PROMETNA NESREČA - KDO JE KRIV

kdo je kriv?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Pediater strinjam se s tabo, kriv je C ker je šel prehitevat pred zoženjem stoječ avto. Ne strinjam pa se, da katerikoli znak ostane brez pomena. Če je bil A že na zoženju ceste, ko je pripeljal B ali pa mu je B ustavil, bi morali ustaviti vsi za B-jem. Nikakor ne more voznik v C rečt, da je videl, da je pot prosta.
Zgodba bi bila lahko drugačna, če bi imelo vozilo B vklopljene varnostne utripalke.

Ker je prišlo do trčenja vzporedno z vozilom B, pa tudi, če je vozilo B trobilo,..., torej ne na zoženju ceste, je vozilo C v principu vozilo po nasprotnem voznem pasu ali pa malo milejše, vozilo C je poskušalo neprevidno priti mimo B. Vožnja mimo bi bila dovoljena, če bi bilo vozilo B narobe parkirano ali pa bi vozilo B obstalo zaradi okvare ali česa podobnega. Kakorkoli obrnemo vozilo C ni imelo kaj početi na nasprotni strani ceste (leva stran vozila C).

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ta znak ima pomen, ko se oba A in C priblužujeta zožitvi, ali če se oba istočasno znajdeta noter.

Ko je nekdo noter, ga drugi počaka, ne glede na tablo.
C-ju bi jaz dal poleg nepravilnega prehitevanja še izsiljevanje.
grin1.gif

slafari

Pripravnik
12. sep 2007
83
0
6
nova situacija:

oba sva šla na zavarovalnico, vsak s svojo zgodbo.
a je tu kak iz triglava? imam pravico izvedet kaj si je zdaj izmislila?
sem bil na policiji in pravijo da bi bilo dobro dobiti pričo. na kraj dogodka in v okoliške trgovine sem obesil letak. pozanimal sem se pri sosedih in so vsi videli dogajanje šele po prihodu policije.

če si je gospa izmislila novo zgodbo, torej drugačno kot jo je povedala policiji, potem jo imam mogoče tudi brez prič. policiji je rekla, da je stala za avtomobilom B, avtomobil B je vozil naprej, jaz pa sem trčil vanjo .... čisto nelogična situacija.

druga stvar je, da sva na poročilo o nesreči napisala da je zavijala levo in vozila po pasu za nasprotna vozila.

pismo, kok dela mi je nardila ta gospa, zdaj se moram boriti za dokaze, če nočem bit ob bonus. mi lahko pomaga na tem področju? kateri radio bi mi bil pripravljen objavit "neplačan oglas"?

Nazadnje urejeno:

slafari

Pripravnik
12. sep 2007
83
0
6
NAJBOLJ ME JE STRAH TEGA, DA BO ZAVAROVALNICA PO LINIJI NAJMANJŠEGA ODPORA PRISODILA DELJENO KRIVDO, SAJ IMA OD TEGA NAJVEČ KORISTI!

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Sem videl to nesrečo, bil ravno pri kolegu na obisku in sva pirčkala zunaj, ampak sva tudi midva videla šele potem, drugače bi z veseljem pomagal
frown-1.gif
.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.364
87
48
Citat:
Uporabnik slafari pravi:
NAJBOLJ ME JE STRAH TEGA, DA BO ZAVAROVALNICA PO LINIJI NAJMANJŠEGA ODPORA PRISODILA DELJENO KRIVDO, SAJ IMA OD TEGA NAJVEČ KORISTI!
Ti pa bi se še vedno rad
bonk.gif
in jamral kako te je zavarovalnica zafrknila, ker je prisodila deljeno krivdo, kot pa da bi dobil nekoga, ki bi zate pričal. Ne..... več kot očitno je, da tetka dela vse na tem in bo uprabila vsa sredstva, da bo čim manj na izgubi... ti pa še vedno hočes moralno čisto izpeljati postopek.. go for it..

Če bi meni nekdo zadajal nizke udarce, bi jih hitro vrnil nazaj

slafari

Pripravnik
12. sep 2007
83
0
6
očitno gospa ni tako pametna, kot sem mislil. celo več. bral sem njen zahtavek na zavarovalnici. sedaj je čisto spremenila zgodbo.
uf-1.gif

V poročilo o nesreči sva zapisala, da je zavijala levo in vozila po moji strani ceste. Pod rubriko 14 je gospa napisala: »stajala sam i trubila«, torej je stala in trobila. V opisu nesreče na zavarovalnici pa je narisala skico, kjer naj bi se peljala – približevala vozilu, ki mi je dajalo prednost, jaz pa sem zapeljal mimo tega vozila in potem zavil levo in trčil vanjo.
stupid-1.gif

631055-analizatrka.JPG

Priponke

• 631055-analizatrka.JPG
    631055-analizatrka.JPG
    50,2 KB · Ogledi: 118
Nazadnje urejeno:

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Kolikor sem jaz imel posla z zavarovalnicami je tako da oni pogledajo po skicah prometne nesreče kdo je kriv in potem plačajo.Policisti pa so zato da izključno napišejo kazni in ne ugotavljajo kdo je kriv.Zato so tudi odstopili od postopka,ker lahko.

Mislim pa da je kriv tisti (menda C) ki je prehitel vozilo pred sabo in se zaletel v nasproti vozečega.

slafari

Pripravnik
12. sep 2007
83
0
6
Citat:
Uporabnik slafari pravi:
očitno gospa ni tako pametna, kot sem mislil. celo več. bral sem njen zahtavek na zavarovalnici. sedaj je čisto spremenila zgodbo.
uf-1.gif

V poročilo o nesreči sva zapisala, da je zavijala levo in vozila po moji strani ceste. Pod rubriko 14 je gospa napisala: »stajala sam i trubila«, torej je stala in trobila. V opisu nesreče na zavarovalnici pa je narisala skico, kjer naj bi se peljala – približevala vozilu, ki mi je dajalo prednost, jaz pa sem zapeljal mimo tega vozila in potem zavil levo in trčil vanjo.
stupid-1.gif

Zavarovalnica je spregledala!!!
cheer.gif

Avto bo popravljen, bonus ohranjen.

Zmaga je toliko slajša, ker je zmagala resnica brez pomoči "prič", pa čeprav je trajalo 60 dni.