PROMETNA NESREČA - KDO JE KRIV

kdo je kriv?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

slafari

Pripravnik
12. sep 2007
83
0
6
četrtek, 26.3. ob 16:30, bel passat karavan - A in hyunday accent - C

situacija:
voznik A pripelje iz smeri Jarše. na začetku zožanja ima znak prednost iz nasprotne smeri. zoožanje ceste je dolgo cca 40m. na 80% poti skozi zožitev voznik A opazi avto B, kateri ga čaka na drugi strani zožitve (očitno daje prednost). na desni strani B je vrt, zato je znak v smeri jarše tik pred vrtom, cca 6m za vozilom B. ko je vozilo A oddaljeno 5m od vozila B, zasliši trobljo in vozilo C, ke je verjetno stalo za B, zapelje ob zadnji del B in ustavi. voznik A jasno pri 35km/h ne uspe ustavit na <10m razdalje in trči z minimalno hitrostjo v C.

pred prihodom policije:
zaradi gužve se avte prepelje na stransko cesto, voznik C najprej ne prizna krivde, nato ponudi 100€, noče slišati o zapisniku nesreče. voznik A zahteva policijo.

po prihodu policije:
voznik C trdi da je stal za vozilom B in da se je vozilo B premikalo naprej (kako le bi potem vozilo A lahko trčilo v C?)
ker so priče odpeljale in ker ni telesnih poškodb, policija odstopi, vozniku C razloži, da je zapisnik o nesreči obvezno zapisati.
policija že skoraj odpelje, ko viznik C paničari. zapisnik se zapiše ob prisotnosti policista (to niti ni važno, samo toliko da se razume "težo" Cja)

včeraj na policiji:
zanima me, glede na to da je bil C na prednostni cesti, ali je kljub izsiljevanju zakon na njegovi strani. počakati je do petka, da se vrne policist, ki je obravnaval nesrečo. ostali ne želijo komentirat zadev drugih.

vprašanje:
na čigavi strani je zakon v tem primeru?

za vozilom c so bili 3-je avtomobili, pred njim eden. če je bil prisoten kdo med vami, ali ste slišali razlagat kolega o tej nesreči, me prosim kontaktirajte.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Sicer ne poznam točno situacije, beri položaja na cesti, sumim, da je kriv voznik A. Predvidevam, prekratka varnostna razdalja, ker v 99% je kriv tisti ki naleti.
p.s sem pa dvakrat prebral, pa ne razumem točno situacije...težek opis situacije. Bi lahko narisal
grin1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.768
169
63
saj nisem čisto zastopil situacije ampak: tudi, če je znak, da nimaš prednosti, imaš prednost v primeru, ko si že v območju zožanja. Tako kot, če obstaneš v križišču imaš prednost pred ostalimi čeprav za tvoj pas že gori rdeča luč.
Upam, da kaj pomaga.

lp

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Ja. A je bil na neprednostni, ampak ni bilo avta nasproti, zato je zapeljal v zožitev. na 80% te zožitve je pršlo vozilo B, katero ga je, logično, počakalo. Edin ni mi jasno, kako je se je potem A zaletel v C.. je šel C prehtevat Bja?
Načeloma imaš ti zakon pri sebi, ker si vozil po predpisih.. Prednost si imel (v tem primeru si jo, ker si bil že notr v zožanju) ti..

slafari

Pripravnik
12. sep 2007
83
0
6
skica
624448-00000001.JPG

Priponke

• 624448-00000001.JPG
    624448-00000001.JPG
    29,1 KB · Ogledi: 210
Nazadnje urejeno:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
2 x je kriv C!

