Psom nagobčnike

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Trije v celi temi majo psa. Ostali pa taki modreci, da joj.
hysterical-1.gif
Se vid, da nimate pojma, tko k nesposobna baba iz prispevka.

Ker vem, da to leti tudi name ... Bi nam razložil svoj strokovni pogled?

HOW TO RAISE A PERFECT PUPPY
pro

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Pa Mejduš ja, kolk ti Milan plačuje, da limaš tle gor te filmčke v vsak post.

A to ste ti strokovnjaki za pse. Vse dele Milana ste pogledali, zdaj ste pa profiji v vzgoji psov.
bonk.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Jaz se strinjam s tabo, ti nimam kaj oporekati. Beri še moje ostale poste. Zmotila me je le patriotova ideja, da bi žival kar ustrelil.
tukaj se zdaj gre že o tem, kdo lahko umre in kdo ne. V tem primeru, bi napadeni lahko umru?? Napadalec ima pa že svoje pravice??? On pa ne bi smel umreti, čeprav je napadel. Vidiš... tud patriotova izjava ni čist mimo.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Moti me to, da vse svoje znanje očitno črpa iz nekega resničnostnega šova (ki pa je vseeno boljši od ostalih).

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Ne seri. Jaz sem to lastno ročno reševal. Nobena od psic še ni napadla človeka, pa se njun "konflikt" vleče že par let.

In kolikor vidim tule, ste korajžni samo "občudovalci" živali. Ti hudo prednjačiš. Se tako bojiš psov, mačk?

Jaz se nimam za korajžnega. Nazadnje, ko sem reševal ukleščenega bika, težkega okoli 700kg mi ni bilo vseeno.

Priznam, da se ustrašim kače. Tudi slepca.

Če pa napade mene ali moje pes, za njega njega in pametnega lastnika ne odgovarjam.
srce-1.gif

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Zmotila me je le patriotova ideja, da bi žival kar ustrelil

Pa poglejmo opcije, ki so nam na voljo! Oprl se bom na dotično situacijo, zaradi katere smo v tem postu.

OPCIJE

Pes A davi psa B (z gobcem ga drži za goltanec oz. za vrat). Predvidevamo, da je pes A večji in močnejši (težko verjamem, da bo cavalier King Charles spaniel davil rotvajlerja ali nemškega ovčarja). Upravičeno je lahko sklepati, da med psoma A in B ne gre za testosteronski prijateljski ''fajt'' za publiko (beri: psice). Lastnik psa A situacije ne zna/ne zmore/noče itd. rešiti. Kaj lahko v tem primeru lastnik psa B stori:

1. nič, naj se situacija sama razreši. Pes B bo po vsej verjetnosti poginil, v najboljšem primeru se bodo rane same zacelile in 1400€ za operacijo in zdravljenje bo prišparano. Pes A bo komisijsko pregledan, če tu izključimo veze in poznanstva pri pristojnih organih, bo pes A napoten (njega lastnik pravtako) na šolanje in prevzgojo in pes A bo po normativih, ki so napisani v priročnikih, ponovno zmožen socializacije. Lastnik psa B bo čustveno tam, kjer bi bil vsak človek po izgubi svojega štirinožnega prijatelja.

Tožba lastnika psa A s strani lastnika psa B, je seveda mogoča.

Ali bo pes A še kdaj v stanju ''ubit æu ga, nije mi brat'' dejansko naslednjo žrtev (pasjo ali katero drugo) ubil, ni mogoče napovedati. Lahko pa se upravičeno sklepa.

2. Lastnik psa B vzame stvari v svoje roke. Fizično sam ali pa s pomočjo raznih pripomočkov (palica, kol, lopata, veriga, cvetlični lonec) poiskusi nastalo situacijo rešiti. Bolj kot se pes A nagiba k zmagi, bolj je lastnik psa B pripravljen storiti vse, da trpljenje in življenje svojega psa (B) reši. Tudi z dobro merjenim strelom 9-ih ali pa 7.26-ih milimetrov. Navsezadnje, reševal je (in upamo da tudi uspešno) življenje svojega štirinožnega prijatelja.

