Programer za NET z izkušnjami se išče za partnerja

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.193
7.063
113
Pomeni ja, ti si pa napisal da je .NET to da v ukazih pike uporabljas.

Kar se tice pa osnovnega posta, mi disi na sistem "mam super idejo, ti sprogramiraj, ce bo pa ratalo ti pa dam delez v firmi, ostalo je pa moje ker sem imel super idejo" Ce pa ne rata...pa ne rata...sam nekdo je stran vrgel svoj cajt za programirat

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.981
6.994
113
Saj pravim, da sem po domače povedal, da bi alkoholik razumel. Če se je že kdaj srečal s tem, da ve kdaj je bilo to .NET in kdaj kaj drugega.

Avtor pa najbolje da vrže zadevo na kak freelancers portal, tam so takšni posli kar pogosti.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Kar se tice pa osnovnega posta, mi disi na sistem "mam super idejo, ti sprogramiraj, ce bo pa ratalo ti pa dam delez v firmi, ostalo je pa moje ker sem imel super idejo" Ce pa ne rata...pa ne rata...sam nekdo je stran vrgel svoj cajt za programirat

Danes MNOGI delajo zastonj na projektih po sistemu: Če rata, rata.
Kar je nedvomno bolje, kot če ležijo doma, ker mnogi ležijo doma.
Poleg tega tak pridobi izkušnje, da ne rečem reference. Ki jih doma na postelji ne pridobi. Če namreč na postelji le leži, ne programira, ne dela...

Torej: Vložiš svoje znanje in mogoče rata.
Rata pa sicer v manj kot 10% primerov.

In manj kot 10% služb v sloveniji je plačanih 1500 evrov in več (govorim sicer na pamet).

Kot "družabnik" pa lahko v nekaj odstotkih primerov, oziroma tvojega sodelovanja zaslužiš v šestih mesecih 20.000 evrov, ali še mnogo več (zakonca Login in njun bedasti maček.press).

Takle mamo. In nič več ne bo tako, kot je bilo. Delovna mesta (razen v poliziji) si morate danes ljudje ustvarjati sami. Tako vam sporočajo mnogi poznavalci trga...

Ali pa biti do smrti policajček in izvrševati tuje ukaze. Za 900 evrov. Z dodatki ali brez, to tu ni bistveno. Bistvena je slovenska "plačilna" beda.

Tole od starčka, ki "nima pojma", kot pravi policajček.

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.558
2.964
113
v lokalni ostariji
najprej alkoholik ve da net pomeni mreža. dostikrat naletim na q335.net
smile-1.gif

jaz sem zadevo razumel da potrebuje nekoga ki mu bo nekaj sprogramiral. to mu bo plačal. če bo pa projekt uspešen bo pa dobil delež v projektu.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.612
9.828
113
40
MB
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Poleg tega tak pridobi izkušnje, da ne rečem reference. Ki jih doma na postelji ne pridobi. Če namreč na postelji le leži, ne programira, ne dela...

In manj kot 10% služb v sloveniji je plačanih 1500 evrov in več (govorim sicer na pamet).

Kot "družabnik" pa lahko v nekaj odstotkih primerov, oziroma tvojega sodelovanja zaslužiš v šestih mesecih 20.000 evrov, ali še mnogo več (zakonca Login in njun bedasti maček.press).

Takle mamo. In nič več ne bo tako, kot je bilo. Delovna mesta (razen v poliziji) si morate danes ljudje ustvarjati sami. Tako vam sporočajo mnogi poznavalci trga...

Ali pa biti do smrti policajček in izvrševati tuje ukaze. Za 900 evrov. Z dodatki ali brez, to tu ni bistveno. Bistvena je slovenska "plačilna" beda.

wow, nisem si mislo da bom kdaj na alterju prebral tak post

467716-post_slo.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.981
6.994
113
Sicer je to lepo in prav, ampak statistično gledano samo en projekt od 1000 uspe, kar je tudi logično, ne more vse uspeti, pa četudi je še ne vem kako dobra ideja na papirju.

