Psom nagobčnike

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.416
7.529
113
sam menim da je stanje katastrofalno na podrocju tega kdo ima lahko kakega psa... Staffordi, pitbulli, doge, itd... Se mnozijo, lastijo si jih pa pacienti brez primere. Ja zadevo je treba uredit ravno tu, ampak za to bomo rabili leta...vmes bo pa ene par folka po krivem postalo invalidi al pa lep spomin

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
ksz
ne da se mi brat vse te gnojšnice
načeloma psi niso problematični
problematični so lastniki ( ki ne oblvadujejo psov ). razne "močne" sorte, kot so pitbuli, rotvajlerji ipd si lastijo zakompleksani pacienti, cucki večinoma niso šolani, lastniki še manj, puščajo jih prosto tekat - saj pa ne bodo nikomur nič naredili itd
za pištolo rabiš orožni listi pa izpit, pa psihiatra pa še je ne smeš okoli nositi
blesavega cucka pa ima vsako tele lahko.
dveh takih psov, kot so na videu se enostavno ne da obvladati istočasno, če ni lastnik šolan za rokovanje s tako živino in če psa seveda nista šolana in poslušna. še manjših , neagresivnih vrst se ne da kar tako obvladati
stanje pri nas je čista katastrofa. policija nima nekih pooblastil, lahko samo nekaj napiše itd. v galvnem za posrat.
sicer nisem pristaš nagobčnikov, čeprav bi marsikje koristili
pa še nekaj
ko grem jaz z svojimi cucki na sprehod imam vedno pepper spray zraven, zato da preprečim vsiljivost oz potencialen napad tretjih nevzgojenih cuckov na moje

D_K

Guru
24. sep 2007
3.078
852
113
ksz..

Sorry koji K. se ma en pes brez povodca prosto gibat. Lastnikom prinašalca je treba v prvi vrsti dat eno veliko kazen za malomarnost.
Ljudje si nabavijo pse, potem pa jih imajo kar prosto spuscene. Kolkokrat sem naletel na nevzgojenega ovčara, prinašalca, labradorca, ki se je prosto sprehajali in "napadal". Če bi ga doga htela bi ga rastrgala... pomoje je zlatun izzival, pa ga je samo malo vzgojno zgrabla. Ne pozabit, pes je še vedno žival/zver... tud če je naučen včasih reagira po svoje, zato so povodci, posledično nagobčniki da preprečimo te momente.

Če jih bo moj mali cucek kdaj dobbo, če bo spuščen sem v prvi vrsti kriv ja in tega se zavedam.

Nazadnje urejeno:

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
znan si po osebnih napadih na uporabnike s katerimi se ne strinjas ampak dajva tu potegnit crto. o moji razgledanosti pac ne bos sodil. Lahko pa jaz tebe za baricevica razglasim pa sva si kvit.

Cifro sem usekal na pamet. Ne nisem zato da nevzgojeni cucki grizejo tvojega psa ampak 5kg scene lahko vsak clovek obrca/dvigne/zaluca 5m stran. 35kg belgijca pa ne more. Dojel? Lepo. Zdej skusaj pa se razumet da clovek je clovek. Pes je pa zival. In prvo bomo za varnost ljudi poskrbeli potem pa za ugodje zivali.

Z osebnim napadom si začel ti - s tem prispevkom.

Jaz sem imel o tebi, do tega res nerazumnega razmišljanja, res visoko mnenje. In to sem tudi izpostavil. A, kot si že večkrat pokazal, kritike ne znaš sprejemati.

Na delovnem mestu, kot ga zasedaš, se verjetno zavedaš, da so največja nevarnost za ljudi prav ljudje. Zato so taki rigolozni (in ja, butasti) ukepi proti psom res popolnoma nesmiselni.

Pa zagovorniki tega butastega predloga malo argumentirajte vaš predlog z neko analizo stanja, primerjalno analizo s tujino ipd. Npr:
1. Koliko napadov psov je v SLO vsako leto?
2. Koliko resnih poškodb nastane kot posledica teh napadov?
3. Koliko smrtnih žrtev je posledica teh napadov?
4. Koliko od teh napadov izzove človek (se približa privezanemu psu, gre v območje, ki je označeno s "pozor hud pes"? Ipd?

To bo osnova, da se sploh lahko začnemo spraševati ali je tak zakon potreben ali ne.

