Psom nagobčnike

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
.....
Sedaj sem pričakoval, da mi bo nekdo postregel s številkami.
In, koliko ljudi je mrtvih oz poškodovanih v vaši soseki zaradi teh psov?

ti si pa res retard
mene je že poškodoval in poizkusil poškodovati...
to je meni več kot zadosti
Najprej hvala za žalitev.

kot sem rekel, that's life: tudi mene je že ugriznil pes, pa mi niti na misel ni prišlo, da bi se podal v tožbo, ali kakor koli ukrepal proti sosedu. Zagovarjam common sense: po mojem mnenju bi morali določene pasme prepovedati (ne samo na papirju), zagovrajam tudi ukrepe proti lastnikom velikih psov, ki jih ne obvladujejo. Vendar na žalost raja ni sposobna zdrave pameti: najde se folk, ki začne hruliti na sprehajalca s psom, še preden ta pride na isto stran ceste, pa folk, ki bi psom nadel nagobčnike čim zapustijo dnevno sobo itd. To ni vče common sense, to je panika.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
No, lahko vsak dan kajakiraš po nilu čim bližje povodnim konjem...če te slučajno zmanjka pri tem...takšno je pač življenje...zakaj bi moral državljan sredi Slovenije paziti na to, da ga med sprehodom po mestu ne napade pes brez nadzora? Konec koncev obstajajo katane...smo o tem že govorili...pa če pes ostane v več kosih po teženju nedolžnemu sprehajalcu, ki nato izterja še visoko odškodnino od lastnika, je takšno pač življenje.

Nihče te ne sili, da imaš protivlomna vrata in CO detektor...celo pozdravljam to, da nimaš protivlomnih vrat, če pač večrja verjetnost da bodo tiste, ki jih imamo, pustili pri miru in se oglasili pri tebi.
grin1.gif

kot je nekdo že dejal, časi s epač spreminjajo in če si 20 let nazaj marsikje lahko piščal ključe v avtu in čez dan odklenjena vhodna vrata, je to danes pametno opustiti.

No, ker nisi prestrašen, kar puščaj odklenjen avto in ključe pa proketno notri, pa na stežaj odprta vhodna vrata...haha, sem prepričan, da si prevelika vulva, da boš to udejanjal...zavavoralnica se ti bo pa samo smejala, ko boš hotel uvelujavljati odškodnino.
Dodal bi tole: naj nihče več ne kritizira Američanov, ker imajo doma vsak po tri pištole - spreminjate se namreč v popolnoma identično družbo. Živim v Sloveniji: po vsej verjetnosti me ne bo nihče napadel, noben pes mi ne bo odtrgal glave, nihče ne bo vlomil v mojo hišo. Če pa se bo kar koli od tega zgodilo, bom imel pač smolo. Je pa za kaj takšnega izjmeno majhna možnost: obstaja namreč veliko večja verjetnost, da bom umrl v prometni nesreči, ali pa zaradi tega končal na vozičku.

Kolikokrat si klical policijo, ko je nek voznik mimo hiše v naselju peljal 80 namesto 50?

Nazadnje urejeno:

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
Citat:
....
Kolikokrat si klical policijo, ko je nek voznik mimo hiše v naselju peljal 80 namesto 50?
primerjaš jabolka in hruške

če se medved sprehaja po naselju se ga po kratkem postopku da na listo za odstrel. pa je medo bil pred ljudmi na tistem območju
zakaj hudiča pa se ne bi smel sprehajati po vasi ?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Citat:
....
primerjaš jabolka in hruške

če se medved sprehaja po naselju se ga po kratkem postopku da na listo za odstrel. pa je medo bil pred ljudmi na tistem območju
zakaj hudiča pa se ne bi smel sprehajati po vasi ?
Ker smo pse udomačili pred več deset ticoč leti?
Ne izogibaj se odgovoru: gonja proti psom je tu (baje) zato, ker so psi nevarni. Vendar pa veliko več ljudi umre, ker jih povozijo podivjani vozniki - zakaj torej ne pokličeš policije, ko vidiš voznika, ki divja skozi naselje?

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Verjetnost 'smole' se da zmanjšati z nekaj preporostimi ukrepi ter nekaj zdravega razuma.

Nisem klical policije, saj mimo hiše ne more nihče voziti, lahko vozi do, ampak že pri 50 bi izstopil v drevesa...ker sem imel alarmno napravo v avtu, pa nisem imel 'smole'.
cool-1.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Verjetnost 'smole' se da zmanjšati z nekaj preporostimi ukrepi ter nekaj zdravega razuma.
Delaj, kar ti paše - dokler ne pričneš tega vsiljevati meni.