Torej četudi bi vsi šli v samostojne projekte, bi vseeno uspela zgolj promila. Ni to ravno nek zavidljiv procent, da bi šel človek v to smer.

Za programerje je imo bolj primerno freelancenje, tam menjajo več projektov in več delodajalcev v kratkem času in lažje se naleti na dober posel. Če seveda pač nekdo nima redne zaposlitve pri kakšni perspektivni firmi. Na srečo so dobri programerji še preklemano dobro plačani, tako da se lahko to grejo.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ti ko gres v en projekt ga zlo tezko financno ocenis kaksen bo izplen.

Ti programer nisi ne vem zakaj se pol oglasas.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.612
9.828
113
40
MB
tudi procent delodajalcev, ki te bodo gledali dolgoročno, če ne bo od tebe neke koristi se drastično manjša, in to je v bistvu point ... če si koristen ... pa ni važno al sebi al delodajalcu -> do tega pa pridemo samo na način, da skozi neke poskuse najdeš kar te v bistvu sploh veseli, ne da delaš nekaj ker so ti starši rekli da je varen biznis (kar pa dandanes itak več ne obstaja).

Se pravi, čim hitreje in čim ceneje, prit do tiste svoje promile ..

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.981
6.994
113
Žal recepta za uspeh ni, ker potem ne bi vsi bogataši razprševali premoženja, ampak bi ga vedno investirali samo v najbolj dobičkonosno stvar tisti trenutek, potem pa čez nekaj časa bogateli.

Še vedno velja, da je najbolj razpršiti denar, mogoče bi se to moralo prenesti tudi na znanje; najbolje je razpršiti znanje.

PS, seveda govorimo zdaj tu o bogatiji, da nekdo obogati, podobno kod ona zakonca s tisto patetično bedno zadevo od talkin toma, za nek normalni dinar je seveda več alternativ.
PSS, obstaja varen biznis, reče se mu javni sektor, to ne bo nikoli propadlo, oz ko bo, bo itak propadlo tudi vse ostalo
wink-1.gif

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
hehehe

kaj vse ta alter premore

se pravi da aplikacija ki dnevno prinese 13.000 eur pateticno bedna zadeva.

Al si ti?

Aja pa ta zakonca nista vec bogata, sedaj sta ze premozna.

Pa ti?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.981
6.994
113
Iz vidika zaslužka je super za njih, oz lastnike. Iz vidika "kaj sploh ta app prinese", pa je točno to, kar sem napisal. Drznil bi si celo reči, da app poneumlja folk, predvsem otroke.

Odvisno iz katerega vidnega kota gledaš na zadevo, torej.

Jaz sem premožen ja, ampak ne denarno, v kateri drugi dobrini pa ja
smile-1.gif

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Iz vidika zaslužka je super za njih, oz lastnike. Iz vidika "kaj sploh ta app prinese", pa je točno to, kar sem napisal. Drznil bi si celo reči, da app poneumlja folk, predvsem otroke.
Odvisno iz katerega vidnega kota gledaš na zadevo, torej.

Tu sem POPOLNOMA na Darijanovi strani. Zadeva je, kot je rekel on, patetična in tudi bedna.

Ampak uspešna le zato, ker je folk zmešan in tudi - beden.

Lahko je manipulirati z mladimi, pa tudi nekaterimi starejšimi, ki nimajo kriterijev!

Naredi anketo med mladimi z vprašanjem: Kaj je to kriterij (v glasbi, videu, filmu). POJMA NIMAJO! 90% napačnih odgovorov. Pa tudi napačnih kriterijev...

Če pa imajo neke (kao) kriterije, so ti do konca zblojeni. Všeč jim je video, kjer se smučar brez čelade pri veliki hitrosti z glavo zaleti v drevo... Ljudje s kriteriji in etiko takim videom pravimo "adijo pamet". In se ne smejemo posledicam takega udarca. Se NE naslajamo nad možganskimi poškodbami omenjenega smučarja...

In ravno zato gre.
Vse, kar je normalno, mogoče še estetsko, ne vzbudi več praktično NOBENE pozornosti več...

Zblojena (de)generacija pač... Degeneracija glede na obnašanje, delovanje, glede na njihove interese, glede na njihovo "filozofijo", ki se glasi: bo že kako...

