Prometni kolaps Medvode / Medno ?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Ampak, je še kup tunelov tam, za prav tako male kuclje...
zmaga.gif

...ki so (še enkrat) prehodi za živali.

Edit: Pardon, misliš pokriti vkop Močna in tunel Cenkova?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Močna je kot rečeno pokriti vkop, polovica Cenkove tudi. Pri obeh bi bilo potrebno naredit most za cesto. Če je bilo res dražje naredit 360m predora in 2 pokrita vkopa kot 2 mosta in preselit (na oko) 10 hiš, pa sam preračunaj.

Malečnik spet 180m pokritega vkopa ali 5 hiš (na oko) in zelo plazovit teren, kjer je sama glina. Vodole spet sama glina in bi moral zravnat cel hrib, da bi bilo dovolj varno. Če glede teh dveh ne verjameš o zahtevnosti terena preveri kakšne težave so imeli med gradnjo in še vedno imajo na hitri cesti MB-Pesnica.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ravnokar: ''Na avtocestnem odseku Maribor - Lendava med cestninsko postajo Dragotinci in priključkom Vučja vas v smeri Murske Sobote je zaradi živali na cesti oviran promet.''

Pa je to skoraj vsak dan.

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
OK ok... a je že zapora na mostu v Mednem?

Nove uredbe menda veljajo od sobote, 18.1.2014 dalje... ureditev pa naj bi uredili do naslednje sobote, 25.1.2014 (vsaj za Medno je bilo tako receno)... Tako sem slisal med porocili ...

Danes zapore še ni bilo. Pa kolk časa mislijo imet tam zaporo? A se pogovarjamo o 1 tednu ali o 10 letih?

Mislim ene 8 let nazaj sem slučajno delala ankete glede županskih volitev, pa je že takrat vsak anketiranec na vprašanje, kaj bi moral župan storiti najprej, odgovoril, popraviti ceste, se prav spet same obljube na volitvah, ker se naredilo ni NIČ - PODN -ŠTRAJK!!!!

majč

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Če se prav spomnim, so za viadukt Podnart potrebovali več kot eno leto, da so zamenjali diletacije. Čeprav so že februarja zaznali težave, so na sanacijo pomislili šele, ko je prva odletela - nato razpisi, dobavni rok ...
... tako da jaz manj kot 3 leta niti ne pričakujem.

Župan nima nič z državnimi cestami.

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.673
1.487
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Močna je kot rečeno pokriti vkop, polovica Cenkove tudi. Pri obeh bi bilo potrebno naredit most za cesto. Če je bilo res dražje naredit 360m predora in 2 pokrita vkopa kot 2 mosta in preselit (na oko) 10 hiš, pa sam preračunaj.

Malečnik spet 180m pokritega vkopa ali 5 hiš (na oko) in zelo plazovit teren, kjer je sama glina. Vodole spet sama glina in bi moral zravnat cel hrib, da bi bilo dovolj varno. Če glede teh dveh ne verjameš o zahtevnosti terena preveri kakšne težave so imeli med gradnjo in še vedno imajo na hitri cesti MB-Pesnica.

Sicer se mi sanja ne, koliko stane "radiranje" hrib(čk)a, sem si pa predstavljal, da je predor najdražji objekt na cestah.

Predvsem bi opozoril na ceno vzdrževanja in obratovanja tunelov, zadeva za sabo potegne mali milijon sistemov, ki tam po predpisih morajo biti, da objekt lahko varno spušča promet skozi - in vsi ti sistemi bodo morali delovati "do večnosti". Sam sem delal samo na enem od teh sistemov, pa sem bil zgrožen nad ceno vsega skupaj.

Samo primer: jasno, vsi tuneli imajo daljinski nadzor dogajanja v objektu in vseh alarmov itd. Ampak vsak objekt ima za primer izpada optike (
rolleyes-1.gif

Hriba ne moreš "zradirati", če je visok nekaj sto m+, če je visok toliko kot strop tunela, bi se ga pa po moji kmečki pameti moralo.
tongue-1.gif

vito232

Zelenc'
21. jan 2014
3
0
1
Redno se peljem na tej relaciji, zato bom malo dopolnil tabelo od eriksona.

