Citat:
Uporabnik dodaske pravi:
jep...kar si mi dal mislit...Ali imamo orenk pisto v sloveniji? Resnici na ljubo....avtomobil je simbol razvoja zahoda...sploh pa takrat, ko govorimo o takih mišičnjakih...Če se že zgledujemo po zahodu v vsem(tudi v nakupih takih avtov) potem se je potrebno še zgledovat tudi po razvoju avtomobilizma..Razen parih kvazi pist nimamo za kruh....
Ni problem pista v Sloveniji. Problem je v glavah Slovencev. Kot sem že parkrat napisal, piste ne bi bistveno vplivale na nesreče pri nas:
- ker na cestah nihče ne tekmuje s tabo in si zato ''car'' in ''zmagaš''
- ker na pistah jih znaš dobit po p... od nekoga v bistveno slabšem avtomobilu
- ker bi moral nekaj plačat za vstop: ceste so zastonj (dokler se ne oviješ okrog kakšnega drevesa)
- in pri najemu boljših avtomobilov: na pistah te nihče ne vidi, tako pa prideš pred kafič in si ''frajer'', še malo potegneš čez vas in si ''frajer''. Pač si ''frajer'' dokler se ne zgodi kaj takega kot se je zgoraj.
Sem bil na kar nekaj dogodkih na pistah s svojimi garami in lahko rečem, da nas je 90% popolnoma normalnih in v prometu verjetno ne divjamo. Prav užitek je s kakšnimi udarit debato, pa potem še malo primerjat čase. Par je bilo seveda izjem, ki so prišli ''frajarit'', pa so kmalu obmolknili, ko so jih vozniki, z garami vrednimi 500EUR s tretjino konj, šolali
.
Recimo tistim lokalcem pri nas, ki so ''frajerji'' na cesti tudi na pamet ne pride, da bi šli na pisto. Se pa vsake toliko kakšen razlepi in če poštima samo sebe si pač mislim, dobro eden manj. Fajn, da ni pobral še koga s sabo.
Dejstvo je, da se na cestah pač ne testira meja vozila, meja vozniških sposobnosti ali pa meja ceste. To lahko na progi varno narediš; pač se obrneš, malo trave pobereš, rukneš v prvo in greš naprej. Na cesti se ti to zgodi, če imaš ogromno srečo, bolj verjetno pa je, da spoznaš kakšno drevo od blizu. In naj bo avto še tako varen, če zadaneš na pravo mesto boš mrtev tudi pri 60 km/h. Se je pač tega treba zavedat. Ampak seveda z našo pregovorno vsemogočnostjo, ko je vsak Slovenec boljši voznik od Šumija, povrečen Slovenec tega ne ve, saj on je pa ja ''car'' in obvlada in on se pa ne bo sesul.
Aja, pa da bo jasno: po mojem mnenju imajo pri tem velik delež krivde tudi starši. Namesto, da bi frocu, ko naredi izpit, stali ob strani in se z njim vozili (ta izpit ob 16 letu je zakon po mojem mnenju) in mu predajali izkušnje, ga poknejo v avto šolo, tam naredi 40 ur in opa zna vozit. Ahaaa. Tudi pojma nima o normalni vožnji, kaj šele o listih na cesti, o senčnih delih pozimi, ko je lahko poledica, o poledici na mostih, itd... Vse to pride z izkušnjami, žal dostikrat tudi kdo umre pri tem. Je pa spet vprašanje, kaj bi ti starši sploh predajali naprej, če pogledamo stanje v prometu v Sloveniji...