Problem CANON S 1 S !!!

peterm

Pripravnik
17. sep 2007
699
0
16
to je tudi meni glihkar razlagal..
če je črno potem je optika..

samo jaz imam pa hm zgleda obe napaki..
ker prvo je začel roza bit pa zmazan po 5 slikah takih je pa črno ratalo.. in v tisti šrnini je par roza črt..
tko da.. še enkrat ocena..

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.557
6.641
113
pri taščici
Zdele opazil pri teli sliki je spodaj po celi širina črta in pod njo čisto drugačen odtenek barv.
Zakaj je to naredil
glave sem nam seveda "porezal"
evil.gif

Bom pozoren še na druge slike
evil.gif

Še ena
350398-dariloMarjanPodbregar0004(Large).jpg

Priponke

• 350398-dariloMarjanPodbregar0004(Large).jpg
    350398-dariloMarjanPodbregar0004(Large).jpg
    89,4 KB · Ogledi: 221
Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
mogoče sam napaka pri prenosu na pc ali zapisu na kartico?
formatiraj kartico pa slikaj.

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Včeraj so dobili novo pošiljko S5 fotoaparatov! Zdajle je čas da jim malo bolj zatežiš.

Je pa zanimivo, kako hočejo pokasirati vsaj 150 evrov.
Ko sem prinesel aparat v popravilo, so mi ga prevzeli v oceno. Po dveh tednih se oglasim tam in ocena narejena: optika. Strošek popravila bi bil 150 evrov. Jaz odklonim in povem, da sem seznanjen s težavami ki jih imajo ti aparati s senzorji, ki pa so pač sestavni del optike. Aparat odnese ženska spet nazaj v delavnico, ter pove da se naj oglasim čez teden dni in se bomo pač dogovorili.
Čez teden dni vstopim spet pred pult in omenim dogovor. Vprašajo me, če o zamenjavi, jaz pa ves presenečen pokimam in komaj izjecljam da ja. Pogledata zalogo, vendar je S5 zmanjkalo, tako da sem ostal z dolgim nosom.
Tako se oglasim še kakih 3X, pa vsakič jih kao še ni.
Potem pa včeraj povejo, da je pošiljka prispela, vendar pa spet najprej hočejo 150 evrov kot razliko od popravila starega. Jaz jih spomnim, da smo se pogovarjali samo o menjavi in nič o doplačilu. No, potem pa je le šla končno zadeva skozi brez doplačila.

Pač sem vesel da se je zadeva zame ugodno rešila, vendar pa bi pričakoval od uradnega zastopnika za canon vseeno bolj uglajeno in profesionalno poslovanje, brez slabega priokusa da te hočejo nateg..... Konec koncev je canon tisti ki rešuje svojo napako in svoje dobro ime in to tudi on financira.

nightfire

Pripravnik
4. sep 2007
857
0
16
MB
zelo dobro napisano sedaj bom mogo začet močno gnjavi sedaj mam namreč dva S1 na servisu z isto napako
seden je moj drug pa od ženske bomo videli kaj bodo sedaj naredili.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
več možnosti imaš, da greta s punco vsak svojega iskat.
vsaj jst bi v takem primeru posumil, da si enga zlo pocen kupil ali celo dobil in bi ga rad zamenjal za s5, tega pa potem prodal in tako zaslužil cca 300€. Res, da to njih ne briga, sam kot vidiš kake izkušnje imamo, je vrjetno lažje tako kot sem ti predlagal.

nightfire

Pripravnik
4. sep 2007
857
0
16
MB
ja sam mam oda na računo imensko izpisano pa tudi na garanciji piše ime zraven ker punca dela v comtronu in je bilo to tam kupljeno mojga sem dobil za rojstni dan punca si ga pa je kupla prej.

Shandon

Zelenc'
26. maj 2008
2
0
1
Prej sem klical na servis, model mi je rekel, da je šla optika - blenda in da bo popravilo 150€. Rekel je, da naj pokličem še enkrat in povprašam modela, ki je to servisiral za podrobnejše informacije, ker sem začel o senzorju govoriti. Blenda naj bi bila zadeva, ki določa koliko svetlobe pride na senzor?

peterm

Pripravnik
17. sep 2007
699
0
16
sem klical.. je res sel senzor.. spet ena njihovih for..
no zdej cakam na odobritev canona 10 dni..

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.557
6.641
113
pri taščici
Bi morali kak mejl na canon europe poslat če je tako dolgotrajno reševanje servisov (4 mesece) sprejemljivo?
Sicer pa koliko tisoč slikc ste naredil da vam je crknil senzor.
Pri bivšem A60 je nekajkrat naredil črte ko je imel okol 4000-5000 tisoč slik (po manj ko dveh letih, takrat sem še "aktivno" slikal). S1 mi noče niti po 4-5 letih in 8000 slikah crknit?
Evo našel slikce izpred 3 let narejene na A60.Je to napaka senzorja?
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno:

nightfire

Pripravnik
4. sep 2007
857
0
16
MB
pamil boslal na Canon Hongkong in ne samo evropa pa so napisali da bodo se pozanimali
slikic je bilo nareto na enem okoli 1500 na drugem pa tam 4000 pa sta letni 2004 maj juni in na obeh ista napaka se zgodi pač smola.
ko sem mojega dobil so mi ga tudi morali zamenjat ker ni ostril slike drugi pa je delo sicer pa bodo že porihtali.
enkrat se bodo naveličali me

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Orkaduš! Sem mislil da se to dogaja samo drugim.
confused-1.gif

Moj A95 je tudi umrl. Jezi me le, da ko delam testne slike, je vse OK. Ko gre pa zares pa rata tole:

2.1.

Mal me je strah da bo na servisu čudežno oživel, za tistih par testnih posnetkov.
rolleyes-1.gif

lp
Dolfe