Problem CANON S 1 S !!!

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Imam 3 leta star CANON in danes ko sem hotel nekaj slikat, je bila na displayu smo "tema".
Prav tako je bila "tema" ko sem hotel slikat na klasičen način (brez odprtega displaya).
Aparat je vseeno naredil posnetke, vendar je bila na sliki samo tema.
Ve kdo kaj se je zgodilo ? Velika napaka ? Se splača popravljat ? Najbolj me jezi, da
mi aparat po 3 letih (in ravno veliko slikal) odpove "poslušnost" (pa tudi poceni ni bil takrat - cca.500 euro).

Hvala za informacije

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.555
4.480
113
49
Na sončni strani ALP
Memo milo... Jst sem za svojga A70 plačal starih 100k SIT, pa mi ravno tako šel rakam žvižgat.
Imel pa dve napaki. Ena je bila E18 error zapisan na ekrančku, ta druga končna, pa je napaka na senzorju.

Torej... Z S1 sem naredil nekaj posnetkov, nimam pa veliko izkušenj. Lahko da je napaka na vodilih za displejček?!

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Ja, "drugo vse normalno dela" !!!
bonk.gif

Menu dela normalno.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.884
626
113
100% si izklopil sliko na zaslonu.
grin1.gif

Pritisni gumb "display".
17758-icon_confused.gif

Popravek:

Če je na fotkah tema tudi potem, ko jih preneseš na PC, potem je očitno šel senzor v večna lovišča.

Nazadnje urejeno:

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Žal zna biti tako kot pravi predhodnik. Digitalci so na staranje precejkar občutljivi. Sodelavec ima precej težav z Nikonom D100, ki je bil takrat kar resen nakup. Pač pa po štirih letih zadeva popušča
evil.gif

Za hec vprašaj na servis - lahko je le kakšen kontakt. Običajno se pred tako težavo vseeno pojavi kaj drugega (recimo hot pixli, povečan šum ...).

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Imam IS 2S z istim problemom. Serviser je rekel, da je mehanska napaka na objektivu, ki je tipična za te aparate.
Crknil je v 1 letu in pol, glih ven iz garancije. V najslabšem primeru bo treba menjati cel objektiv (jaz ga ne bom !).

Dal sem malo več za boljšo optiko, kupil sem pa jajca ! Mislim, da sem zaključil s Cannonom.

Nesi ga v Fotomehaniko, če ti ga rešijo, istočasno pa poglej za kakim Nikonom ? (kwa pa vem, zdi se mi, kot da se vračamo v devetdeseta leta z italijansko robo ...)

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.608
709
113
Citat:
Uporabnik jaka33 pravi:
Imam 3 leta star CANON in danes ko sem hotel nekaj slikat, je bila na displayu smo "tema".
Prav tako je bila "tema" ko sem hotel slikat na klasičen način (brez odprtega displaya).

Crknil CCD senzor. Ne splača se popravljat.

Digitalni fotoaparati so tako kot mobiteli.
Deluje le še čisto taprvi (tank izvedbe) in čisto novi (tudi ne bodo več dolgo), ostali pa so pocrkali.

PlastikFantastic.press

PS: Pravzaprav je to neodvisno od firme, ker je fotoaparat sestavljen iz delov različnih (sicer konkurenčnih) proizvajalcev.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.323
300
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Memo milo... Jst sem za svojga A70 plačal starih 100k SIT, pa mi ravno tako šel rakam žvižgat.
Imel pa dve napaki. Ena je bila E18 error zapisan na ekrančku, ta druga končna, pa je napaka na senzorju.

Torej... Z S1 sem naredil nekaj posnetkov, nimam pa veliko izkušenj. Lahko da je napaka na vodilih za displejček?!

