilo.

V kolikor ti avto ne požira hladilne tekočine, potem ni razloga za paniko, saj je tesnilo glave še O.K.
Drugače pa, če te sedaj bo to skreblo, pa jo preventivno zamenjaj. Stroška ne bo veliko
smirk-1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
smile-1.gif

Pod kozolcem delaš kvečjemu ti, ker trosiš same neumnosti po forumu. In NE, NITI PRIBLIŽNO ni potrebno vsakič ravnat glave, ko se jo sname.
smirk-1.gif