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Citat:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

OK, poglej - jaz sem spraševal za primer, kjer se je "nesreča" zgodila enkrat, in potem še "enkrat" in lahko upravičeno pričakujemo da se bo še tretjič... in jbg, tretjič pa res ni več nesreča. To je kot da bi se že dvakrat spekel na isti plati in ko se tretjič pač rečeš "nesreča", al kako?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
nikjer ne vidim gonje proti psom
pes le jahko spuščen znotraj ograde , ko pa je na javni površini pa mora biti na povodcu .
ne vem zakaj bi jaz moral paziti na vsakega psa in biti v pripravljenosti ali me bo napadel ali ne. kot sem že napisal so me v mestu že vsaj 5 x napadli - neprivezani, brez nagobčnika , med mojo rekreacijo

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
tudi hosta je javna površina, ne samo park ali pa mestna ulica
eni retardi pač tega ne razumejo, ker njihov pes je pa oh in ah kultiviran, je del družine , prijazen bla bla bla itd

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Zetor5011 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

OK, poglej - jaz sem spraševal za primer, kjer se je "nesreča" zgodila enkrat, in potem še "enkrat" in lahko upravičeno pričakujemo da se bo še tretjič... in jbg, tretjič pa res ni več nesreča. To je kot da bi se že dvakrat spekel na isti plati in ko se tretjič pač rečeš "nesreča", al kako?
Napisal sem, da zagovarjam common sense: naj se dosledno prepove nekatere pasme, naj se zaradi mene tudi uvede obvezno šolanje lastnikov, ki imajo velike pse.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
nikjer ne vidim gonje proti psom
pes le jahko spuščen znotraj ograde , ko pa je na javni površini pa mora biti na povodcu .
ne vem zakaj bi jaz moral paziti na vsakega psa in biti v pripravljenosti ali me bo napadel ali ne. kot sem že napisal so me v mestu že vsaj 5 x napadli - neprivezani, brez nagobčnika , med mojo rekreacijo
Čakaj malo, če si ti v pripravljenosti, ko gre mimo tebe pes, imaš psihične probleme ti in ne lastnik psa. Če nisi sposoben ignorirat psa, ko gre le ta mimo tebe, potem trpiš za fobijo in potrebuješ zdravljenje.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
kot sem napisal. retard
psihične motnje imajo taki kot ti. med drugim sem tudi lastnih nekaj psov
lepo jaz jogiram po parku pa se vame zakadi pes
lepo se jaz peljem z biciklom po cesti pa se vame zakadi pes
lepo se jaz peljem z motorjem pa se vame zakadi pes
lepo jogiram ulici pa se vame zakadi pes
itd

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
kot sem napisal. retard
psihične motnje imajo taki kot ti. med drugim sem tudi lastnih nekaj psov
lepo jaz jogiram po parku pa se vame zakadi pes
lepo se jaz peljem z biciklom po cesti pa se vame zakadi pes
lepo se jaz peljem z motorjem pa se vame zakadi pes
lepo jogiram ulici pa se vame zakadi pes
itd
Še enkrat, hvala za žalitev (ps. preberi si bonton, Slovenček).

torej stopiš iz hiše in vate se zakadi gora psov? O tem sem govoril: folk je paničen in živi v strahu.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
bonk.gif

ne morem ti pomagati. žal. ne razumeš
uf-1.gif
Ne vem, kdo ne razume: v prejšnjem postu si nam razložil, da 24ur na dan vate skačejo psi. greš jogat, je na tebi pes, se pelješ z mopedom, je na tebi pes, greš na sprehod, zopet, pes.
Tudi sam imam psa in razumem, kaj želiš povedati: vendar pretiravaš na deseto. Ja, od časa do časa se kakšen pes zakadi vame - in? Sem odrasel človek in pač rešim zadevo. Raje živim v svetu, kjer me občasno ugrizne kakšen pes, kot pa da sem zaprt v hiši in čakam smrt, saj je nevarnost na vsakem koraku.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
svaka čast, kravakonj. Lepo pišeš, in čisto se strinjam s tabo!

Ceedevita: očitno si res rojen pod nesrečno zvezdo, da imaš take probleme s psi. Recimo na 20 psov je en k ne mara kolesarjev, motoritstov ali tekačev. Torej imaš izredno nesrečo da ravno ti naletavaš na te pse, in to ne enkrat ampak parkrat na teden. Mogoče je pa kje drugje vzrok? pomoje tud pretiravaš in prirejaš resnico. jest sm star 30 let, pa se je vame mogoče zapodilo 3-4 psi. Pač ga brcneš al se pa zadereš nazaj, če pride preblizu in greš naprej. big deal. Ko pijem pijačo v bifeju in za sosednjo mizo cvili mulc, al pa leta po gostilni gor in dol se kr neki dere, no me to tud moti, pa mu nič ne morem. Jebat ga, that's life. Mislim si, pejt pa v drug lokal, in ponavadi pač potrpim. aja pa civiljenje škodi mojim ušesom in živcem.

In ima kravakonj čisto prav. Ljudje živimo v stalenem strahu - pred izgubo šihta, poškodbami, tožbami pa še pred čem. Ampak to je za oblasti idealno, ker ne razmišljamo, koliko nam kradejo in koliko nas goljufajo. Res se USA panika širi k nam... Američani cele vojne delajo zato da ustvarjajo strah.

