Psom nagobčnike

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.536
856
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
če pes ni na vrvici pa me ugrizne gladko zahtevam od lastnika da mi povrne stroške + odškodnino. ker moja žival moja odgovornost pravi VURS...
A če te ugrizne pes na vrvici, je pa vse v redu?

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.536
856
113
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Ti piši kar hočeš. Mešaš hruške in slive.
Javna površina je javna površina, ko je v ZK vpisano "JAVNO DOBRO" , če je pa kot lastnik vpisan "Janezek Jekleni, z EMŠO, Naslov....itd, je pa to ZASEBNA LAST.
priden.gif

In če se skozi gozd ne sme ovirati prehoda, to še ne pomeni da je sosedova hosta tudi tvoja. Pozab!!!!!!!
Marsikateri med nama meša hruške in jabolka, ampak ne jaz.

Po tvoji birokratski logiki mora vsak sprehajalec psov (in širše vsak, ki kakorkoli podleže kateremukoli predpisu o ravnanju na javni površini) s seboj vleči osveženo katastrsko preglednico področja (najbolje GPS in povezava na GURS), da vsak trenutek ve, ali je na parceli vpisano JAVNO DOBRO ali ne, in temu ustrezno priveže/odveže psa? Po tej logiki te v BTC ne morejo oglobiti policaji, ker so ceste tam last BTC in ne MOL in po tvojem potem niso javne in ...

Pa za primer, da ne bo kdo rekel, da vlečem nemogoče primere - v novem Šmartinskem parku ob ljubljanskih Žalah je nekaj parcel, ki niso v javni lasti (spozna se jih po tem, da jih ne kosijo). Kako naj pes (ali lastnik) ve, kako je parcelizirana zadeva, in ali so se na MOL že dogovorili o odkupu ali ne?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik jekleni pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Javna površina je javna površina, ko je v ZK vpisano "JAVNO DOBRO" , če je pa kot lastnik vpisan "Janezek Jekleni, z EMŠO, Naslov....itd, je pa to ZASEBNA LAST.
priden.gif

In če se skozi gozd ne sme ovirati prehoda, to še ne pomeni da je sosedova hosta tudi tvoja. Pozab!!!!!!!

Po tvoji birokratski logiki mora vsak sprehajalec psov (in širše vsak, ki kakorkoli podleže kateremukoli predpisu o ravnanju na javni površini) s seboj vleči osveženo katastrsko preglednico področja (najbolje GPS in povezava na GURS), da vsak trenutek ve, ali je na parceli vpisano JAVNO DOBRO ali ne, in temu ustrezno priveže/odveže psa? Po tej logiki te v BTC ne morejo oglobiti policaji, ker so ceste tam last BTC in ne MOL in po tvojem potem niso javne in ...

Pa za primer, da ne bo kdo rekel, da vlečem nemogoče primere - v novem Šmartinskem parku ob ljubljanskih Žalah je nekaj parcel, ki niso v javni lasti (spozna se jih po tem, da jih ne kosijo). Kako naj pes (ali lastnik) ve, kako je parcelizirana zadeva, in ali so se na MOL že dogovorili o odkupu ali ne?
Folk je popolnoma zmešan: kolega je nekoč na nek travnik spustil psa in se nato odpravil domov. Usede se pred TV in čez nekaj minut v njegovo hišo vstopi nek neznan moški in mu zagrozi, da bo z njim fizično obračunal, če bo cucek še enkrat hodil po njegovi zemlji. Ko ga je kolega seznail s tem, da je pravkar nezakonito vstopil v njegovo hišo, in da bo poklical policijo, se je usral in zbežal ven.

Gre za tipično slovensko mentaliteto, kjer folk zahteva zase vso zaščito in pravice, na dolžnosti in zakone, ki niso njim v prid, pa pozabi.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik jekleni pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
priden.gif

res je.. Ne mešaš jabolk in sliv. Mešaš jabolka in letala.
Če nisi tolk sam pameten, da je gozd last od nekoga..... in da je cesta namenjena za svoj javni namen, potem nosi GPS povezan z Marsom s sabo.
stupid-1.gif

Oprosti, ampak res nimaš pojma.
PS. Popravil sem te samo pri neumnosti da je gozd javna lastnina (po tvoje). Ti pa že mešaš pravice psov, BTC Jankoviča.

