Protesti v Ljubljani

tomi

Guru
1. sep 2007
18.470
9.785
113
40
MB
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Ta "pokojninska reforma" , ki nak bi šla sedaj skozi, ni nikakršna reforma, ampak zmazek, primerljiv s Pahorjevo novelo pokojninskega zakona izpred leta in pol.

Zakaj?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.960
1.840
113
Ti protesti izven mb so obsojeni na propad. Danes so vam v lj cast resili razgrajaci. Drugace se tistim preostalim prav vidi da ni v njih nobene energije. Malo vzgona so dobili od nas, se ene 2 protesta bosta in je to to. Kaka vstaja, pozabite na to, ce pa stojijo tam ko mrlici ze na prvem protestu.
Mi smo stvar zastavili z jasnim ciljem: kangla gre in temu primerno smo "temperamentni", ker nam je res na zulj stopil. Tu pa se vsak po svoje nekaj dere, malo da se razbije beda vsakdanjika in je to to. pa udelezba: tja se vozi pol sovenije vsak dan, pa se jih se 10k ne nabere. Sprijaznite so, smo zal narod ki bo vedno jebena stranka

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Ta "pokojninska reforma" , ki nak bi šla sedaj skozi, ni nikakršna reforma, ampak zmazek, primerljiv s Pahorjevo novelo pokojninskega zakona izpred leta in pol.

To tudi mene zanima ?

Odpravila bi anomalijo na trgu dela, t.i. "studentsko delo", ki je v trenutni obliki unikat v celi EU, ce ne na svetu. Ljudje vpijejo po sluzbah, a hkrati vlecejo studij da lahko delajo. Kaj se samo meni zdi tu kaj debilnega ?

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Zakaj?
Dnarja primanjkuje zdaj, jst pa grem čez 15 let u penzijo namesto čez 5,....po novem izračunana penzija bom pa imel ko kak socijalc, ko bom trenutni šiht izgubil, novega ne bom našel, ker ga NI, ....bom verjetno živel na račun socijale,......

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Zakaj?
Zato ker niso ločili pokojnin izvirajoč iz delovne dobe od "pokojnin" zaradi zaslug, starosti itd. Tako bomo spet poslušali, da ni denarja za pokojnine...
Poleg tega v naši demografski situaciji samo podaljpanje delovne dobe ne pomeni rešitve: KLIK

Dobro si poglej drugi graf.

Nazadnje urejeno:

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Afroman pravi:
Kot prvo si poglejte dokumentarec KATASTROIKA

https://www.youtube.com/watch?v=-ojOAHy0Gi0

Mala šola neoliberalizma in NWO.

Ima slovenske podnapise, kaj v angleščini vam ne priporočam, ne boste zastopili, knjig tudi ne.

S čem se strašijo mali otroci? S pošastmi ki jih ni. Za vse je/ so krivi: bivši komunisti, SFRJ, udbomafija, strici iz ozadja, Tuerk, Srbi, itd. AAAAA?????

Potem pa komentirajte.
Poskusi jim ti razložit, ko bolj obvladaš, jst se že dolgo zaman trudim..........popizdiš, kaki butalci so....

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Ti protesti izven mb so obsojeni na propad. Danes so vam v lj cast resili razgrajaci. Drugace se tistim preostalim prav vidi da ni v njih nobene energije. Malo vzgona so dobili od nas, se ene 2 protesta bosta in je to to. Kaka vstaja, pozabite na to, ce pa stojijo tam ko mrlici ze na prvem protestu.
Mi smo stvar zastavili z jasnim ciljem: kangla gre in temu primerno smo "temperamentni", ker nam je res na zulj stopil. Tu pa se vsak po svoje nekaj dere, malo da se razbije beda vsakdanjika in je to to. pa udelezba: tja se vozi pol sovenije vsak dan, pa se jih se 10k ne nabere. Sprijaznite so, smo zal narod ki bo vedno jebena stranka

T jaz povem kako bo, če bo tako kot je bilo danes v LJ. Na vsake proteste bo prišlo par skinov, po tvoje reševalcev časti, policaji jih bodo zmlatili in razgnali, zraven stolkli še kakšnega miroljubnega protestnika. Imeli bodo izgovor da se branijo. čez par protestov nebo nihče miroljuben več želel nastavljati glave da ga tepejo. Sicer pa si kdaj probal solzilec, ne tisti v spreju, ampak tak ''profi'' ki se ga izstreli? Neprijetna izkušnja!!!

Bodo tedaj skini in razgrajači še hodili pred skupščino? po moje da ne, ker jih tudi prej ni bilo.

Če misliš da se vstaje in spremembe delajo z metanjem parih kock si se zmotil. Sedaj smo v 21 stoletju, z posredovanjem interneta in ostalih medijev lahko dosežeš več!

Razgrajači dosegajo to da sedanja oblast s prstom kaže na svoje nasprotnike kot da so oni pobudniki protestov, ignorira pa pozive ljudi ki so že obupani. Ponovno začenja delitev na leve in desne, išče strice, obtožuje vse ki jim ne odgovarjajo, zmanjšuje števila demonstrantov... nekateri jim žal verjamejo.
bonk.gif

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik Afroman pravi:

Ima slovenske podnapise, kaj v angleščini vam ne priporočam, ne boste zastopili, knjig tudi ne.

