Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ne ni jezik ampak je platforma/okolje.
Točno. .NET Framework = ogrodje, na katerem tečejo aplikacije.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ne ni jezik ampak je platforma/okolje.
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Ti ko gres v en projekt ga zlo tezko financno ocenis kaksen bo izplen.
Ti programer nisi ne vem zakaj se pol oglasas.
Citat:
Uporabnik dune pravi:
Eno je, če delaš zase. Drugo pa ko nekdo išče programerja. Zadnje čase je en kup takih "s super idejo", ki iščejo programerja, da bi šli skupaj v posel. 99% takih zadev pa itak propade. Delal je pa samo programer. Za svojo idejo sem pripravljen delat zastonj, za idejo od nekoga drugega pač ne.
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Kaj ma pa veze bit policaj s tem kar si ti zdej napisal?
Britanskega lorda so tud dobil s koksom pa kurbam pa kaj zdej haha
Citat:
Uporabnik dune pravi:
Eno je, če delaš zase. Drugo pa ko nekdo išče programerja. Zadnje čase je en kup takih "s super idejo", ki iščejo programerja, da bi šli skupaj v posel. 99% takih zadev pa itak propade. Delal je pa samo programer. Za svojo idejo sem pripravljen delat zastonj, za idejo od nekoga drugega pač ne.
Citat:
Uporabnik roblek007 pravi:
...ampak ocene se pa naredi pri resnih projektih ful natančno...
Fantje ki so rekli adijo googlu so freelancerji oziroma contractorji. Ce delajo svoje zadeve se verjetno strinjava, da gre za njihove ideje. Vecina projektov (ne le v it) v startu ni ziher. To nima veze z osnovnim problemom. Lej isto je kot ce bi jaz tebi rekel: mam ful dobro idejo, zgradila bova optiko v dupleku. Jaz dam idejo. Ti bos kopal jarke in polagal kabel. Tretji partner pa bo material zrihtal. Ce zadeva rata je mozno solastnistvo. A stekas problem? In pri razvoju recmo spletnih portalov je nebroj ljudi ki enostavno precenijo svojo idejo. Z javnim sektorjem pa v temo brcas, to bi po vseh letih na tem forumu ze lahk pogruntal.Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Kaj pa je za tebe resen programer ? Ni namreč malo fantov in deklet ki so rekli hvala korporacijam like google in delajo svoje zadeve, ki niso niti malo ziher ... Ampak nekomu v javnem sektorju to itak ne more bit jasno ...
Cuj, kaj ko bi se ti vtikal v svoje zadeve moje pa pusti pri miru. Tip je enostavno preteral z najedanjem in tudi vecjimi in manjsimi zaljivkami (ze v precej prejsnjih temah). In pozel je to kar je sejal. In ker si ocitno se eden v vrsti mnogih ki sem jim moral posebaj razlozit: na tem forumu nisem v nobeni vlogi. Sem uporabnik. Moj poklic tu nima veze. A ce bi ti napisal da sem developer bi ga pa lahko v dom za ostarele poslal? Al pa prodajalec? Pek v mcdonaldsu? In ne skrbi - ne varujem tekem. Ce bodo kakega fentali bom pa prisel, ce bom pa malo sarkasticen pa ponavadi ne zamerijo. No upam da sva razpucala. Ce bon dr.kal mene bom jaz njega. Ce me bos ti, bom pa tebe. Precej posteno ane?Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Čuj, kaj ti poznaš tega človeka ali zakaj se tako grdo pogovarjaš z njim? Mislim..plenice pa dom za ostarele, kakšen nivo je to, za kogarkoli, kar šele nekoga, ki je pri nas v vlogi policista?
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Fantje ki so rekli adijo googlu so freelancerji oziroma contractorji. Ce delajo svoje zadeve se verjetno strinjava, da gre za njihove ideje. Vecina projektov (ne le v it) v startu ni ziher. To nima veze z osnovnim problemom. Lej isto je kot ce bi jaz tebi rekel: mam ful dobro idejo, zgradila bova optiko v dupleku. Jaz dam idejo. Ti bos kopal jarke in polagal kabel. Tretji partner pa bo material zrihtal. Ce zadeva rata je mozno solastnistvo. A stekas problem? In pri razvoju recmo spletnih portalov je nebroj ljudi ki enostavno precenijo svojo idejo. Z javnim sektorjem pa v temo brcas, to bi po vseh letih na tem forumu ze lahk pogruntal.Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Kaj pa je za tebe resen programer ? Ni namreč malo fantov in deklet ki so rekli hvala korporacijam like google in delajo svoje zadeve, ki niso niti malo ziher ... Ampak nekomu v javnem sektorju to itak ne more bit jasno ...
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Haha
Kdo ti je to reku?
Pijancek za sankom po ducat mrzlih in ducat betonaz?
Nimas pojma model.
Ce bi blo vse tko easy pa da se dajo projekti v piko skalkulirat ze na zacetku... Eh, to sam ti znas.
Preberi še enkrat. Eno je ocena, drugo pa je realizacija. To dvoje pa zavisi od sposobnosti planerja...Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Citat:
Uporabnik roblek007 pravi:
...ampak ocene se pa naredi pri resnih projektih ful natančno...
Nisem še naletel na noben (nov) projekt, kjer bi ocenjena vrednost na koncu sovpadala z končno (o)ceno... Še najbolj se ponavadi zalomi pri "manpower" kalkulacijah...
Ja seveda. Kanček sreče ali pa smole lahko obrne situacijo na glavo. Še vedno pa to ne pomeni, da se projekti ne ovrednotijo že od samega začetka. Še doma ko delaš domači proračun, računaš al se ti splača investirati v boljšo izolacijo al ne.Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Že talking tom je dokaz, da začetne kalkulacije ne pomenijo vedno uspeha, ziher ni nihče na začetku kalkuliral, da bo ta patetičen app prinesel miljone