Primerjava Nikon:Canon

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.732
100
63
Mi lahko prosim poznavalci od 1 od 10 ocenite naslednje 3 fotoaparate, takole na hitro:.

Canon EOS 500d
Canon EOS 550d
Nikon D3100
Nikon D5100

Hvala!

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
To nima smisla. Je toliko različnih postavk, da tega ne moreš kar tako.
Poišči pomembne funkcionalnosti in jih neposredno primerjaj.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Jaz imam Nikona 3100, pa sem z njim zelo zadovoljen. Mimogrede, sedaj ga lahko v Metroju v AT dobiš za dobrih 400€ skupaj z objektivom 18-55 (seveda, če imaš podjetje in kartico oz. poznaš koga, ki jo ima).
Seveda pa sam spadam med manj zahtevne fotografe oz. med tiste, ki so se pred nedavnim komaj začeli resneje spoznavat s DSLR-ji...

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
V velikem poku in pri specailistih sem tudi sam zasledil da dobiš pri nakupu 600d, 50 1.8 zraven (zanimivo da je 600d tako na nek način cenejši od 550d). Glede neposredne primerjave pa...če je volja in veselje do fotografije boš z vsakim izmed teh lahko delal lepe fotografije.

lp

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Jest mam 550-ko. Gledal sem tudi Nikona (3100 je bil takrat kakšnih 50-100 eur cenejši), a me je odbilo ko sem videl kako slab zaslon ima. Sicer je stvar verjetno za marsikoga trivialna, meni pa kar precej pomaga da vidim kakšno fotko sem naredil.

Ima pa Nikon "live" ostrenje pri videoposnetkih in več AF točk oziroma boljše delo z njimi (menda).

Če bi kupoval zdaj bi verjetno vzel 600-ko, pa ne zaradi pomičnega displeja (čeprav verjetno tudi pride prav), pač pa zato ker je malo večji. Vsi ti aparati so v roki namreč še vedno neke na pol "igračke", sploh če si navajen delati z kakšno večjo zadevo.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.488
119
63
Nikon in Canon primerjava je zgolj religiozne narave
smile-1.gif
Oba mata pluse in minuse. Kot bi Audi in Bmw primerju, vsak je Fan dolocenga.
Ko se enkrat na enega navadis pac ostanes na tistem. Sploh ce ze imas nekaj objektivov. Jest sm bil par let zaprisezen Canonovec,
sedaj sem za foro sel na rumene. Kar ti lahko iz mojih izkusenj povem je tole:

Slika ki jo vidis na LCD-ju je pri Nikonu dosti bolj podobna tisti, ki jo kasneje na racunalniku gledas (glede svetlobe in barv).
Nikon ima za odtenek boljse Kit objektive. Ostrina mi je pri Nikonu boljsa kot pri Canonu. ISO mi je pri Canonu bil boljsi.
Menuji so pri Canonu bolj user-friendly. Pri Nikonu je samo nastavljanje pri shootingu (ko se enkrat navadis) hitrejse kot pri Canonu.
Zapis slik na kartice (pri enaki hitrosti SD in CF) je pri Canonu hitrejsi. Pri sinhrofocus modu (ko se objekt premika in ga sledi) mi je
Nikon bolje sledil.

No tolk o mojih izkusnjah.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Jaz pa sem ravno zaradi bolj user friendly menija vzel Nikona. No, vsaj tako sem zasledil komentarje po spletu...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Meniji te pri slrju zanimajo samo, če je ta slabo zdizajniran
smile-1.gif
Načeloma naj bi bilo vse pomembno dosegljivo preko gumbov...

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Nikon in Canon primerjava je zgolj religiozne narave
smile-1.gif
Oba mata pluse in minuse. Kot bi Audi in Bmw primerju, vsak je Fan dolocenga.
Ko se enkrat na enega navadis pac ostanes na tistem.
S tem se popolnoma strinjam... Jaz sem pač potreboval tovrstni fotič, zato sem ga tudi v prvi vrsti kupil.
Zakaj Nikona? Kolega ima Canona (ne vem več točno kateri model, je pa kake dve, tri leta star), pa mi je on enkrat naredil nekaj posnetkov, ki sem jih potreboval... Bili so bistveno boljši, kot tisti, ki sem jih naredil s kompaktom (Sony DSC), ampak ne ravno optimalni... Ker pa sem imel doma še enega kompaktnega Canona, katerega slike so bile tudi bolj tako-tako v primerjavi s Sony-em, sem nekako odpisal Canon DSLR, ampak sem se odločil za Nikona...
Kaj hočem rečt, vsak svojega konja najbolj hvali... Če bi imel Canona in bi bil z njim zadovoljen, bi pa priporočal Canona... Zato če nisi nek profi, je moje mnenje, da je popolnoma vseeno, katerega boš izbral.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
Jaz sem izbral Canona zato, ker ga je že par kolegov imelo -> izposoja objektivov. Če ne bi poznal nikogar z DSLR-jem, bi najverjetneje preveril tudi rumeni tabor, tako pa razen rdečih nič drugega niti ni prišlo v ožji izbor
smile-1.gif

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
Jaz sem izbral Canona zato, ker ga je že par kolegov imelo -> izposoja objektivov. Če ne bi poznal nikogar z DSLR-jem, bi najverjetneje preveril tudi rumeni tabor, tako pa razen rdečih nič drugega niti ni prišlo v ožji izbor
smile-1.gif

Dobre kolege maš...majo okus pa to hehe
cheer.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.621
208
63
Kranj
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Ne vem kje sem videl akcijo, če kupiš 550D ali 600D dobiš še objektiv 50 1.8 zraven. Mogoče BigBang.

600D 699,99 COMSHOP