Psička se goni...kako že na sprehod?

Angellca

Zelenc'
23. sep 2007
5
0
1
Ljubljana
Ojla!

Malo za hec in malo zares, ti povem kaj je storila moja soseda, ko ni imela miru pred sitnimi peskoti, ki so obletavali njeno hišo oz. psico:
Nekaj časa jih je odganjala (v naročju je ni mogla držat, ker ima ene 40kg:D), potem se je pa en dan razjezila, našla v hiši toliko štrikov, kot je bilo psov (ene 4,5 vseh velikosti od kraškega ovčarja do malih mešančkov) in jih vse po vrsti privezala k njihovi hiši in šla s svojo psičko na sprehod.
Meni je bilo to za umret smešno, a njena poteza je bila več kot očitno odlična! Tako da, če se ne bojiš teh psov, probaj storiti enako.
smile-1.gif
Potem pa obvezno poročaj kako je blo.

P.S. Baje obstaja tudi nek sprej za odganjanje psov...najbrž ne pomaga, ampak ideja pa je. Soseda je tudi to uporabila namreč.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Moraš probati psice in psičke. Potem boš videl razliko.
wink-1.gif

(nima to veze, kako se vreča bolh obnaša pri tebi ali pri fotru - "žalostne učke" izsiljevanje folka, ki se pusti, je unisex
grin1.gif
).

ma veze ma. ker pri fotru je tok pridn, da bolj ne bi mogu bit ko gresta vn, hodi skos ob njemu, med tem ko pri meni, vleče ko nor..

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ker so to tipične "resnice", ki se kar naprej pojavljajo (hudič se pa v moji bajti ni in ni hotel nikoli pojaviti, pa smo sterilizirali oz. kastrirali 4 komade) me zanima tole - kako lahko hormoni podivjajo, če pa organov, ki bi jih producirali ni?
confused-1.gif

Glede teže - seveda se zredijo. Ker se ne gonijo po celi vasi. Gonitev pa pobere energijo.
(zdaj pa preračunaj, koliko dni/tednov na leto se žival goni, pa boš dobil odgovor, kako zelo se bo zredila, če tiste dni tega ne bo).

Skratka če je žival dosedaj bila aktivna, pa bo vse popolnoma enako.

(pa da dodam tehten kontra argument - daljša življenjska doba steriliziranih/kastriranih živali, ker ni seans, kjer bi pobirale vse žive, tudi spolne bolezni, se ne pretepajo in ne bezljajo slepe od gonitve čez prometne ceste ter ker ne povračajo mladičev - to namreč tudi ni piknik).

Tudi meni so se na začetku smilili (in smo verjeli vsemu temu) - človek nehote vedno razmišlja, kot bi "njemu osebno jajca rezali" (
stupid-1.gif
). Ker ni bilo za zdržat (sorry, ampak v življenju imam kaj boljšega za počet, kot pa 24/7 se ukvarjati s preprečevanjem stika med gonečimi živalmi), smo pač s težkim srcem (in s kupom "se bo zredila" očitkov na plečih) to naredili. Ker se ni absolutno nič zgodilo (razen seveda tega, da imamo sedaj LJUBI BOŽJI MIR), zame ni nobene dileme - sterilizacija/kastracija in basta.

Nazadnje urejeno:

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
in že v mojih prejšnih postih sem podala razlog, zakaj DA sterilizirat, naša tumorja nebi imela, če bi bila sterilizirana - preveč hormonov je bilo (besede veterinarja, ki pa mu verjamem, glede na to, da je zato tm, da pomaga živalim)

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
In seveda ima tvoj veterinar prav - ob sterilizaciji se poleg maternice odvzame tudi jajčnike, ki so glavni vir hormončkov.
Torej hormončkov po sterilizaciji ni, ni....
grin1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Poglej, ti hormoni nadzorujejo tudi ostale hormone, zato slednji "podivjajo". Glede "tipičnih" resnic - ravno sedaj lahko gledam ta prizor na lovski psici od strica (ki je lovec). Sicer je niso dali sterilizirat, ampak so ji odstranili rodila zaradi težav pri porodu; učinek je pa enak.

Drugače pa ne pišem na pamet, natančno se sicer ne spoznam, sem pa nekaj slišal o tem, predvsem od bližnje "žlahte".

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
-Kako se pes obnaša je odvisno od tega kako si ga natreniral (mnogokrat vidim da imajo psi pod kontrolo svoje gospodarje , namesto bi bilo obratno
rolleyes-1.gif
)
-Psice se res nena toliko potepajo kot psi
-Sterilizacija po drugi strani pomeni da se bo pes zredil, psica mislim da se nena tok...

P.S

Moja psička ima 5 psičk rabi kdo katero ? (so mešančki)

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Poglej, ti hormoni nadzorujejo tudi ostale hormone, zato slednji "podivjajo". Glede "tipičnih" resnic - ravno sedaj lahko gledam ta prizor na lovski psici od strica (ki je lovec). Sicer je niso dali sterilizirat, ampak so ji odstranili rodila zaradi težav pri porodu; učinek je pa enak.