S čem se strašijo mali otroci? S pošastmi ki jih ni. Za vse je/ so krivi: bivši komunisti, SFRJ, udbomafija, strici iz ozadja, Tuerk, Srbi, itd. AAAAA?????

Potem pa komentirajte.
Poskusi jim ti razložit, ko bolj obvladaš, jst se že dolgo zaman trudim..........popizdiš, kaki butalci so....

Saj je zaman, nihče ni napisal, sem že videl, ali poznam zadevo. Nekako mi ne gre v glavo da so v 40 min videli dokumentarec dolg uro in pol. Pa se ubistvu tiče njihovega življenja in eksistence. Ne raje so vsi pametni in se delijo po skupinah na leve in desne in se prepričujejo kdo ima bolj prav.

En moj pokojni sosed mi je nekoč povedal star ruski pregovor, mrtvega zdraviti in neumnega učiti pameti je škoda časa. Tega se ponavadi držim, ampak mislim da se sedaj splača porabiti nekaj časa. S temi demonstracijami se lahko doseže da politiki zastopijo da niso nenadomestljivi, in da jih imajo ljudje dovolj. Čas je za spremembe

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik Afroman pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik Afroman pravi:

Potem pa komentirajte.

Saj je zaman, nihče ni napisal, sem že videl, ali poznam zadevo. Nekako mi ne gre v glavo da so v 40 min videli dokumentarec dolg uro in pol. Pa se ubistvu tiče njihovega življenja in eksistence. Ne raje so vsi pametni in se delijo po skupinah na leve in desne in se prepričujejo kdo ima bolj prav.

En moj pokojni sosed mi je nekoč povedal star ruski pregovor, mrtvega zdraviti in neumnega učiti pameti je škoda časa. Tega se ponavadi držim, ampak mislim da se sedaj splača porabiti nekaj časa. S temi demonstracijami se lahko doseže da politiki zastopijo da niso nenadomestljivi, in da jih imajo ljudje dovolj. Čas je za spremembe

Ce bi na kratek nacin povzel idejo, bi mogoce kdo premislil o zapravljeni uri zivljenja za random osebo na internetu. Ce ne gre v 1 stavku, potem video nima jasnega pointa. V 2012 je information overload itak ze prevelik, zato pa ze tezko objektivno loci med preverjenimi zadevami, nazalost vecina ljudi pa tak verjame vse kaj vidi na fejsu.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Sj ta ruski pregovor ima čist prav, ampak, če so nas po slovensko vzgojili :upanje umre zadnje,,....
....čeprav priznam, jst izgubljam upanje, ...sem ga že izgubil, če pošteno povem.

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Maddog, se moram kar strinjati s tabo.

Zato pa so naslovi in velike debele črke. Večina se jih zapomni samo naslov, branje teksta je pa sekundarnega pomena. Tudi če se stavki dobro obrnejo se da napisat nekaj daleč od resnice.

Tudi razne teorije skupin pridejo do izraza. Če se nekdo počuti dobro v določeni skupini, jo bo zagovarjal, pa čeprav proti vsej logiki in ne da bi poslušal sogovornika. Isto se vidi tudi preko interneta, nekateri slepo zagovarjajo svoje ideje in svoje skupine, ne da bi premislili o čem kdo drug piše.

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Sj ta ruski pregovor ima čist prav, ampak, če so nas po slovensko vzgojili :upanje umre zadnje,,....
....čeprav priznam, jst izgubljam upanje, ...sem ga že izgubil, če pošteno povem.

Ne izgubljat upanja, vedno se splača borit za neki boljš jutri in pomagat ljudem čeprav nimaš nič od tega. Res da ti protesti ne bodo prinesli drastičnih sprememb in drastično boljše prihodnosti v kratkem času, ampak jaz sem vse eno optimist da bomo nekdaj živeli v nekem boljšem svetu, kjer se ljudem ne bo treba bati kaj bodo jedli, ali so njihovi otroci brez oblek, da bo kvalitetno zdravstvo za vse brezplačno, pa še in še stvari je treba uredit.

Se pa ne splača pregovarjat o nekih političnih debatah...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Meni je ta dokumentarc pojasnil popolnoma nelogična dogajanja v gospodarstvu in ekonomiji pri nas. bil sem prepričan, da je to NAŠA inovacija, ,,Katastroika,, pa ti pokaže, popolnoma identično sliko, v veliko večjem obsegu, vse je načrtno, popolnoma isti vzorec, ......npr. povsod je na popolnoma isti stopnji propada, za vse kriv strošek javnega sektorja, .....popolnoma isti, vzporedni vzorec, kot pri nas , le da smo manjši in so to delo prepustili kar našim, domačim.
Ti povem, splača se pogledat ,

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
ti ne razumeš, ljudje pač mislijo da je to kaj nam vodstvena garnitura predstavlja kapitalizem ... kar par je daleč od resnice
grin1.gif
Pravega, zdravega kapitalizma ni več , zdaj je neo.....
uf-1.gif

motis se capl...to kar je pri nas je komunisticni-kapitalizem....ko gre za kapitalistovo korist je kapitalist, ko pa ge za njegov minus pa je komunist...ko je dobiček se deli samo z lastnikom, ko je zguba ga rešujejo vsi...najbolj gnila oblika kapitalizma...

so rekli da je kapitalizem dober ker se lahko vsakdo dokaže...ampak nekak ne verjame več v to, ker še vedno individualno krivdo rešujemo kolektivno....v čem se razlikuje predlagani krizni davek od samoprispevkov? pomoč bankam, z vlaganjem države v firme? v ničemer...gnili smo...