LP 2403 Medvode 06:29 -> Ljubljana 06:44 - 15min - 2xSiemens, peljal sem se samo enkrat, bil je točen a dokaj poln
LP 2429 Medvode 06:46 -> Ljubljana 07:05 - 19min - 1x Siemens, pogosto nečloveško nabasan
LP 2405 Medvode 07:05 -> Ljubljana 07:22 - 17min - 2x Gomulka, sedežev je vedno dovolj
LP 2419 Medvode 07:25 -> Ljubljana 07:44 - 19min - 2x Siemens, kar poln, kljub temu se ponavadi da sedeti
LP 2427 Medvode 07:52 -> Ljubljana 08:07 - 15min - Siemens, peljal sem se 2x, obakrat je imel zamudo okoli 5 min, dovolj prostora
LP 2413 Medvode 08:35 -> Ljubljana 08:49 - 14min - 1x Gomulka, prostora je dovolj

Siemens - novi vlak
Gomulka - stari vlak, a z več prostora kot Siemens + sedeži so udobnejši

Kar se tiče zamud: "japonsko" točni vlaki so zelo redki, hkrati pa so vsaj pri vlakih, ki štartajo iz Medvod ob 06.46 in 07.05 (z ostalimi se vozim zelo malo), zamude večje od 5 minut redkost.

vito232

Zelenc'
21. jan 2014
3
0
1
Haha res ne
smile-1.gif
. Po drugi strani, se spomnim oddaje, kjer se je potnik šel jeziti na strojevodjo v njegovo kabino, ker je vlak iz postaje štartal nekih 30s kasneje...

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.220
3.633
113
...ksz

Evo pa imamo:
Klik

Jaz se sicer dnevno vozim v nasprotno smer Lj.-Šk.Loka-Lj. a v ponedeljek in naprej do neskončnosti (??) bo očitno kolaps vsak dan v obe smeri.
Bom kar začel uporabljati novo ruto AC-Vodice-Zbilje-ŠkL.
=bem jim majku majčinu, Omrzelu in njegovim "Lisinskim"...

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Citat:
Uporabnik Mr_Wolf pravi:
...ksz

Evo pa imamo:
Klik

Jaz se sicer dnevno vozim v nasprotno smer Lj.-Šk.Loka-Lj. a v ponedeljek in naprej do neskončnosti (??) bo očitno kolaps vsak dan v obe smeri.
Bom kar začel uporabljati novo ruto AC-Vodice-Zbilje-ŠkL.
=bem jim majku majčinu, Omrzelu in njegovim "Lisinskim"...

Hvala enako. Naj za trenutek odloži delo Omerzel, pa naj razmisli o rešitvi, če ne, bomo mi zaprli vse ceste pa naj se fura po zraku.

majč

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Sem že en 3x napisal: naverite se na kup iz Medvod, Šk. Loke ipd (bi se hitro moralo zbrat par jurjev ljudi), pa v Lj pred DRSC oz. v DRSC red naredit. Če je treba, pa še na ministrstvo.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
V praksi so zaprli 3 od recimo 5-10 glavnih ne avtocestnih cest v Sloveniji. Velenje - Arja vas, Postojna - Pivka in Ljubljana - Medvode.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Sem že en 3x napisal: naverite se na kup iz Medvod, Šk. Loke ipd (bi se hitro moralo zbrat par jurjev ljudi), pa v Lj pred DRSC oz. v DRSC red naredit. Če je treba, pa še na ministrstvo.

Kakšna je pa krivda DRSC pri vsem skupaj? Če ne dobijo denarja ne morejo obnovit. Ali je tu še kako politično ozadje?

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Danes so delno zaprli cesto (most:semafor) Videm pri Ljubljani. Sem sel tudi skozi Medno, se vedno semafor. Bravo Direkcija slovenskih cest.
machine-gun.gif