Tukaj pa je zdej ta famozni moralni problem! Ali ustreliti ali se vrniti na točko 1.???

p.s. srčno pa si vsak slehernik želi, da se situacija sama reši, brez večjih posledic

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Bognedaj, da bi se napadalnemu cucku skrivila kaka dlaka, kajne?!
bonk.gif

Je kaj pomagalo, ko so ga tolkli z lato? Ni, še bolj mu je adrenalin poganjalo in še manj je čutil. Že nekajkrat sem napisal, kako se da psa narazen. Tako, da enega ustreliš, zagotovo ne. Kdor je sposoben kar tako hladno streljati na živali, je sposoben ustreliti tudi sosedovega mulca, ki ti nadleguje otroka.

Aja?
hysterical-1.gif

Tukaj je živ dokaz, da kajenje kanabisa škodljivo deluje na možgane.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Enkrat si poglejte kako se snemajo ti filmčki, da so psi potem tako mirni, potem ne boste več tako zvesto lepli tega Cezarja.
Vsak pes, ki ne posluša na komando doma v bajti ali na domačem vrtu se nikakor ne sme spuščat v javnosti, tudi tisti, ki so doma ubogljivi se jim včasih obrne in stečejo po svoje.

Pes ne rabi nagobčnika, če ga imaš na povodcu in če ga znaš obvladat in če seveda ne greš nekam kjer je veliko ljudi ali psov.

Gledal včeraj pri poročilih in mi še sedaj ni jasno zakaj oni s tisto lato ni ruknil psa po hrbtu ali v rob čeljusti, bi takoj spustil.

Kljub včerajšnjemu dogodku pa danes na sprehodu s psičko vidim, da enim še kar ni kolesc obrnilo v glavi.
Sva šla s psičko po pločniku in iz parka priteče nek kratkodlaki mešanec velik malo manj kot meter in zadaj lastnik kriči na vse glasilke vendar zaman, pes je šel po svoje.
Na srečo se je malo pred mano vlegel na tla in začel mahat z repom in sta se potem s psičko igrala, če bi pa v teku prišel bliže bi se pa slabo končalo ali za njega ali pa za mene.
Ko se je nazadnje renčeči pes zagnal proti moji psički se je slabo končalo za njega, psa sem uspel z nogo zadet direktno v gobec in je odcvilil stran.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Enkrat si poglejte kako se snemajo ti filmčki, da so psi potem tako mirni, potem ne boste več tako zvesto lepli tega Cezarja.

Kako? Me res zanima ...

I

Izbrisan uporabnik #488

Takega cucka, ki zagrabi drugega reši le puni hamer z nogo v jajca če je samec.

Saj smo že pred leti govorili, kaj je rešitev in sicer da na sprehod poleg nesem tudi katano ali solzilec.

Grozljivo je, koliko je motenih lastnikov, ki imajo velike cucke, katerih ugrez je že sam po sebi nevaren in večina teh ima cucke spuščene.

"..... moj nič ne naredi, ne rabite se bati...."
"....je fantek?....naš nič ne naredi...."

in podobne zgodbe

B81

22. jul 2007
37.879
11.097
113
Verjetno enako kot dresirane konje.
Pes je pes pa si daj dopovedat.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@Kloshar

Klik

Ko gledaš njegove oddaje misliš kako jih umirja, dejansko pa čisto mirnega psa znori, to posnamejo, potem pa zraven zmontirajo še kako ga umiri.
Pes pa je v osnovi miren in posluše komande.

Najdeš ogromno videov, če iščeš pod " dog whisperer behind scenes "

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
bonk.gif
A si ti sploh kdaj gledal kakšno njegovo oddajo? Zanimivo je, da po stvareh vedno pljuvajo tisti, ki nimajo pojma in stvari vedno trgajo iz konteksta. Me čudi, da nisi nalimal tistega videa, ko naj bi brcal pse.

Pa da ti razložim. Nekaj strani nazaj sem prilimal video, kako gre v pesjak k pobesnelemu labradorcu. Tam Cesar sam pove, da rad pripelje psa na najvišji nivo vzdraženosti in ga od tam popravlja, da ljudje dejansko vidijo, kako je treba reagirati, ko se psu odpelje. To ni lari fari, ampak dejanski primeri, ki jih je pa včasih treba tudi inscinirati. Zato pa pošljejo tega tipa na posnetku, ki ima očitno bolj slabo energijo in ga psi hitro "pogruntajo". Če bi si pogledal en video, od teh, ki sem jih nalepil, ne bi pisal takšnih traparij.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Če kdo rabi nasvet kako loviti ribe z golimi rokami, kako se vozi tovornjake čez ledeno jezero, kako loviti tornade, kako preprodajati starine, zgraditi hišo v enem tednu ... za vse to ima Kloshar odgovore.
grin1.gif