I
Izbrisan uporabnik #9334
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Država je tej ideji prisluhnila.Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Kak mesec nazaj je nekdo prav tu v Čveku napisal recept za rešitev zadeve. Narediti firmo Javna dela d.o.o.in v njo razporediti vse brezposelne. Proti plačilu seveda. Da se ne bi zrušil trg, bi morala biti zadeva strogo pridobitniška, tako kot vsaka gospodarska družba, vendar v službi države.
Dela bo za tri tisoč ljudi
Glede na visoko stopnjo brezposelnosti v Sloveniji je veliko zanimanje za službo prek javnih del. V programe javnih del naj bi bilo prihodnje leto vključenih več kot tri tisoč ljudi po vsej Sloveniji, za programe pa bo na voljo okoli 22 milijonov evrov. Za te zaposlene je določena tudi višina plače, in sicer med 708 in 1.063 evri bruto, odvisno od stopnje izobrazbe. Brezposelni so sicer lahko v program javnih del vključeni največ eno leto.
Mater si zlopamtilo!
Me veseli, če se tudi drugi strinjate o res dobri ideji. V vsej zgodovini naše države je to bilo prvič, da sem ob njej avtomatsko prikimal! Dober občutek.
Daj prilimaj še link na tisto temo, mislim da sta bila udeležena Alkoholik in Danilo (ne vem točno, je pa po moje vredno pozornosti, pa tudi prav je, da se avtorje omeni!)
Ampak opozorilo : zadeva mora biti strogo gospodarsko naravnana, sicer se bo trg sesul. Če bodo delali izpod cene, kot razne invalidske delavnice in zapori, bo to nelojalna konkurenca z vsemi posledicami.