Psom nagobčnike

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.536
856
113
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
če bi država enako reagirala na lastnike neprivezanih psov, kot na tiste osebe, ki se sprehajajo z vidnim orožjem po mestu na ntak način, da vznemirjajo javnost , bi problem bil hitro rešen. ( zanimivo, da se noben ne sprehaja po ulicah z avtomatom v roki npr ).

Avtomobil je morilsko orodje, pa se licencira vsakemu, in vsakovrstni osebki paradirajo z marsičem na marsikakšen način po cestah.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Z avtom (tovornjakom) ti pripeljejo hrano. Ljudje gredo v službe, da ti lahko uživaš sadove družbe, z avtom te starši odpeljejo v šolo in domov, kjer potem lahko pišeš take super primerjave.

Je pa cesta in promet zato tudi daleč najbolj kontrolirana in kazensko preganjana zadeva.

Nazadnje urejeno:

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Kloshar je dejansko vzgojil nekaj psov in pozna pasje fajte že od malega, za razliko od gobezdal, ki o njih tako pametujejo. Že kot otrok je naštudiral Veliko knjigo o psih, se preko časopisa povezal z J. Vidicem in se kot najstnik veliko prekregal s forumašicami na mojpes.net forumu, kajti nikoli ni bil tipičen pasjeljubec. Tako, da so njegove izkušnje kar izčrpne. Je pa pogledal tudi vse sezone Dog Whisperja, tega ne zanika.
grin1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.974
6.027
113
Citat:
Uporabnik jekleni pravi:
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
če bi država enako reagirala na lastnike neprivezanih psov, kot na tiste osebe, ki se sprehajajo z vidnim orožjem po mestu na ntak način, da vznemirjajo javnost , bi problem bil hitro rešen. ( zanimivo, da se noben ne sprehaja po ulicah z avtomatom v roki npr ).

Avtomobil je morilsko orodje, pa se licencira vsakemu, in vsakovrstni osebki paradirajo z marsičem na marsikakšen način po cestah.
Ne vsakemu.Je potrebno opraviti nekaj testov, preden te spustijo za volan brez spremstva.Ena Angležinja je delala vožnjo več kot 100x, psa nevarne pasme je lahko brez težav nabavila.
Za tovornjak imaš še individualni pogovor pri psihologu, kar bi moralo biti za vse bodoče lastnike predvsem pitbulov, dog, rotwailerjev in podobnih pasem (če so pobriti po vojaško in vozijo bosansko motorno vozilo še toliko bolj
evil.gif
).

http://www.telegraph.co.uk/mot...-105-times.html

vztrajnost:
http://www.today.com/id/33802173/ns/world_news-weird_news/

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Kloshar je dejansko vzgojil nekaj psov in pozna pasje fajte že od malega, za razliko od gobezdal, ki o njih tako pametujejo. Že kot otrok je naštudiral Veliko knjigo o psih, se preko časopisa povezal z J. Vidicem in se kot najstnik veliko prekregal s forumašicami na mojpes.net forumu, kajti nikoli ni bil tipičen pasjeljubec. Tako, da so njegove izkušnje kar izčrpne. Je pa pogledal tudi vse sezone Dog Whisperja, tega ne zanika.
grin1.gif

Jaz sam dresiram že tretjega psa in ne rabim nobene knjige.
Vse zrihtam sam.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Filmčki so najboljša bližnjica. Ljudje kliknejo in gledajo. Večina zelo površno bere. Citiram ti pa lahko tipa, pri katerem smo imeli pasjo šolo. Rekel je, da psov ne smemo spuščati, kajti bili so "nevarne pasme" in ga je bilo strah, da bi se stepli.
bonk.gif
Poglej video The most agressive breeds, ki sem ga nalepil nekaj strani nazaj in videl boš, da so pretepi nekaj, kar za pse ne sme obstajati. Vsaj ne na podlagi dominiranja, strahu ali agresije.

Knjigo je pa tudi brez veze citirati, kajti tam so že pasme opisane tako, da naj bi bile določene bolj nevarne, bolj nagnjene k napadalnosti in agresivnosti, vemo pa, da je pasma le njihova obleka. To spet lahko vidiš v prilepljenih filmčkih, kjer kar v dveh labradorec, ki naj bi bil miroljuben, napade, pitbull, ki pa naj ne bi bil vodna pasma, z dna bazena veselo prinese žogico.

Moj nasvet: glejte Millana, poskušajte ponotranjiti njegove metode in se čudite, kako uspešno delujejo na psih.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja kako pasjo šolo pa rabiš za pesa zdresirat osnovne zadeve?
smile-1.gif

Molzenje denarja.

Čas si vzemi pa ga boš zrihtal slej ko prej pa čim več se ubadaj z njim.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.135
1.247
113
42
Jaz nisem še nobenega psa treniral pa vem da ni normalno da ena baba vozi dva samca Argentinske doge naokrog In tudi vem da nebi gledal kako en pes drugega davi.

