Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Če noben individualni graditelj ne bi vzel tujih delavcev na svoje gradbišče, bi jih že bilo precej manj.
Prvo naj država preneha izdajat delovna dovoljenja in potera lenuhe iz zavoda.
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Če noben individualni graditelj ne bi vzel tujih delavcev na svoje gradbišče, bi jih že bilo precej manj.
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Teh dejstev marsikdo noče sprejeti. In se raje pritožuje, ko nekdo po TV vošči praznik drugače verujočim.
Mislim, da slabo poznaš realno situacijo. Večina delodajalcev, ki zaposli tujca, Slovenca noče in išče varianto, da Slovenci, ki so brezposelni, ne ustrezajo. Država bi to delno rešila, če bi nehala izdajati delovna dovoljenja za državljane tretjih držav, še zmeraj pa bi ti lahko delali pri nas preko podjetja, ki jih je zaposlilo nekje znotraj EU. Varianta je, da zidarju poveš, da na tvoji hiši naj ne dela noben, ki ni Slovenec. Sicer boš lahko dobil kako ovadbo, ampak do takrat, ko bo to na sodišču, bodo že pozidali.Citat:
Uporabnik patriot pravi:Prvo naj država preneha izdajat delovna dovoljenja in potera lenuhe iz zavoda.
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Ma dej no, eni so rahlo razdraženi in predvidevajo, da sem bolj ciljal na kakšna porekla, sej veš, da smo tako ali tako skoraj sami rasisti tukaj gor oz. ekstremisti vseh vrst
Se očitno nekateri kar avtomatsko nekaj ogrožene počutijo že, če rečeš da imajo neumni več otrok ali pa uporabiš termin naš/naši. Bi reku da svašta majka rodi pa ne bom
Se opravičujem, če nisem zaznal sarkazma.
Kljub temu pa vztrajam, da je velika težava prav v definiciji naši / vaši.
Slovenija namreč ni država Slovencev, ampak državljanov Slovenije.
V Sloveniji imajo katoliki povsem enake pravice kot muslimani ali pravoslavci.
Teh dejstev marsikdo noče sprejeti. In se raje pritožuje, ko nekdo po TV vošči praznik drugače verujočim.
Zato se mi zdi pomembno opozarjati na delitve, ki jih ne bi smelo biti.
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Kaka provokacija, bednik, dejansko me zanima kam to pelje. Tebi je torej popolnoma vseeno, če tukaj čez par let nastane drugo "kosovo"?
.
Imaš težave z branjem?Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Kaka provokacija, bednik,...
Ja, pa me res skrbi.Citat:
Tebi je torej popolnoma vseeno, če tukaj čez par let nastane drugo "kosovo"?
Je fajn, ane, če so za vse krivi drugi? Pa magari naj bosta to tvoja mama in oče...Citat:
Da pa so delavci gor hodli za boljši kruh, pa ni kriva naša ganeracija, ampak prejšnja. Še najmanj so pa krivi naši potomci za nastalo situacijo.
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Tudi Rimljani, Franki, Bavarci, Obri, Huni, pa še kdo bi se našel, ki so ropali in pobijali po naših krajih. Pa se sedaj kar dobro razumemo.
Hja, zamaščenci se bojijo konkurence. Stara zgodba...Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Dejstvo je da bi morale biti vse vere obravnavane enako. Torej če lahko v Ljubljani stoji cerkev in v nedeljo gledamo mašo lahko stoji v Lj tudi dzamija pa lahko tudi kako muslimansko poslanico gledamo na TV.
Muslimanski ali bosanski otrok rojen tule ima tudi slovensko državljanstvo.Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Naši otroci še ne (mogoče v kakšnih delih Nemčije & Francije), otroci naših otrok pa verjetno že....
Drugače se pa že sedaj v naših šolah uporablja več jezikov, sploh na dolenjskem (ciganščina pa to)
Kdo pa sploh so ti "naši" otroci?
A moj otrok spada mednje, al ne?
Katere pogoje natanko pa morajo izpolnjevati otroci, da so naši /vaši?
V bistvu me zanima v čigavem imenu ti pišeš.
Kdo pa ste "vi"?
Glede na to, da sem Slovenec v državi Slovenija sem mislil, da je dovolj jasno, da se "naši otroci" nanašajo na naše otroke v naši državi, torej na slovenske otroke (stroga definicija je torej otrok s slovenskim državljanstvom).
Citat:
Dejstvo je da bi morale biti vse vere obravnavane enako. Torej če lahko v Ljubljani stoji cerkev in v nedeljo gledamo mašo lahko stoji v Lj tudi dzamija pa lahko tudi kako muslimansko poslanico gledamo na TV.
Citat:
Sej domobrancov pa partizanov tud ni več pa mas ti tok dela z njimi