Prometni kolaps v Ljubljani

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Pa si predstavljaš da se taka nesreča zgodi na 4 pasovnici pred mincehenom kjer je nenormalen tranzit da tasm zaradi nesreče 2 kamionov za 6 ur zaprejo avtocesto? En namig tega ne boš doživel !
Jaz sem ti lepo rekel da tiste bele tabletke niso zate in da jih ne žri preveč.
rolleyes-1.gif

mincehen? Kje je to? To mesto ne obstaja, ne pa da bi še poleg tega imeli 4 pasovnico
hysterical-1.gif

Pa tudi Minhen ne obstaja.. to je to ko ljubljačani ne veste München izgovorit.

In ja.. 6 ur zapret AC je čisto normalno tudi tam.
Recimo malce pred Salzburgom.. par mesecev nazaj so zaprli AC za cela 2 dni. Pa zdaj?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Hvala kur*u oz. nekomu drugmu, da nisem šla pred osmo iz LJ
cheer.gif

Pot v Kamnik s Celovške (odhod 15:30) 1 uro in 45 minut
Pot v Litijo iz BTC-ja (odhod 14:45) 2 uri
Pot v Zagorje s Kajuhove (odhod 20:00) 3 ure
Sedenje na klopci z Laškim v roki.....neprecenljivo.
grin1.gif

Včeri bi najbrž šla vmes še po cigarete, če bi obstala v tisti gužvi. Sej ne bi noben porajtal, da me ni že celo uro
hysterical-1.gif

Tale timing pa ne štima čisto.. A ti mal....
priden.gif

grin1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Napišem ti kot izgovorim bistvo je da si ugotovil kaj mislim! Drugače pa ti lahko 2 stvari razložim to ko me primerjaš z ljubljančanom se krepko motiš prihajam in stanujem 110 km iz ljubljane je pa res da sem občasno v lj druga stvar ki se tudi motiš ko me učiš kako se kaj po nemško napiše ali izgovori si ZADNJI v vrsti ker če bi vedel kajdelam bi se zdaj lahko smejal jaz tebi da se ne spuščam v detajle ker to ni bistvo? Cesta pred solnograškem je bila zapprta 2 dni zakaj že?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Spet klasično kozlanje pametnajkovičev. Kaj ti veš zakaj se pokvarjenga tovornjaka ni dalo prec odstranit? Važno je, da je bil dobro in vidno označen.
Zdaj je po tvojem kriv pravilno in po zakonu označen pokvarjen tovornjak. A tisti, čoravc, ki je prletu v dobro označeno oviro na cesti, je pa nedolžen in ubogi?

Ja pa dobro no. A je zdaj kar normalno, da pokvarjen šleper bivakira na odstavnem pasu? Po tej logiki bi ga lahko kdo pustil tam pol leta, le da ga DARS pravilno označi. Konec koncev ne vem, zakaj sploh parkirišča za tovornjake. Naj jih parkirajo na odstavnem pasu, rečejo, da so pokvarjeni, DARS bo zastonj postavil oznake pa bo.

Na AC bi moral veljati posebni režim. Okvare da, se zgodijo. Odstranitev s ceste pa časovno določena. Opcija A-odstraniš sam v roku 2 ur. Po dveh urah odstrani pooblaščen izvajalec DARS-a na stroške lastnika pokvarjenega tovornjaka. Je to tako težko izvedljivo in razumljivo?

Odstavni pas ni parkirišče. Tam je zato, da se nanj odstavi okvarjeno vozilo medtem ko čaka na šlepanje. Ne more pa tam stati celo večnost ker se lastniku vozila ne mudi z odstranitvijo. Vsak tak tovornjak na odstavnem pasu predstavlja tveganje naleta, kakor koli že. Na tistem odseku učinkovito ukinja odstavni pa in AC se prelevi v dvopasovnico brez odstavnega pasu. Že po defaultu je tam bolj nevarno. Dovolj je, da šleper na voznem pasu zavije malce levo in že je lahko crash na prehitevalnem.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Podpis! Pa veš zakaj se vedno odlaša z šlepanjem pokvarjenih tovornjakov? Ker ta stvar niti slučajno ni poceni in za lastnika tovornjaka predstavlja velik strošek, kar pa pomeni da je vožnja šla v minus kar se pri tej konkurenci in prevoznih cenah hitro zgodi in iščejo najcenejšo možnost vlečenja na kako počivališče po možnosti s kakim svojim tovornjakom ki bo čez par ur tam! Ne rečem da je to bilo v tem primeru ampak tako se dogaja!

