Pritožba na delo policije!

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.125
2.927
113
Torej zadeva je taka. Letos poleti je moja boljša polovica opravljala izpit za motor pri neki privat avtošoli. Sedaj kakih 5 mesecev po tem so jo najprej cca. 5x iskali policisti na naslovu kjer je prijavljena (živi večinoma pri meni in gre na tist naslov samo kdaj za vikend) in spraševali njenega dedka kje je, da jo pač nekaj rabijo - seveda na očeh vseh sosedov in žlahte. No ko je to slišala je pač šla na PP in je izvedela da preiskujejo tisto avtošolo zaradi nekih nepravilnosti v poslovanju. Spraševali so jo katere dneve je vozila, kje je vozila (za 5 mesecev nazaj
bonk.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

malo off:
daj gor njeno sliko pa bo vse jasno
smile-1.gif

Kdo je hodil na dom? Kriminalist?

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.125
2.927
113
Eh pač uniformiranci,sej če bi bli krimiči v civilu bi blo bl normalno.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zakon o policiji
Citat:

28. člen

Če posameznik meni, da so bile s policistovim dejanjem ali opustitvijo dejanja kršene njegove pravice ali svoboščine, se lahko v 30 dneh od trenutka, ko je izvedel za kršitev, pritoži na ministrstvo ali policijo.

Vsako pritožbo, podano zoper policista, mora najprej obravnavati in preveriti vsa dejstva v zvezi z njo, vodja organizacijske enote policije, v kateri dela policist, na katerega se pritožba nanaša, ali od njega pooblaščeni policist (v nadaljnjem besedilu: vodja organizacijske enote policije). Z ugotovitvami seznani pritožnika, ki se v primeru strinjanja z ugotovitvami vodje organizacijske enote policije lahko odloči, da je s tem postopek reševanja pritožbe zaključen. To se zabeleži v zapisniku o obravnavi pritožbe, v katerem se povzame bistvene ugotovitve vodje organizacijske enote policije in ki ga podpiše tudi pritožnik. Ta postopek mora biti zaključen v 15 dneh od prejema pritožbe.

Če se pravilno vabljeni pritožnik vabilu na razgovor ne odzove in pisno ne sporoči policiji, da bo nadaljeval postopek, se njegov molk šteje za odstop od pritožbe, ki se vnese v zapisnik o obravnavi pritožbe.

Če se pritožnik ne strinja z ugotovitvami vodje organizacijske enote policije, kakor tudi v primerih, ko iz pritožbe izhaja sum storitve kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, vodja organizacijske enote policije celoten spis takoj odstopi ministrstvu, ki vodi nadaljnji postopek reševanja pritožbe.

Reševanje pritožb na ministrstvu se izvaja v senatih, ki jih sestavljajo trije člani, in sicer: pooblaščenec ministra in dva predstavnika javnosti. Predstavnike javnosti, ki sodelujejo pri reševanju pritožb nad delom delavcev policije na regionalni ravni, na predlog lokalnih skupnosti z območja posamezne policijske uprave imenuje in razrešuje minister. Predstavnike javnosti, ki sodelujejo pri reševanju pritožb nad delom delavcev policije na generalni policijski upravi, na predlog organizacij civilne družbe, organizacij strokovne javnosti in nevladnih organizacij imenuje in razrešuje minister. Predstavniki javnosti se imenujejo za dobo štirih let z možnostjo ponovnega imenovanja.

Postopek reševanja pritožbe na ministrstvu se zaključi s posredovanjem odgovora pritožniku v 30 dneh od zaključka postopka pri vodji organizacijske enote policije. Z odgovorom pritožniku je pritožbeni postopek zaključen, pritožnik pa ima na razpolago še vsa pravna in druga sredstva za varstvo njegovih pravic in svoboščin.

Podrobnejši postopek reševanja pritožb predpiše minister.

Tu majo pravilnik o pritožbah:
http://zakonodaja.gov.si/rpsi/r05/predpis_PRAV5575.html

A so tako leni, da do sedaj niso zmogli čistopisa sestaviti...

To ti bo najbolj v pomoč:

Citat:

1. Vložitev in sprejem pritožbe

5. člen

Pritožnik lahko vloži pritožbo pisno, ustno ali v elektronski obliki, na ministrstvo ali katerokoli organizacijsko enoto policije.

V primeru ustne pritožbe se sestavi zapisnik, ki ga podpišeta pritožnik in tisti, ki je pritožbo sprejel. Pritožniku se izroči izvod zapisnika.

Na ministrstvu sprejme ustno pritožbo organizacijska enota, pristojna za reševanje pritožb (v nadaljnjem besedilu: pristojna notranja organizacijska enota ministrstva).

Za pritožbo prejeto v elektronski obliki se šteje, da jo je podpisala oseba, ki je na vlogi navedena kot podpisnik.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.125
2.927
113
Ja res super da hodijo na dom parkrat na dan v dopoldanskem času za katerega vejo da je v službi. Mah moti me predvsem to da zabijejo toliko časa za take malenkosti. Kot da nimajo pametnejšega dela.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.800
9.983
113
40
MB
kaj je sploh za tebe pametnejše delo ? ko te čapnejo ko greš mimo prehoda rečeš prasci zakaj ne ustavljajo divjakov, ko te dobi radar rečeš kurbe kaj tu meni poštenemu gnjavijo naj lovijo prave kriminalce, zdaj ko hočejo preprečit gospodarski kriminal pa spet ni okej
bonk.gif

vidim da je težko bit policaj
grin1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.800
9.983
113
40
MB
no ampak okej, greš v ta poklic z vedenjem, da pač boš šel vsem na [censored]
evil.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.125
2.927
113
Ne me narobe razumet. Ne maram folk k jih dobijo pijane al prehitr vozjo pa pol iščejo luknje in se pritožujejo ker policist v postopku ni imel na glavi kape. Ja mi grejo pa na jetra ko lovijo na radar stalno na istih delih (npr. Celovška nasproti Mc Donaldsa). Medtem ko bog ne daj ne bi kdaj stali v križišču in ornk globili tiste ki vozijo v rdečo luč. Nimam nič proti policajem in kakor sem imel do sedaj opravka z njimi (kontrole prometa) nimam žal besede za njih. Samo tole mi je pa rahlo rečeno pretiravanje.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
no ampak okej, greš v ta poklic z vedenjem, da pač boš šel vsem na [censored]
evil.gif

No, pa gre @slovenet prekvalifikacijo narest, da bo končno junfr zgubil.
evil.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.511
7.706
113
Mislim da bi znorel ce bi jo na sihtu iskali... Zato se pa na siht ravno s tem razlogom ne hodi ce ni ravno nujno.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Zadnje čase hodijo tudi k mojemu sosedu kar domov.

Malo čudno to ratuje zadnje čase... mi cena stanovanja pade, vsakič ko pridejo
hysterical-1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ammm... jaz mam tud eno vprasanje, bolj anonimne narave, za kaksnega policista tukaj... heh...PM?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.861
6.616
113
Zakaj pa je sorodniki niso poklicali v službo, ko je bil policist na obisku in jo dali na telefon, da se zmeni?
confused-1.gif

Malo čudno se mi zdi, da jo je šele po petih obiskih pričelo zanimati, zakaj jo iščejo. In da gre tja na razgovor k nekomu na PP, potem pa ne ve, kdo je to in komu mora sporočiti.
sprasujem se.gif