Citat:
Uporabnik krko pravi:
Citat:
Uporabnik Gal pravi:
Pozabil sem povedati, da smo danes pri serviserju ugotovili, da je moj avto precej poškodovan (vrednostno ne vizuelno), ker sem jo zadel v rob odbijača. Škoda: počen odbijač, počena luč, rahlo ukrivljen pokrov motorja, spustil pa je tudi hladilnik vode. Ker avto ni vreden več kot 5.000 EUR, kaj lahko pričakujem od zavarovalnice? Njena je Triglav. To je moja prva nesreča v življenju in nimam izkušenj s tem, predvidevam pa, da mi bodo hoteli sami popraviti avto in vgradili stare dele. To me niti ne bi motilo, če bi dobil garancijo na vgrajene dele.
Če kdo kaj ve o tem bom hvaležen za pojasnilo.
Lp
Gal
Škodo na svojem vozilu greš ocenit na zavarovalnico, kjer ima povzročitelj sklenjeno zavarovanje avtomobilske odgovornosti, v tvojem primeru zavarovalnica Triglav.
Tam ti bodo naredili Zapisnik o poškodbi/ogledu vozila oz. t.i. "cenilni list". S tem papirjem greš na pooblaščeni servis, kjer ti bodo vgradili ORIGINALNE dele.
Cenilci lahko ogled opravijo tudi na servisu vendar, če je vozilo v voznem stanju rajši vidijo, da ga sam pripelješ na cenilno mesto.
Če bo ocenjena škoda na vozilu po Eurotax-u presegala 50% tržne vrednosti vozila se bo ocenilo, da je vozilo "totalka". V tem primeru dobiš nakazan denar na svoj račun cca.50-60% tržne vrednosti (gleda se vrednost po Eurotax-u in tržna cena rabljenih vozil...ponavadi gledajo avto.net). V tem primeru pa proučiš možnost, da bi ga popravil z "neoriginal deli".