Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
znan si po osebnih napadih na uporabnike s katerimi se ne strinjas ampak dajva tu potegnit crto. o moji razgledanosti pac ne bos sodil. Lahko pa jaz tebe za baricevica razglasim pa sva si kvit.
Cifro sem usekal na pamet. Ne nisem zato da nevzgojeni cucki grizejo tvojega psa ampak 5kg scene lahko vsak clovek obrca/dvigne/zaluca 5m stran. 35kg belgijca pa ne more. Dojel? Lepo. Zdej skusaj pa se razumet da clovek je clovek. Pes je pa zival. In prvo bomo za varnost ljudi poskrbeli potem pa za ugodje zivali.
Z osebnim napadom si začel ti - s tem prispevkom.
Jaz sem imel o tebi, do tega res nerazumnega razmišljanja, res visoko mnenje. In to sem tudi izpostavil. A, kot si že večkrat pokazal, kritike ne znaš sprejemati.
Na delovnem mestu, kot ga zasedaš, se verjetno zavedaš, da so največja nevarnost za ljudi prav ljudje. Zato so taki rigolozni (in ja, butasti) ukepi proti psom res popolnoma nesmiselni.
Pa zagovorniki tega butastega predloga malo argumentirajte vaš predlog z neko analizo stanja, primerjalno analizo s tujino ipd. Npr:
1. Koliko napadov psov je v SLO vsako leto?
2. Koliko resnih poškodb nastane kot posledica teh napadov?
3. Koliko smrtnih žrtev je posledica teh napadov?
4. Koliko od teh napadov izzove človek (se približa privezanemu psu, gre v območje, ki je označeno s "pozor hud pes"? Ipd?
To bo osnova, da se sploh lahko začnemo spraševati ali je tak zakon potreben ali ne.
Za zaščito ljudi (izpostavljaš, da je treba najprej zaščititi ljudi) bi največ naredili s popolno prepovedjo alkohola in striktnim preganjanjem črnega trga (ko bi nastal), s prepovedjo uporabe petard (sem prepričan, da je več škode od njih kot od psov), z zapiranjem vseh nasilnikov (vsak, ki grozi, pretepa, ropa, psihično in fizično zlorablja otroke, ipd...).
Če že želite štiti ljudi jih začnite ščititi pred stvarmi, ki jim predstavljajo največjo nevarnost, ne se pa lotiti stvari, ki npr. v statistiki vseh poškodb/smrti ljudi zaseda tako pozicijo, da jo prehiti tudi možnost statistične napake.