Pritožba na invalidsko komisijo

uli

Pripravnik
6. okt 2007
103
0
16
Lep pozdrav
Zanima me kdo oz ali obstaja kakšen mušter kako naj bi izgledala prizožba na invalidsko komisijo.pa še vprašanje če je kdo tukaj pravni stokovnjak za za delovno pravo.Gre se za mati ,ki je več kot 10 let plačevala kot občanka za pokojnino in vse to, sedaj je pa država sprejela zakon za nazaj da kor je tako plačevač se mu ne šteje v pokojninsko dobo ampak se mu to smatra kot nakup ali nekaj takega.Ali lahko zakon velja za nazaj.

I

Izbrisan uporabnik #488

Obrazca ni.

Saj zakon ne velja za nazaj, ampak velja tisti predpis, ko so izpolnjeni pogoji.

Ko sem bom upokojeval bo tudi veljal takratni predpis, ki mi bo za "nazaj" spremenil pogoje = npr. starost ipd.

uli

Pripravnik
6. okt 2007
103
0
16
Situacija je taka pa to ne samo pri nas ampak pri vse ki so si tako plačevali pokojninsko dobo kot občani.Z 1.1 je začel veljati da se kar si plačeval kot občan v pokojnisko dobo ne šteje v pokojnino ampak se smatrajo ta leta kot dokup oz nekaj takega. pri nas ma mati delovne dobe 22 let kar je dovolj za izračun najboljših 20 let al kok potrebujejo. potem je ostala doma nekaj časa plačevala kot kmečko potem pa je plačevala kot občan za pokojnino.sedaj se ji pa to nič ne šteje kar je plačevala kot občan in bi imela 18% malusa pri penzjonu čeprav bo imela ko bo stara 58 let več kot 43 let pokojninske dobe.pa ne šteje se ji ne kar je pred 18 letom delal in ne more uveljavljat otrok.