Nazadnje urejeno:

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Pes bo navadno napadel tistega, za katerega čuti, da ima slabo energijo, telesno govorico in držo. Žal so to največkrat otroci, ženske, starejši, ki se težje obranijo in ki v bistvu z reakcijami psa še bolj razdražijo. Poznam primer nevestnega lastnika, ki je svojega psa rekreiral tako, da ga je pač spustil z verige. Pes je lutal po vasi in naletel na pijančka, ga nalajal, menda tudi vščipnil v rit, v glavnem pijanček je nerodno stopil, se spotaknil, padel, si pregriznil jezik in se zadušil. Lastnik je mastno plačal, vzel psa in ga v gozdu pobil do smrti, domačim, ki temu še danes verjamejo, pa natvezil, da je pobegnil. Tako sta zaradi enega morona ugasnili dve življenji, veliko jih je bilo pa žalostnih.

Se pa sam osebno bolj vserjem dveh skinheadov, če jih vidim na cesti, kot pa dveh spuščenih pitbullov. Sploh ker se mi to drugo še ni zgodilo in tudi dvomim, da se mi bo.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Pes bo navadno napadel tistega, za katerega čuti, da ima slabo energijo, telesno govorico in držo. Žal so to največkrat otroci, ženske, starejši, ki se težje obranijo in ki v bistvu z reakcijami psa še bolj razdražijo. Poznam primer nevestnega lastnika, ki je svojega psa rekreiral tako, da ga je pač spustil z verige. Pes je lutal po vasi in naletel na pijančka, ga nalajal, menda tudi vščipnil v rit, v glavnem pijanček je nerodno stopil, se spotaknil, padel, si pregriznil jezik in se zadušil. Lastnik je mastno plačal, vzel psa in ga v gozdu pobil do smrti, domačim, ki temu še danes verjamejo, pa natvezil, da je pobegnil. Tako sta zaradi enega morona ugasnili dve življenji, veliko jih je bilo pa žalostnih.

Se pa sam osebno bolj vserjem dveh skinheadov, če jih vidim na cesti, kot pa dveh spuščenih pitbullov. Sploh ker se mi to drugo še ni zgodilo in tudi dvomim, da se mi bo.
Slabo energijo imajo otroci, ženske in starejši??? Zdej pa resno, a je s tabo vse vredu???
Zanimivo je tud, kaj vse se je zgodilo temu pijančku.... še dobr da ni posledično padel pod kamijon. (te zgodbica je bolj filmska - znanstveno-fantastična)
wink-1.gif

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.575
9
38
Solzivec ,pa ga rahlo špricneš,pa še lastnika napadalnega psa.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Bodo to sodili drugi, ki berejo to tablo. Jaz ti ne morem pomagati, če ne razumeš. Pa sorry ...
smirk-1.gif

Enkrat mi je pritekel na cesto po nekem čudežu odvezan Runo, ko sem se ravno sprehajal s svojim kužatom. Malo sta se zravsala, v bistvu pa je šlo bolj kot ne za igro oz. za to, da nista vedela, kako se obnašati drug do drugega. No, prišel je tudi njegov lastnik, ki ga je zvlekel nazaj na dvorišče in potem sem slišal pok, pok z bičem in pasje cviljenje. Žalostni so ti naši odnosi. Tako med ljudmi kot odnosi med ljudmi in živalmi.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
@slvn

Kar se tiče tožb, sem napisal: sem absolutno proti temu, da se ljudje tožijo za vsak drek (kamor spada tudi modrica). osebno tudi ne bi iskal lastnika psa, ki sem ga povozil, zavoljo plačila škode na avtomobilu: niti ne vem, zakaj bi ti bil dolžan plačati škodo, saj lahko BP trdi, da si bil kriv ti in da bi se lahko izognil trku, pri čemer si ti dolžan njemu (sploh, če gre za dragega psa). In navsezadnje, v večini primerov si odgovoren, saj ti bo policist rekel, kaj če bi na cesto namesto psa stopil otrok?

