Proteini nateg?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Če bi tvoje cifre držale, potem bi moral jaz pri svojih 86 kilah in 69 LBM jesti komaj 55 g beljakovin na dnevno, torej manj, ko če bi posedal. To je v celem dnevo dobrih 20 dek mesa - in to govoriš za športnika. Da nisi kaj pomešal?

Nekdo je, mogoče jaz narobe napisal, mogoče ti narobe napisal
smile-1.gif

86kg imaš, od tega je 69kg lean mase, kar je enako 152pounds (lbs). 0.8 krat 152 = 121. Torej 121gramov beljakovin.

PS, zlo podobno kot jaz, s tem da imam jaz samo 75kg, pa ne morem pridobit.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
A jebala te občina, v isti formuli imaš funte pa grame, pa kje si to neumnost še videl? A zdaj bom pa še računal, koliko funtov imam - a angleških ali ameriških, da še to ločujemo?
Piši tako kot normalni svet, torej 1,75 X LBM za normalne športnike oz. 2,65 X LBM za razkazovalce.

Glede nezmožnosti pridobivanja mase bi jaz rekel, da mogoče celo preveč športaš in sproti beljakovine porabiš za popravila mišičnega tkiva, ne glede koliko vneseš. Poleg tega pa EMŠO pride slej ko prej na vrata
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Res je ja, sem bil malce len in se mi ni dalo pretvarjat, 1.75 bo pravilno ja za metrični sistem, hvala da si vnesel, zna marsikomu prit prav
smile-1.gif

Upam da ni kriv jebeni emšo, ker res ne bi bil tako "suhljat" vedno, vsaj do kake 80, idealno 85, bi rad prišel, ampak nimam pa plana napihovat mišic kot BB, ki dvignejo potem manj kot jaz (razen tisti na steroidih).
Malce spremenim zdaj plan in dodam kanček več beljakovin naslednja dva tedna, potem sledi dopust, potem spet 1 mesec trdega dela, potem pa ponovno testiram 1RM, če bo 200 @ DL skočim do plafoma
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik casio pravi:
Imam nekje 64kg in praktično jem samo zjutraj kakšen sendvič oz. si kaj namažem na kruh ter spijem skodelico kave. Nato je kosilo in večerja.
A bi ti pustil praske na miru in se prijel hladilnika.
Zajtrk 4 jajca ba ocvirkih, 10 dag salame in sira, vsaj 20dag kruha. Poštena salca mleka ali podobno. Skratka generalno gledano vsaj pol kile hrane. (ne pa 80g praska)
Malica tvoj zajtrk ali pa nekaj kosov sadja do kosila.
Kosilo. Juha, (pa ne preredka) , krompir, riz, šnicel v velikosti kroznika, skleda solate. (vsaj pol kg vse skupaj)
Malica:spet lahko s sadjem postukas.
Vecerja: nimam pojma vendar malo manj kot pol kg, da te ne bo zgaga hecala.
Peciva in sladkarij se ne izogibaj.
Po enem mesecu sporoči težo. (ko bos 2kg dnevno HRANE v vase vnesel, ne pa 80g praska)

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.405
5.662
113
Z jajci nej ne pretirava...da mu ne dvigne holesterola...

Zdej ga boste tuki napadl da nej se na silo base s hrano....nakinc se bo pa sam se slabs pocutu
smile-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.405
5.662
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Kaj ni razčiščeno, da jajca naj ne bi vplivala na holesterol?

Men so uspela v 3mescih nabit holesterol iz 6.5 na 7.2...

Pac jajcka na putru prosto po Perlmutterju...

Zdravnica rekla...vse je odvisno od posameznika....od njegove presnove...naj bi blo pa po zadnjih raziskavah tko da naj bi mela manjsi vpliv na holesterol kot so misll vec let...

Tud zarad tega se izogibam mleka...prej sem ga pil po liter na dan...zdej ga sam se obcasno...pa jogurti...je pa tezko...ker mi disi&manjka
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Jajca ne vplivajo na holesterol. Holesterol v krvi je bolj posledica pretiranega vnosa fruktoze in ostalih hidratov, iz hrane namreč telo "posrka" le malo holesterola.

Drugače pa glede "the rocka", to je ded na steroidih, logično da mora pojesti goro hrane, tega verjetno tu nima nihče za cilj?

Kamele0N

23. jul 2008
42.405
5.662
113
Pa jaz gledam na to tako...

Ok vsi smo ljudje...zato imamo del presnove isti...velik del pa je odvisen od posameznika do posameznika...DNK n stuFF...

Ce to ne bi blo to tko...potem se OT zacne prehranjevat tako kot Dwayne in bo razbacan v enem letu...

Al pa jaz tako kot ti in bom nevem kaj
smile-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Dwayne tud trenira, ko norc. Ni sam to, da bi zrl steroide in 7 obrokov na dan. Drgac pa, kot pravi Dwayne, FOOOCUS
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Itak, mišice seveda ne rastejo same od sebe in tisti na steroidih morajo delati še toliko več.

Ampak, če bi enako "garali" in brez steroidov, pa ni šans, da bi bili taki...če bi sploh lahko zdržali taki tempo

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Rock najbrž tudi res poje veliko, sej je visok 2 metra. Ne more glih od kalčkov in praškov živet.

Kamele0N

23. jul 2008
42.405
5.662
113
OT se že čudim da še ni napisal da ma probleme z želodcem...al pa noče priznat!

Ker smo mel točno enga tacga na šihtu k je mislu da se bo razbacal s pomočjo praškov plus delom...nakonc ga je pa želodec začel fookat
bonk.gif

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
Ksz..

Ljudje ko si delate gainer/whey zvarke je maximum 40g na shake, vse več gre takoj ven s telesa oz v blato.. če se pa hočeš zredit v mišice pa moraš it v fitnes in jest veliko proteinov ( jajca, belo meso, ribe, skuta.. ).. ker tisto prelaganje kolko ton dvigneš sploh ni pomembno ker delas samo iste gibe z dolocenimi misicami.. ce se pa hoces zredit v mascobo pa moras samo prekomerno jest, da se ti energija shranjuje.. simpl ko pasulj.. to da pa jes ko froc in pricakujes da bos v enem mescu ob uporabi gainera se zredil pa je že prevec smesno.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
To, da lahko telo prebavi samo 40g beljakovin "na en obrok" je seveda en star mit, podobno kot tisti, da je potrebno jesti 5-7 obrokov dnevno, ipd.

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
To, da lahko telo prebavi samo 40g beljakovin "na en obrok" je seveda en star mit, podobno kot tisti, da je potrebno jesti 5-7 obrokov dnevno, ipd.

No.. pol pa si daj v vsak shake 100g gainera po 2x na dan pa bos vido kak bos na wc laufal

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
Gainer (OH + whey).. mogoče je samo pr meni, če preveč tega spijem je kot odvajalo