Problem z internetom

robbus

Pripravnik
17. feb 2010
224
0
16
Za 1-2 meseca grem živet k sorodnikom, kjer nimajo dostopa do interneta, jaz ga pa za faks/delo nujno potrebujem. Nameraval sem si omogočiti Instant internet pri Mobitelu, ampak je potrebna vezava za leto oz. dve. Meni pa to ni smiselno, saj internet potrebujem samo 1-2 meseca. Kaj naj storim? Kako naj moj prenosnik povežem na internet?

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Ali imaš na gsm kakšen paket ki vsebuje podatki npr đabest , orto u nulo ali pa tušmobitvesolje .To bi bila rešitev zaenkrat.Priklopiš svoj gsm v pc ali notebooka z programom in se povežeš na internet .

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.529
435
83
T2 je brez vezave, če je (slučajno) signal. Pa še cena je zelo ugodna. Sem kar mal razvajen ker živimo in se večinoma gibljemo sredi anten.
Z nastavitvami pa vsaj z Nokijo kolker imam izkušenj ni dela. Le sklopiš počakaš, par stvari vpišeš in že leti.

Sier pa mislim da tudi če se za leto vežeš linija ne bo samevala. Ko enkrat imaš pač rabiš. Je pa ? če je cena pri Mobitelu za to sprejemljiva. Ne poznam trenutnih cenikov.

robbus

Pripravnik
17. feb 2010
224
0
16
T-2 povezave nimajo (so v rovtah), imam pa Džabest paket, ki ima zakupljenih 100 MB podatkov, ki jih bom porabil takoj, če se na internet priključim preko telefona... Kaj mi torej še ostane?

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Pa takrat ko boš na pc ali notebookom z gsm priklopljen izklopi update na windowsih itd, da ne bodo podatki porabljeno letel v prazno

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik robbus pravi:
T-2 povezave nimajo (so v rovtah), imam pa Džabest paket, ki ima zakupljenih 100 MB podatkov, ki jih bom porabil takoj, če se na internet priključim preko telefona... Kaj mi torej še ostane?

Pojdi tja s telefonom, ki podpira UMTS, in poglej katere ponudnike vse najde. Ne glej samo sredi kamnite cumnate, kjer bo tvoj kvartir, ampak poglej na vseh oknih, od koder bi v lepem vremenu morda utegnil videti kaksen naseljen kraj (v Sloveniji so to Ljubljana, Koper, Celje in Maribor, odvisno od tega kje se bos nahajal). Morda bo T2-jeva antena v dosegu. Tisto zgoraj se namrec ne nanasa na bakreno ali opticno povezavo, ampak na zrak (UMTS), kjer je T-2 na voljo po ugodni ceni, ce le imas kaksno bazno blizu. Ce niams, potem poglej kaj sploh lovis, pa ti bomo lazje pomagali.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik robbus pravi:

Pri mobitelu na itak paketu, za dodatnih 6€ / mesec boš imel 1GB prenosa podatkov. To pa se kr da preživet, če si malo previden in ne downloadaš in gledaš youtuba.
To se men zdi še najboljš rešitev. Za vklop samo pošlješ sms. I se konec meseca potem tudi avtomatsko prekine, tko da si brez skrbi.