Za zaščito ljudi (izpostavljaš, da je treba najprej zaščititi ljudi) bi največ naredili s popolno prepovedjo alkohola in striktnim preganjanjem črnega trga (ko bi nastal), s prepovedjo uporabe petard (sem prepričan, da je več škode od njih kot od psov), z zapiranjem vseh nasilnikov (vsak, ki grozi, pretepa, ropa, psihično in fizično zlorablja otroke, ipd...).

Če že želite štiti ljudi jih začnite ščititi pred stvarmi, ki jim predstavljajo največjo nevarnost, ne se pa lotiti stvari, ki npr. v statistiki vseh poškodb/smrti ljudi zaseda tako pozicijo, da jo prehiti tudi možnost statistične napake.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
sam menim da je stanje katastrofalno na podrocju tega kdo ima lahko kakega psa... Staffordi, pitbulli, doge, itd... Se mnozijo, lastijo si jih pa pacienti brez primere. Ja zadevo je treba uredit ravno tu, ampak za to bomo rabili leta...vmes bo pa ene par folka po krivem postalo invalidi al pa lep spomin

S tem se pa polnoma strinjam. Posedovanje posameznih pasem bi morali vsekakor omejiti a zaradi ljudi - ne zaradi pasme.
Z ustrezno socializacijo so vse naštete pasme čisto prijazne... a ljudje se tega ne zavedajo in ne znajo. Še več - sami nevedni lastniki, zaradi lastnosti s katerimi so posamezne pasme ožigosane preprečujejo normalno socializacijo svojega psa (npr. mu kot mladiču ne dovoljujejo igre z drugimi psi ipd.). To so npr. lastniki, katerim bi morali prepovedati lastništvo (katerega koli) psa.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Napadalnega psa, katerega nisi sposoben kontrolirati, je pa dovoljeno imeti?

Pa tole, je normalno:

???

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.135
1.252
113
42
KSZ

Če je bil Zlatko neprivezan je torej prišel sam do teh dveh psov si je mogoče res sam kriv samo po drugi strani pa dober lastnik psa ve da če pride neznan pes brez povodca do tvojega psa da ne pustiš da se ovohavata oz. si pripravljen da se kej zalomi, sploh če imaš taka dva psa kot jih ma ta bejba

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Karkoli od tega bi v trenutku rešilo zadevo:

to bi bila rešitev za neprivezano pseto in njegove lastnike
podpiram 100 %
evil.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
ksz..

Sorry koji K. se ma en pes brez povodca prosto gibat. Lastnikom prinašalca je treba v prvi vrsti dat eno veliko kazen za malomarnost.
Ljudje si nabavijo pse, potem pa jih imajo kar prosto spuscene. Kolkokrat sem naletel na nevzgojenega ovčara, prinašalca, labradorca, ki se je prosto sprehajali in "napadal". Če bi ga doga htela bi ga rastrgala... pomoje je zlatun izzival, pa ga je samo malo vzgojno zgrabla. Ne pozabit, pes je še vedno žival/zver... tud če je naučen včasih reagira po svoje, zato so povodci, posledično nagobčniki da preprečimo te momente.

Če jih bo moj mali cucek kdaj dobbo, če bo spuščen sem v prvi vrsti kriv ja in tega se zavedam.

Kaj bi pa rekel, če bi ti dve mrcini raztrgale otroka? Ki je bil spuščen.
smirk-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
Da mi tkole en pes mojga cucka zagrabi, [cenzura] ga polijem z bencinom pa zažgem...
Imam predlog........izivam in vabim te ,,pod uro na štacjon,, , zmagovalca potem polijejo z bencinom in zažgejo, se strinjaš?
uf-1.gif

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
ksz..

Citat:
Kolkokrat sem naletel na nevzgojenega ovčara, prinašalca, labradorca, ki se je prosto sprehajali in "napadal".

Če mi to o prinašalcih in labradorcih dokažeš, ti plačam 3 tedne počitnic na Tahitiju...

Predvsem je pa zlatun izzival, po tvoje? Ti glih nimaš razčiščenih pojomv, pa to?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
problem je v tem, ker dejansko ne vemo kdo je začel peezdarijo. prinašalec ali doge. v primeru, da je prinašalec skočil v dogo si težko predstavljam, da doga ne bi reagirala.... seveda je tudi možno, da se je dogi ravno takrat "jedel" prinašalec
zato pa pravim, da ima že vsako tele lahko cucka. krivda definitivno na strani obeh lastnikov psov
prinašalec nevzgojen in brez povodca. dogi sicer na povodcu, lastnica pa jih vseeno težko obvladuje oz spljoh ne