Še dobr da sm takrat A70 prej prodal
smile-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik Kara_Demz pravi:
Nesi ga v Fotomehaniko, če ti ga rešijo, istočasno pa poglej za kakim Nikonom ? (kwa pa vem, zdi se mi, kot da se vračamo v devetdeseta leta z italijansko robo ...)

Glede na moje izkušnje, bo bolje, da ostane na Canonu
evil.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.555
4.480
113
49
Na sončni strani ALP
Pišuka...
redface-1.gif

Verjetno res ni kaj drugega kot pa senzor... To je pa...
rolleyes-1.gif

Sicer je pa že čas, da si malo posodobiš fotoopremo, pa še božičku lahko pišeš...
grims-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Žal je pri digitalcih res tako, da so leta precej pomembna. Kot gume pri avtomobilih - lahko uporabljaš ali ne, zadeva počasi propada
evil.gif

Poznam kar nekaj primerov, ko jih starost (zaradi težav) prisili v menjavo - tukaj mislim na foto opremo, ne na ženo.
evil.gif

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Ha, se mi je zdelo da bo tako, ja... Sam kaj ko je božiček že na poti, sem verjetno prekasen
za mu naročit novga.... Mater, pa vse tako pride ravno konec leta.... Sh..t !
Sem si mislil, kupim CANON, "kao nema problema" dam malo več (500 €) pa imam
mir par let - nisem si mislil samo 3...
hvala vsem za info

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Ne bom ti sicer odgovarjal, bi pa rabil malo pomoči, ker imam problem z mojim canonom in sicer PS 60 a star 4 leta mi
žre baterije!!!
Počival je nekako tri mesece, seveda brez baterij, nato pa sem imel željo narediti par posnetkov in sem vstavil nove baterije. aparat sem prižgal in po nekaj s se je na displeju izpisalo naj zamenjam baterije!!
13.gif

Probal sem še z drugimi, polnilnimi, pa se je zgodilo isto, pravzaprav naredil sem dve fotki, pol pa se je zadeva vgasnila!

Kaj je narobe? Pravzaprav razmišljam kar o novem, ampak bi tega vseeno rad nekako usposobil in če ne drugega dal muli za škljockat!

TNX in LP

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.044
65
48
Citat:
Uporabnik jaka33 pravi:
Ve kdo kaj se je zgodilo ? Velika napaka ? Se splača popravljat ? Najbolj me jezi, da
mi aparat po 3 letih (in ravno veliko slikal) odpove "poslušnost" (pa tudi poceni ni bil takrat - cca.500 euro).

Hvala za informacije

Ista težava pri meni pri S2 in pri kolegu pri A95. Prekine se en kabelček pri objektivu. Možna samo zamenjava celotnega objektiva. V fotomehaniki mi je rekel, da je strošek 180€. Sem naročil novega S5 iz US za 260€
cheer.gif
.

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
O, super.

Popravilo potem odpade. Bo treba kupit nekaj novega potem.

Lahko zrihtaš po taki ceni še enga ?

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.044
65
48
Citat:
Uporabnik jaka33 pravi:
O, super.

Popravilo potem odpade. Bo treba kupit nekaj novega potem.

Lahko zrihtaš po taki ceni še enga ?

Ne morem več. Kolega pride danes iz US in mi bo prinesel.

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
A se komu sveti kaj bi bilo lahko narobe s prepožrešnim a60 - problem sem opisal zgoraj?!
confused-1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.884
626
113
Na tvojem mestu bi probal nove polnilne baterije. Ker stare polnilne baterije počasi crknejo, navadne baterije pa dajo od sebe premajhen tok.

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
čisto možno!
Sicer so bile polnilne ansamnnove 2400 stare dobro leto polnjene pa ne več kot 10 x, tiste klasične pa kupljene na petrolu malo pred zaželjeno uporabo, pa sicer z datumom roka uporabe 10.2013.
Bom probal z novim polnilnim kompletom.
Kakšnega bi bilo najbolje kupiti? Ansmann mi glih ni služil dolgo!