V kakšnem smislu "podivjajo"? Če lahko konkretno opišeš.
BTW - Je sterilizirana ali ni? Torej ima jajčnike ali nima?

Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:Drugače pa ne pišem na pamet, natančno se sicer ne spoznam, sem pa nekaj slišal o tem, predvsem od bližnje "žlahte".

Seveda je nekaj na tem, da se žival lahko zredi. Ampak okoli tega se totalno pretirava - če je pes zunaj in aktiven, ne bo nobenega "rejenja".

Ima pa sterilizacija kup plusov - zmanjšano nihanje hormonov (verjamem, da ne boš verjel, ker ti je pač nekdo rekel ravno kontra, ampak poglej si pri svoji punci, kaj se ji dogaja vsak mesec, in to primerjaj z babico, ki je že davno dala menopavzo čez, pa boš razumel, v čem je fora - aja, ni za vse kriva samo starostna razlika), manj bolezni, manj poškodb, manj svinjanja, manj cirkusa, več zdravih živcev.

In meni je to veliko bolj pomembno, kot pa, da bo žival zato pridobila 5% teže (vse kar je več, je kriv lastnik, ker je spremenil navade, hrano,...).

PS: Nenazadnje je kup rakavih bolezni tudi pri ženskah povezanih točno s hormonskim nihanjem (nihanjem hormonov, ki jih producirajo jajčniki). Hec, da teh rakavih bolezni ni več, ko se vse skupaj v starosti pomiri. In seveda - obstajajo zelo dobri razlogi, zakaj je ata živčen, ko mu njegova trinajstletnica histerično trmari, da gre žurat, pa naj stane, kolikor hoče....
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Kar se tiče sterilizacije. Po sterilizaciji se psičke umirijo predvsem. Pri večjih pasmah zna biti potem problem nezmožnosti zadrževanja urina in bolj požrešne ratajo, kar je pa potem od lastnika odvisno ali se bo psica zredila ali ne. Sterilizacija je zelo dobrodošla, da ne fašejo tumorjev na seskih, kar je menda že tako pogosto kot kašelj pri ljudeh
crazy1.gif
glede na to, da bo stara 5 let, sploh ne vem ali bo jo ali je ne bi....

@skorpy: vozim jo na kliniko na Kolarjevi in sem zelo zadovoljna, čeprav so preklet dragi
jezen.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
shocked-1.gif

(na ceno).

Saj znajo tudi drugje to zelo dobro narediti - za pol cene.

Jaz je pri tej starosti ne bi.

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
S starimi živalmi je že tako problem, ker so manj vitalne od mladih, potem pa še tole.
Ne vem - pač moj osebni pogled. Mogoče stroka pravi drugače.

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Ni airedale
grin1.gif

teh je pa v Sloveniji samo 12, od teh samo en samček, s katerim pa je, po mojih info, v žlahti.

@kozarec: moja je še preveč vitalna
hysterical-1.gif
vem pa kaj hočeš povedat.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Meni zgleda kot eno bevskalo na baterije...edini pravi terier je nemški lovski, pa mogoče že jack russel, airdale je pa že vprašljiv, če sploh sodi mednje glede na velikost.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Ne, jaz niti slučajno ne zgledam tako. Tvoj cucek je daleč pod pasjim povprečjem višine in mase, jaz pa sem med humanoidno populacijo kvečjemu v zgornji polovici. Pes in človek nista prijatelja, s strani psa gre zgolj za krdelno navezanost, če pa si kdo domišlja, da je pes njegov prijatelj, je s to osebo nekaj zelo resno narobe. Če nekdo nima nobenih prijateljev, pa možno, da potem začne tako gledati na neko žival.

Zapiranje raznih psov po stanovanjih je po mojem mnenju bedasto, pse naj bi imeli tisti, ki imajo ograjeno primerno veliko posest in tam tudi ni težav, če se psička goni. Kdor pa živali, katerih primarno okolje in kavč v blokovskem stanovanju, drži v betonski džungli, naj se pač sprijazni s tem, da bodo za gonečim se bevskalom, ki ga sicer nalomi vsak malo večji maček, podili drugi cucki in pa kakšen pes.

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Citat:
Uporabnik stieber pravi:pse naj bi imeli tisti, ki imajo ograjeno primerno veliko posest in tam tudi ni težav, če se psička goni.

hysterical-1.gif
nimaš pojma. Pes, ki zavoha gonečo psico pride do nje na 1001 način. Pomaga edino, če jo zakleneš, pa še takrat je treba paziti, da ta prostor nima niti ene line skozi kateri bi se cucek lahko splazil.

Citat:
Uporabnik stieber pravi:da bodo za gonečim se bevskalom, ki ga sicer nalomi vsak malo večji maček, podili drugi cucki in pa kakšen pes.

hysterical-1.gif
huda izjava.