I

Izbrisan uporabnik #488

Normalen človek si takšnih "norih" pasem ne kupi, če živi v mestu in celo v stanovanju.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Zakaj se nekdo mora umikati nekemu Id_iotu z neko zverino s pločnika??? Če se srečata dva človeka gresta mimo .... če je pa zravn pes, se pa ne bo umaknu latnik psa in pes ... ampak naključni mimoidoči. In to dva metra okol. Na cesto. Hebi ga.

Problem je v tem, da lastniki niso vzgojeni za lastništvo psa in žal je takih gumpcev ogromno.

Jaz se s psom zmeraj umaknem na drugo stran ceste, oziroma ga postavim tako, da stojim med njim in ostalimi ljudmi. Če nisi sposoben poštekat, da je tvoj pes še zmeraj kosmat za ušesi oziroma se ga marsikdo boji, si tele in tisti, ki najprej rabi prevzgojo, ne pes.

Je pa tudi druga plat - dosti ljudi ne ve kako pristopiti k psu in tudi ne znajo prepoznati znakov živčnosti. Jaz se s tem ubadam na vsakem bolj obljudenem sprehodu izven domačih revirjev, ker moj pes izgleda kot klovn na štirih tacah, je pa še vedno 40 kilogramski ovčar s precejšnjim nezaupanjem do novih ljudi in moram zato zmeraj opozarjati naj ga pustijo pri miru, dokler jih ne povoha.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
ksz
kaj vse je bilo napisano v tej temi, ...psa bi streljali,......
polil z bencinom in zazgal.....
z nozem razparal in creva nekaj, ne vem kaj......
da raznega brcanja in podobnega nasilja in mucenja sploh ne omenjam
in seveda pozivanja k nasilju nad lastniki tudi ne,
.....ampak moderator opozarja mene, ker ponujam uporabniku njegovo lastno zdravilo, to je, politje z bencinom in zazig pri zivem telesu, zaradi udelezbe in zmage v pretepu.
uf-1.gif

razmnozujte se vsi skup
pozdrav.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
ksz

Snecer ma cist prov. Kaj ti bo knjiga pa filmcki, ce ne zastopis oz. si retardiran? Zarad mene lahko nastudiras ne vem kero knjigo....nastudirej psa, ne pa knjige.
bonk.gif

Nazadnje uredil moderator:

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ti še tega ne razumeš, kaj folk na forumu piše, kako boš potem razumel pse? Daj, lepo te prosim ...

PS: še vedno čakamo na tvoje strokovno mnenje.

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@kloshar

Pa ti res verjameš tej montaži z Cezarjem?

Naprimer en prizor kjer dvigne roko, reče ŠŠŠŠŠ in pes se vleže, pa lepo te prosim no, podivjan pes se ti na tako finto nebo umiril.

Dvigni roko in reči ženi ŠŠŠŠŠ, boš dobil tako okoli kepe, da se boš 14 dni pobiral, ti pa pričakuješ, da bo kdo verjel, da se bo na isto finto pes vlegel.

Američanu posvetiš z laserjem na zid in bo čez 5 minut okrog razlagal, da je videl NLP in te oddaje so narejene za te naivneže.
Ti zrihtamo enega divjega psa, pa ga probaj na Cezarjev način zdresirat, bo tvoje dresure po hitrem postopku konec in boš pristal v bolnici.

Od malega sem bil na deželi kjer so ponavadi vsi psi spuščeni in od dveh še imam brazgotine, tako, da meni teh pravljic z Cezarjem ne boš prodajal.
Nekdo je nekaj postov nazaj napisal za tiščanje roke psu v gobec, iz lastnih izkušenj mu lahko povem, da ko te pes napade sploh ne razmišljaš in delaš po instinktu in med tem je tudi, da če ne ggre drugače mu roko potisneš v gobec in z drugo roko, ga držiš za vrat in verjemi, ko se začne davit kar hitro spusti in se požene v beg.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Glede opozoril moderatorjev pa tole:

Citat:
Pravila sodelovanja
Žaljenje/neprimerno izražanje Pod pojem neprimerno izražanje vključujemo besede, ki izgledajo, se slišijo ali pa so okrajšave za slednje: psovke, seksualnost, prostaštvo, neprimerno izražanje o spolni nagnjenosti, blatenje, in obrekovanje. Tovrstno izražanje ni dovoljeno in ga v primeru prekomernosti moderator lahko sankcionira. *

Pridržujemo si pravico, da nemudoma odstranimo kogarkoli, ki promovira ali vzpodbuja nasilje, rasizem ali sovraštvo . *

Uporabnikom, ki spodbujajo k dejanjem s prejšnjega odstavka bomo pri priči onemogočili možnost sodelovanja v forumih Alter. *

Od uporabnikov pričakujemo, da se bodo med seboj spoštovali. Skupnost ni namenjena grožnjam, nadlegovanju, zalezovanju ali zlorabam drugih članov. *

Ker se pravila staljno bolj pogosto kršijo ( žaljenje drugega uporabnika, kletvice, mešanje politikov v teme kamor ne spada....) in ker se spama kot po tekočem traku in teme postajajo neberljive se bo začelo malo bolj gledat vse napisano in uporabnike, ki bodo kljub 3 opozorilom nadaljevali z kršitvami se bo dalo za par dni na pavzo.