Prvič, ker je zapeljal v enosmerno medtem ko je bil že nekdo noter in mu tako zaprl pot.
Drugič, ker je prehiteval vozilo pri zožanju.

slafari

Pripravnik
12. sep 2007
83
0
6
še slika po premikanju avtov, hyunday je na začetku zapeljal na stran, dejansko je bil kak meter bolj nazaj, kjer zdaj stoji BMW.

v tem primeru je audi avtomobil A, BMW avtomobil C in hyunday avtomobil B.
624452-00640.JPG

Priponke

• 624452-00640.JPG
    624452-00640.JPG
    64 KB · Ogledi: 231
Nazadnje urejeno:

slafari

Pripravnik
12. sep 2007
83
0
6
policija je zaenkrat je odstopila od nesreče, je pa policist rekel, da bo v najslabšem primeru deljena krivda.
ne bi rad, da grem na zavarovalnico in potem na koncu izgubim bonus.

voznica hyundaja spreminjala svojo izjavo iz minute v minuto in ves čas kričala: "ja sam stajala i trubila"
žal je takih kar nekaj na naših cestah

za backup nujno rabim pričo. bom videl kaj pove policist v petek.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Super to je tvoja olajševalna okoliščina:, voznik C je prehitel "bosanko", saj je ona "samo stajala i trobila". Torej? Če si voznik A, je zmaga tu.
grin1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Kolk prič pa rabš? Če boš dal za
nahrung002.gif

Edit: V štartu sm si mislu: Pa kir Slovenc je tolk neumen, da bi šu kej tazga delat... no, zj mi je vse popolnoma jasno.. Upam, da ti rata.. Resno. Golazen ena.

Nazadnje urejeno:

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
pomoje je kriv voznik C, samo ne gre mi v glavo zakaj imamo pri nas policaje. Pa kako lahko policija sploh odstopi od primera
bonk.gif

oz. v kaksnem primeru bi sploh lahko bila deljena krivda
confused-1.gif

pri nas so policaji res samo za pobiranje kazni, ubistvu jih sploh ne rabmo. najbolš da dajo eno blagajničarko nekam ob cesto v tastaro gondolo z krvavca pa na streho radar pa je rešen
bonk.gif

slafari

Pripravnik
12. sep 2007
83
0
6
ne rabim nobene narejene priče, se ne grem tega. sem dal na forum pa poslal po mailu, pa razobesil bom na kraj nesreče in v okoliške trgovine. ni vrag da se nekdo izmed 4ih, ki so stali v vrsti ali pa kdo izmed sprehajalcel, ki jih je bilo kar nekaj tam blizu, ne bo spet pojavil nekje tam in me poklical.

ovca vem da je bil hec, samo na ta način bi pristopila kvečjemu gospa, ki je prehitevala, jaz se ne bom spustil na njen nivo. sicer ne vem koliko je škode na avtu, odbijač je poškodovan, ostalo upam da je ok. to, da je luč cela na passatu pove dosti o moji hitrosti pri trku. tudi če je škode za 100€ je tu princip. gospa je bila izredno nesramna, nevljudna in je zelo spretno lagala policajem. jasno so jo spregledali, ker na koncu niti ni htela zapisnika nardit, pa še torbico je ponujala policaju, češ da ji je padla med trkom na tla in da se je zato popraskala. mislim halo, jst sm sam gledu kake je vn metala, a eno uro prej mi je ponujala 100€ pa da pozibimo na zadevo.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Kakšna deljena krivda???
bonk.gif

Kaj naj jaz zdaj pol ure čakam pred ožino, da bo 100m naprej še frej. Da ne bo slučajno kaka bosanka prletela po mojem pasu in bom jaz kriv.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
2 x je kriv C!

Prvič, ker je zapeljal v enosmerno medtem ko je bil že nekdo noter in mu tako zaprl pot.
Drugič, ker je prehiteval vozilo pri zožanju.

Po znaku sodeč gre za znak "prednost vozil iz nasprotne smeri" (če gledamo s strani voznika C) in ne za enosmerno cesto. IMHO je kriv C.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Nima veze.
Če je kdo že v ožini, nasproti pa ne, ta znak nima več pomena.
Saj je blo očitno da je prehitevala pred sabo stoječ avtomobil.