Pri nas kapitalizma ni, kvečjemu mamo neko kleptokracijo, kjer se krade tako nesramno da je že kar očitno, to pa zato ker pravna država sploh ne deluje in pred zakonom še kako nismo enaki. Kapitalizem in prostotržno gospodarstvo je čisto prav, s tem da ga goji država, ga učinkovito nadzira (zato morajo biti gospodarstveniki in politiki neodvisni - utopija, pri nas še toliko večja zaradi 2mio folka) in ko se bogati preseravajo jim malo zategne davke, ko pa je kriza pa jim popusti oz. jih usmeri da investirajo. Z davki pa država ustvarja socialne, kulturne in infrastrukturne pogoje za čimboljše delovanje tistega, kar ne sme biti podvrženo denarju (sodstvo, zdravstvo, sociala, šolstvo, ....) ampak je v službi ljudstva.
Samo to ni zanimivo, ker potem moraš delat/garat za bogastvo, biti ustvarjalen in denar zaslužiti na trgu... ker so politiki nesposobni česa takega, pa kradejo in porabijo vse možne variante zakrivanja, manipulacije, nategovanja in na koncu, ko so "caught with their pants down" lažejo in lažejo, naredijo še kak deflecting manever (oh, kako prav pridejo jankoviæu protesti za odvrnitev pozornosti od njihove bolane familije)... in ene ovčke še vedno verjamejo da delajo za njihovo dobro....

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Star sn že jst, tam okol pol stoletja, tak da enostavno se mi ne ljubi več butalce razsvetljevat, ....vsaj tenutno mi je spet dopizdilo, mogoče me bo čez par dni spet prijelo
cheer.gif

.....strašno rad pa vidim mlade, ki pa znajo razmišljat s svojo glavo in najbolj pogrešam, da vas ni več.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Jst popizdujem, ko mi začnejo z varčevalnimi ukrepi, ker, kao bo šlo vse u [cenzura], .....pa strela jasna
jezen.gif
varčuj tist ko je prej bogatel, ....benti, a je tolk težko zastopit.

splash

Fizikalc
1. sep 2007
438
49
28
43
Ksz...
Tudi sam sem za demonstracije. Vendar tiste mirne ki samo z maso ljudi ki pritiska na zbor da popusti in takrat nezaželeni osebki sklonjenih glav odidejo.
Posebej tajkuni in tistti ki so jim odbbrili megalomanske kredite katere moramo pa mi sdaj dokapitalizirati.

Ajatisti Kramar al kaj je ze bil, ko je iz NLB V slabem stanju odsel z 1000000 €. Milkon evdso odpravnino si je izplacal leta 2009 ali 2008. Proti tak je potrebno prlrotestirati in se booriti taki ki so to delali in tistim ki so jim to omogocili.

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Ne jamrajte! - Na demonstracijah v LJ je bilo super. Sam kulturen folk. Problem so bili "najeti" stavkokazi, ki so kazili miren shod. Toliko kolegov iz faksov že dolgo ni bilo na ulicah; iz filofaksa, ekonomije,medicine, gradbeništva, strojne, fera,.. že dolgo nisem videl.... generacija 60-80 letnik... do sedaj smo obujali spomine na čase optimizma...
vsi razočarani nad tem kam gre ta država...
rezime: rabimo alternativo v obliki najete vlade in spremembo zakonodaje da lahko za pošteno plačilo najamemo strokovno vlado...
top 10 kriznih managerjev s socialnim čutom... zakonodaja ala skandinavske države... pošteno plačilo za pošteno delo...
še par demonstracij pred "graščinami" vseh odgovornih khm lopovov... kaj parlament... oseben stik je najboljši...
edit: naj kdo objavi vse domače naslove vseh dotičnih. pa se dobimo pri njih... ne vem sicer kako bodo z veseljem delili a... nikoli se ne ve...
evil.gif

_______________________________________________________________________________________________________
https://www.youtube.com/watch?NR=1&v=q75UvgaN_QU&feature=endscreen

Nazadnje urejeno:

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik Dinotti pravi:
Fantje nese kregat!
Držat moramo skupaj, če hočemo preživet te čase. Skratka današnja vlada je potrebna totalne zamenjave z novimi obrazi, novim načinom vodenja, omejevanjem razkošja vladajočih in povzdig sredstev revnem in srednjem sloju.
Pa poznaš koga s 46 glasovi ? To ti je že včeraj tud Pohar povedal.