Ne ves zakaj bi bil dolzen placati skodo?
shocked-1.gif

Jaz sem kriv, ker psa ni imel privezanega?

Se dobro, da sodisce ne misli tako kot ti. Seveda placa lastnik psa, samo najti ga je treba. Pa ne samo skode na avtu. Za skodo na avtu je potrebno na sodisce, ce lastnik psa vztraja, da on ni odgovoren za svojega psa. Policija pa takoj napise poloznico, ker je pes prosto tekal po naselju. Ostalo pa kot pravim sledi kasneje.

Ne vem sicer zakaj kar naprej rines otroke v tole. Ce jih ze tako zelis enaciti s psmi: Ali ves, da so starsi odgovorni za svojega otroka?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
Se vedno nisem dobil odgovora, kako najti lastnika psa, ki mi je naredil skodo na avtu, ko sem ga zbil. Pes je pobegnil, lastnika pa seveda ni bilo nikjer. Verjetno ga je spustil, da se malo razlaufa po vasi, ker se njemu ne da po tem snegu hoditi naokoli.

Te skrbi samo za ******* garo, to, da si poškodoval bitje, ki je morda edini prijatelj nekega človeka, te pa baš briga.
evil.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:

Verjamem, tebe so nabili ročno na postaji...če bi te ogrizli bullmastifi, bi se verjetno bal psov ne pa skinov

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Rad bi govoril z lastnikom, da ga povprasam kako je pes, da vidim kako poteka zdravljenje, zraven pa bi mi dal se jurja, da odbijac zamenjam. Tako bomo na koncu vsi srecni in pes bo spet lahko tekal po naselju, lajal na starke in skakal pred avtomobile.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.840
141
63
Nova definicija nevarnega psa

Za nevarnega bo po novem veljal tudi napadalen pes in tisti, ki ogroža okolico zaradi svoje neobvladljivosti, medtem ko po zdajšnji ureditvi velja za takšnega šele pes, ki je ugriznil človeka ali žival. Skrbnik živali pomeni osebo, ki odgovarja za žival in ni nujno njen lastnik. Občinski redarji bodo v primeru odkritega prekrška na javni površini dobili pristojnost ustreznega ukrepanja. Poleg tega se bo izboljšal zajem podatkov za vodenje centralnega registra psov - obvezen bo vnos podatka o izvoru psa, s čimer se želi preprečiti nezakonit promet z živalmi.

Vir: http://www.24ur.com/nic-vec-zivalskih-cirkusov-gojenja-za-krzno-in-klanja-brez-omamljanja.html

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Kako pa policist "ker je nuja zaradi ogrozenosti" strelja na psa ki je obrnjen oz tece proti policistu na asfaltu, zadaj v daljavi pa so ljudje?
To me zanima zaradi odboja metka, ker psa na 5 m zadeti tud ni mala malca ne?

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
zato pa rajši ne streljajo, pa je. Si rajši ne predstavljam kakšno sranje to potegne za sabo... laho bi jim pa nečokirane šrotarce potalal, pa ni nobenga problema :D

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
Uporabnik jekleni pravi:
Javna površina je površina, ki je pod enakimi pogoji namenjena uporabi vsem.

Ker je v RS za gostove določen režim, po katerem lastnik ne sme ovirati prehoda skozi gozd (in še česa ne), je gozd torej javna površina v zasebni lasti. Namen uporabe in lastništvo nista isto.
priden.gif

PS. kaj si mislil s tem, o teh prehodih ne vem... ampak bi blo zanimivo slišat. Verjetno ne misliš, da lahko kar sekaš po tem tvojem "Javnem dobrem". In ker tema ni namenjena temu, ne bomo dalje.
Je lahko zasebna last, samo je še vedno javno mesto...