Degenaracija degenerikov, ki jih zanima zgolj nekaj, kar po merilih iz 1970, 1980 ŠE ZDALEČ NI NORMALNO! Je bolno!

Seveda, kriteriji so se spremenili. Mi starejši pač ne!

Seveda se bomo starejši kmalu speljali, potem pa se s takimi zblojenimi kriteriji (in s takimi, v glavo bolnimi "sončki") hebite sami...
Pa za dobro vago še s prihajajočim šeriatom...

Nazadnje urejeno:

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:

Tu sem POPOLNOMA na Darijanovi strani. Zadeva je, kot je rekel on, patetična in tudi bedna.

Mislim, da ti nisi kvalificiran za podajanje take ocene. Razen če si otroški psiholog. Meni so na primer tudi bedni Telebajski. Samo je pa ta zadeva zelo premišljena in koncept je postavila ekipa otroških psihologov.

Kaj je zanimivo mlajšim generaciji se konstantno spreminja. Ko se je pojavil Jazz , so ga starši tedanje mladine kritizirali. Sedaj je to klasika. Enako so naši starši po strani gledali našo glasbo in naše navade. Enako sedaj mi gledamo navade naših otrok. Kar ne pomeni, da so slabe. Samo drugačne so.

isolation.png

P.S. glede definicije .net,
hysterical-1.gif
To me spominja na series of tubes

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Če po pravici povem so taki projekti rata rata obsojeni na propad... pa če damo da rata...
Takrat nastane kreg.
to ti lahko povem iz lastnih izkušenj.

Največ naj bosta dva lastnika, pri treh je že kreg. Ker resnično se 90% folka skrega med sabo in si začnejo očitat vse mogoče, seveda takrat trpi vse.

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik dune pravi:
Citat:

Mislim, da ti nisi kvalificiran za podajanje take ocene. Razen če si otroški psiholog. Meni so na primer tudi bedni Telebajski. Samo je pa ta zadeva zelo premišljena in koncept je postavila ekipa otroških psihologov.

Kaj je zanimivo mlajšim generaciji se konstantno spreminja. Ko se je pojavil Jazz , so ga starši tedanje mladine kritizirali. Sedaj je to klasika. Enako so naši starši po strani gledali našo glasbo in naše navade. Enako sedaj mi gledamo navade naših otrok. Kar ne pomeni, da so slabe. Samo drugačne so.

Nisem otroški psiholog. Spremljam in shranjujem pa vse ankete in raziskave, narejene v Sloveniji.

In, za razliko od mnogih, mislim z svojo (zgornjo) glavo. Ker se mi nekako zdi, da je narejena za razmišljanje, ne pa za nošnjo ušes, nosa, las in kape.

In vsekakor OSTAJAM pri napisanem.

Kajti čisto za vsako spremembo je treba videti, kaj prinaša in ali je to spremembna na bolje, ali na slabše...

Naslajanje nad tujo nesrečo (mnogi YT videi), ter ogledovanje videov, kjer nekdo z motorko drugemu odreže glavo, pa je sprememba na bolje?
Ali mogoče patologija, ki pusti PSIHIČNE posledice?

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.193
7.063
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Lej majmun: noben resen programer ne dela po principu "ce rata rata". Zato pa avtor teme na alterju isce razvijalcq za svojo idejo. Zdej kaj si ti o tem mislis je precej irelevantno, policajcek pa ti lahko kaj razlozi o .NET, javi in se cem. Lepo da zivis v sanjah, jaz pa ti iz reale podatke dajem. Zdej si pa plenico zamenjaj in se prijavi na bingo v najblizjem domu za za starejse

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
ja maš prou velik class library... za programski jezik... developerčki uporabljajo predvsem program visual studio.
res sem napisal napačno.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.612
9.828
113
40
MB
Kaj pa je za tebe resen programer ? Ni namreč malo fantov in deklet ki so rekli hvala korporacijam like google in delajo svoje zadeve, ki niso niti malo ziher ... Ampak nekomu v javnem sektorju to itak ne more bit jasno ...