Citat:
Uporabnik pikapoka07 pravi:
Ocena vrednosti nepremičnine pa, kot so že napisali, naj ne bo manjša kot je 80% po GURSu.
S pohištvom ali brez?
Citat:
Ocena vrednosti nepremičnine pa, kot so že napisali, naj ne bo manjša kot je 80% po GURSu.
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
davku na kapitalski dobiček se izogneš samo tako, da lastniki prijavijo stalno prebivališče na predmetni nepremičnini za 3 leta (ali imeti v posesti 25 let).
Ni res. Je že Snecer omenil kako. Samo je izvedljivo samo za 1. dedni red, saj v nasprotnem primeru so dediči morali plačati davek na dediščino, ki je bil plačan od ocenjene vrednosti hiše. In zato se le te ne da spreminjati za nazaj (s cenilcem na dan dedovanja). Za 1. dedni red se pa da, ker je bila plačana le sodna taksa.
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Citat:
Del dobička znižaš tako, da imaš v pogodbi napisano, da prodajaš hišo za npr. 100.00 in pohištvo za 20.000. Dobiček gre samo na nepremičnino, torej s tem zmanjšaš znesek, ki ga moraš plačati na dobiček.
Zdaj ne vem, ali se delaš norca, ali ste do tega prišle ženske na kuharskem tečaju.
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Zakaj misliš da se je delal norca? Ko sem jaz kupoval stanovanje,mi je prodajalec rekel: "napisana cena na uradni kupoprodajni pogodbi bo nižja,ker ne mislim plačevat davka. Če želiš,da je na pogodbi prava cena,boš pač sam plačal razliko v davku"
V čem je problem? Kupcu daš pogoj,da je cena na pogodbi nižja,če se s tem ne strinja,naj sam plača davek. Simple!
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Mont:tako se delajo pogodbe, vsaj predloge sem dobil v tej smeri ko sem kupoval nepremičnino. Koliko pa je dejansko izvedenih pa ne vem. Je pa nekaj pasti v takih pogodbah, tako da previdno.
Citat:
Ok, ni šlo za dedovanje, je pa nepremičnina bila pridobljena z darilo pogodbo (1. dedni red). Ob prodaji smo dejansko tako sestavili pogodbo, da smo ocenili vrednost premičnin (pohištvo) in same nepremičnine. Šlo čez bp.
Ne razumem, kaj ima tukaj moj spol ali (ne)udeležba na kuharskem tečaju? Napisala sem pač svojo izkušnjo in s tem skušala pomagati. Ni mar to tisto, kar si želi nekdo, ko objavi svojo težavo/vprašanje?
P.S. Kuharskega tečaja pa sta se udeležila odvetnik in svetovalec za davke.....
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Od prijave na UE...
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
torej lahko pri zapuščini rečeš, da je hiša vredna (tržno) 50,000€. Ne glede kolk je Gurs ocenil. Plačaš takso (praviš da je 650€) in če hišo prodaš, plačaš 2% davka. Če bi to hišo prodal za 80,000€ plačaš davka za to razliko 30.000€ 25%???