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Lahko povem, da je potrebno na avtocesti, če pokvarjeno vozilo ne ovira prometa, le tega odstraniti v roku 24 ur. Če pa je na delu ceste, kjer ovira promet, pa takoj.
Tako je po našem zakonu.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
in kaka so določila oz. pravila če stoji na odstavnem pasu avtoceste to ovira ali ne? Ne da se mi brati zdaj zakona kaj določa ve kdo?

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Na odstavnem pasu ne ovira prometa, ker je ta pas namenjen samo stoječim vozilom in po njem se je prepovedano voziti.
Izjema so vozila za vzdrževanje avtoceste, ti se lahko vozijo po tem pasu.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Seveda ovira promet. Mnogi slabo parkirajo na odstavnem in se jim morajo umikati tisti, ki vozijo po voznem pasu, še posebej tovornjaki. Kam se umaknejo? Proti levi. Še huje je, če se prehitevata dva šleperja, na odstavnem pasu pa stoji tretji.
Situacij, ko lahko odstavni pas reši zaplete je kar nekaj, zato ni vseeno, če tam stoji parkiran šleper.
Dovolj je že, da iz njega izstopi voznik in fino zaniha svoja vrata nad vozni pas.

24 ur je predolga doba za šlepanje. Morala bi biti maksimalno 3 ure. Pa naj tovornjakarji plačujejo dodatno zavarovanje za te stroške.

Tudi jaz bom drugič svoj avto ruknil na odstavni pas in ga odšlepal čez 24 ur s pomočjo kakšnega frenda. Dosti ceneje kot plačevati šlepanje AMZS, ki pride bistveno prej. Le zakaj bi se sekiral. Če lahko šleperji bomo pa še mi in odstavni pas pretvorili v brezplačni parkirni plac.

Zakon torej omogoča 24 urno brezplačno parkiranje osebnih in tovornih vozil na odstavnem pasu katerekoli slovenske avtoceste. Super, a ne?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.177
1.188
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
in ti bi to kr s tanki zrinu? ojej
priden.gif
, kam pa naj grejo tovornjaki, ce ne smejo vozit?

in kak naj bager sploh pride do odstavnega pasu, ce so ze vsi uvozi na avtocesto polno nabiti?
Kam naj grejo kamionarji? Kamor hočejo. Če ne bi zadnjih 5 min pred prepovedjo iskali parkinga, jim ne bi bilo treba ogržat ostalih. Tvoja logika je bebava: če srediu mesta ni dovolj parkplacov, lahko parkiram na pločnik? Jebiga, moram na davčno, je država zaukazala, da moram bit ob osmih tam, parkinga pa ni. Hop, na pločnik? Ja seveda, kazen bom fasal ... Za kamionarje po žepu udarit pa policaji in politiki nimajo jajc. In ti jih očitno tudi ne bi imel, torej si navadna birokratska piæka ...

Kar pa se tiče tistih štrajkajočih: jaz bi jih s ceste s specialci pospravil. Naj štrajkajo tam, kjer ne bodo drugih ovirali. Sploh tej beboti, ki mislijo, da jim mora država podarit gorivo. Si želim, da bi jim subvencije ukinili (in kmetom tudi), pa naj propadejo tisti, ki ne zmorejo preživet na trgu, ostali bodo pa pač imeli več dela in zaslužka ... Pri nas ali pa v Romunija ali pa Kazahstanu, who cares ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.177
1.188
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Si že kdaj slišal za tehtanje med interesi posameznika in množice? Prometna infrrastruktura je strateškega pomena, enako njena pretočnost. Me zanima kaj bi se zgodilo s šleperjem na gorenjski avtocesti, če bi se razsul tisti dan, ko nas obišče Bush. Bi ga gledali 6 ur na avtocesti, par dni parkiranega ob robu?
My ass.