Res je, obstajajo tudi ljudje s fobijami, in mogoče bi se marsikdo našel med njimi.

Nazadnje urejeno:

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.178
512
113
kranj
Moj sodelavec mi je enkrat rekel... (nekateri) ljudje (si) kupujejo pse zaradi povsem napačnih razlogov...
Drži, kogar je pes ugrinil/napadel, se ga bo vedno (podzavestno) bal in bo podzavestno reagiral, ko ga bo videl. Pes pa je žival in ne človek in ta reakcija psu pove morda kaj drugega. In pes se bo počutil ogroženega. In morda (napačno) reagiral. Doma sem iz vasi (ok, malo večje vasi) in sem stanoval zraven veterinarja, ki je imel vedno pse. Ko sem bil star nekaj let, sem se lahko z njimi valjal, ležal v pesjaku, skratka, vse, pa me niso nikoli šavsnili (ja, bil sem "domač"...morda). Sčasoma sta prva dva psa poginila in je nabavil nova dva, nemškega ovčarja (tudi prva dva sta bila) in eno "ščene", ki je non stop lajalo...in takrat so se zaæele težave. Tamali je nekje čakal za grmom, da je prišel mimo kakšen neznanec in začel lajati nanj in ga obletavati...in poklical ta večjega, ki je priletel, skočil in ugriznil. Večkrat. In šel "spat" zaradi teh ugrizov. Ščene je ostalo, prišel je nov ovčar. Zgodba se je seveda ponovila...mali je zagnal "paniko", ta veliki je reševal situacijo...
Sedaj vidim, da je napako naredil lastnik, ker sta bila oba spuščena (večkrat na dan) in nista bila trenirana. Ja, kot sosed sem imel "pravico", da jih lahko izpustim in se z njimi zgonim po vrtu ali bližnjem gozdu (ker mali ni bil lovec, se ni jagal za srnami, pa tudi velikega običajno ni prijel tak nagon). Ne glede, da je bil veterinar, bi lahko vedel, kaj se lahko zgodi. Kriv je bil. Pika. Še kolega, ki je bil z iste ulice in sta ga oba psa poznala, je ravno zaradi take akcije (lajež in ugriz) dobil nekaj šivov po roki. Pa ni izzival.
Skratka...psi so živali in ne glede, da so cortkani in oh in sploh, je dobro, da se poskrbi najprej za varnost ljudi oz. ustrezno sobivanje. Na žalost zakon in red in pravila pri nas ravno ne delujejo tako, kot bi morala. In imamo divji zahod. Res je seveda, da lastnik MORA vedeti, kaj kupi oz. dobi in MORA poznati pasmo. Ta resnica seveda velja le v primeru, ko človek kupi psa (pa ne nekje za vogalom z ponarejenim rodovnikom blabla) uradno in ve, da se bo z njim ukvarjal. Pa ne le pol leta, dokler je kul oz. dokler je hčerka ali sin navdušen nad novo igračko. Tukaj odpove nadzor in potem pa pride do izgredov. Ker nisem lastnik psa, psov se naæeloma ne bojim, ne morem komentirati, kaj naj bi bilo najbolje za živali, nagobčnik ali ne. Že povodec (tisti humani, ne samo prek gobca) je včasih dovolj.
Eni tukaj greste v skrajnost...nekaj napovedovati ne moreš. Za psa ne moreš zagotovo trditi, da ne bo nikoli ugriznil, ne glede, kako je šolan on in njegov lastnik. Prav tako ne moreš niti za soseda garantirati, da ne bo enkrat potegnil sekiro in se šel novo epizodo filma "saw". Ali naj zaradi tega prepovemo izhod ljudi na ceste z zakonom? Ali pa zapremo vse pse v pesjake zaradi enega primera? Ne, vendar je treba zagotoviti red. Pri nakupu, vzgoji (živali in ljudi), obnašanju ipd. Tako smo pa danes tukaj...ko hočemo vse pse pobiti, pa lastnike seveda tudi...in taki filmčki so seveda samo olje na ogenj. Resnica običajno ne pride na plano.
Lastniki boste seveda hoteli imeti vse pravice, tisti, ki jih nimamo, pa (skoraj) nobene. Človeštvo gre vedno bolj v ene čudne vode in dialoga običajno ni, ker ga ne znamo več. Zato pa pridejo na vrsto zakoni, običajno skregani z logiko. Ampak, zakoni so. Ker ljudje ne znajo ali nočejo spoštovati pravic drugih, jih je treba "naučiti" z pravili, zakoni, predpisi in še čem. Včasih to zaleže, včasih ne.
Potem pa je tukaj alter...:)
Aja, kaj sem hotel povedati....ne vem. Lastniki bi morali poznati svoje pse, mi ostali pa bi morali poznati, kaj ob (tujem) psu NE smemo početi. Bi s tem kaj dosegli? Ne vem...razumni ljudje mogoče bi...ampak, alterjevci pa ne...