Primerjava Nikon:Canon

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik MUC pravi:
Kaj pa mi bo ta objektiv (50 1,8), če je že 18-55 v kitu?

Morda zato ker je parkrat svetlejši? 1,8 proti 5,6? Da se slikmati z manj svetlobe, da se delati slike z bolj izraženo globinsko neostrino in nasploh ima 50 1,8 zelo lepo sliko za svoj denar (nima pa zooma).

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik MUC pravi:

crazy1.gif

Nebi raje pogledal za kakšnim naprednim kompaktom ?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kit objektiv je slab. Na 50mm lahko s tem cheap objektivom narediš precej boljše fotke. Pa hiter je. 1.8 veš kaj pomeni?

no, tu upam da veš, da si ga malo pihnil. že res, da so vsi fiksni objektivi boljši kar se kvalitete fotke tiče, ampak ... kako naj pa poba recimo gre na potovanje s 600D in 50 mm ... bo precej omejen, če bo hotel kakšne spominske fotografije recimo naredit ...
wink-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Ti si ga mimo pihnil. Zraven kit objektiva dobiš zastonj 50 1.8. Če rabiš kaj slikat na tem območju, potem je 50 1.8 definitivno boljša izbira.

KRT

Zelenc'
13. jul 2009
20
0
1
Citat:
Uporabnik MUC pravi:

Hvala da si mi polepšal petek. Sem se od srca nasmejal, pa ob enem razumel, da če nimaš predhodnega znanja iz fotografije, tega ne moreš vedet. Če imaš znanje iz avtomibilizma je 50 1,8 Mercedes, 18-55 pa Opel. Komaj ko ju boš en čas vozil boš videl koliko je prvi boljš od drugega, pomoje ščasoma več drugega sploh ne boš hotel vozit.
Uživaj v igranju z objektivi in odkrivanju sveta fotografije.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik KRT pravi:
Citat:
Uporabnik MUC pravi:

Hvala da si mi polepšal petek. Sem se od srca nasmejal, pa ob enem razumel, da če nimaš predhodnega znanja iz fotografije, tega ne moreš vedet. Če imaš znanje iz avtomibilizma je 50 1,8 Mercedes, 18-55 pa Opel. Komaj ko ju boš en čas vozil boš videl koliko je prvi boljš od drugega, pomoje ščasoma več drugega sploh ne boš hotel vozit.

No ja opev in mercedes primerjava ni ravno na mestu...
bolj je na mestu primerjava v smilu...Opel...in gokart... pač gokart se definitvno bolje drži ceste..samo ima močno omejeno uporabo hehe

Jamaican_Lion

Fizikalc
24. nov 2011
322
155
43
Kingston town
Pomoje je blo mišljeno da pri Oplu dobiš več (opreme, v primeru objektiva zoom), ampak pelješ se pa v Mercedesu bolje (narediš bolje slike ampak nimaš zooma). Ne vem :D :D

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik WhiteCell pravi:
Citat:
Uporabnik KRT pravi:
Citat:
Uporabnik MUC pravi:

No ja opev in mercedes primerjava ni ravno na mestu...
bolj je na mestu primerjava v smilu...Opel...in gokart... pač gokart se definitvno bolje drži ceste..samo ima močno omejeno uporabo hehe

odličen odgovor in točno to, kar sem jaz hotel povedat, pa sem se mogoče malce nerodno izrazil.

če dobiš oba hkrati oz niftija zastonj zraven, je seveda to zmaga. ampak da bi imel samo niftija, je pa, sploh na krop fotiču, zelo omejen. ampak, ko si v pravem okolju za delat z njim, je pa bomba objektiv ...
wink-1.gif