Pkvarjene šleperje bi moral brez dodatne debate takoj odvleči DARS, lastniku izstaviti račun za interventno reševanje, vozilo pa izdati šele po prejemu garancij, da bo račun plačan. Če komu kaj ne paše pa naj se ne cijazi čez Slovenijo. Ne bomo imeli prav nič proti mnogi.

aplauz.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.177
1.188
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Tipično razmišljanje s tvoje strani! A pol je vsak čoravec ko povzroči nesrečo? Če slučajno ne veš nesreča nikoli ne počiv ne veš kdaj jo boš povzročil ti al pa bo nkdo butnil v tebe! Nobeden se ni spuščal v to kdo je za kaj kriv moti me to kak dolgo so mučkali na cesti! Segret asfalt my ass, pa še dež je šel vmes! Kako hlajenje asfalta! Tovornnjaka so spravli s ceste ko sem se jaz peljal v lj to pa je bilo okrog 17.30 ure! Nesreča pa se je zgodila okrog 11. poeg tega je bil uvoz na cesto v domžalah kogoč in če kdo ni mogel na kraj nsreče avlačilec al pa bager al pa kar koli bi se lahko peljal po nasprotnem pasu avtoceste tiste 3 km ker mu nobeden ne bi prišel nasproti! Moti me samo to zakaj je bila cesta zaprta 6 ur in več? Ja v tujini se trudijo vzpostaviti promet na enem pasu če stvari ne ne morejo odstranit v nekem roku! Pa si predstavljaš da se taka nesreča zgodi na 4 pasovnici pred mincehenom kjer je nenormalen tranzit da tasm zaradi nesreče 2 kamionov za 6 ur zaprejo avtocesto? En namig tega ne boš doživel !
Se spomnim ene 15-kilometrske kolene v Nemčiji, kos e je zvrnil kamion s surovino za margarino. Treba je blo spucat cesto (zeo drsljivo), to pa je šlo samo z nevarnimi kemikalijami. Ampak: en pas so spucali v cca eni uri, sicer bolj tako-tako, ampak dovolj, da se je promet počasi odvijal. Zraven je bila plastična bariera, pa okoli celega razlitja tudi, in so lepo pucali s tistim sranjem. Pred vsem skupaj je bil od cestarjev kamion s svatolobno tablo in opozorilom, da je treba met šipe zaprte in notranje kroženje. Ko sem naslednii dan iz radovednosti brskal po netu, se je izkazalo, da so kmalu po moji vožnji mimo kamion (prevrnjen) zvlekli (še pervrnjen) na odstavni pas, spucali še srednji pas potem pa počakali do noči in ga odstranili (ko zastoja in prometa že zdavnaj ni bilo več).

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Situacij, ko lahko odstavni pas reši zaplete je kar nekaj, zato ni vseeno, če tam stoji parkiran šleper.
...ki jih povzročajo agresivni dinamiki...odstavni pas je tam z namenom s kakršnim je in okvarjeno vozilo ima pravico biti tam, vsi imamo pa tako za vozit, da odstavni pas nima kaj za reševat zapletov, kateri se spet samo (že znanim) dogajajo
bonk.gif

Nekaj uric je bilo za potrpet, pa ima slovenceljska pusijasta raja spet toliko kozlanja za prelit da res ni, kako pa poleti funkcionirate, ko je vse zabasano s turisti.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.692
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Kam naj grejo kamionarji? Kamor hočejo.

Kar pa se tiče tistih štrajkajočih: jaz bi jih s ceste s specialci pospravil.

pa si ti res novinar?, ce si, te je lahko sram, da namesto, da vzgajas podpihujes nestrpnost in pozivas k nasilju

sj ni cudn, da je v SLo tolk cestnih nestrpnezov,

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Tej pa se naj kamionarji zakampirajo ob cesti pa tam naredi tisto pavzo ko mora pol pa pelje naprej saj je 24 ur tam lahko
bonk.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
take hitre akcije pri nas še dolgo ne bomo videli! ČE se zgodi kaj takega pri nas bi meli kak teden fraj!
evil.gif