Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi: Pac to so trgovci s tvegano robo ki za uspeh v poslu razkirajo svojo svobodo. Tatovi, roparji in nasilnezi so veliko vecji gnoji.
predvidevam da to nisi mislil resno...
Povsem resno. Saj sem enkrat to tu gor ze razlagal.
Na hitro. Dilerji trgujejo. Ti nekaj hoces oni pa dobavijo. Ti dobis zeljeno stvar oni pa denar. Kot recimo prodajalci ukradenih delov. Ti dobis cenejsi del on pa denar (provizijo).
Pri tatu je drugace. On vzame. in zrtev je brez. Ropar enako. Izsiljevalec enako. Oni ti nekaj vzamejo. Diler pa zamenja. Pri dilerju direktno ni zrtve ker nikogar ni v nic prisilil. Vsi ostali pa.
res je da droge povzrocajo sekundarno kriminaliteto ampak to je krivda odvisnikov ne dilerjev.
Droga vreca za seboj tatvine, rop in nasilje. Tat ukrade nekom neko (v bistvu) nepomembno stvar i skoduje eni ali manjsem stevilu ljudi. Diler ukrade narkomanu zivljenje, njegovi druzini, povzroca skodo celotni druzbi. Zaradi njegove menjave obvezno kup drugega sranja. Tatvin, ropov, umorov, izsiljevanja, itd, itd. Prav zaradi njega se cela veriga sprozi.
Ce sledimo tvoji (sicer zblojeni logiki) je placani morilec skoraj humanitarni delavec. Zelis uslugu (umor), on dobavi. Zadeva simple
Ne. Ti si mojo precej preprosto logiko spremenil in nastala je zblojena. Morilec mori, jemlje zivljenja. Diler pa prodaja. In vsak se sam odloci da bo vzel. Tu je vprasanje osebne odgovornosti posameznika. Vsak narkoman je enkrat sam vzel. Pa naslednjic, naslednjic, naslednjic,.... Seveda je sedaj odvisen. In narkoman je unicil svojo druzino ne diler. Lej med obiskovalci igralnic je kar nekaj odvisnikov od iger na sreco. so krive igralnice?
Ja to kar ti opisujes je sekundarna kriminaliteta. In zaradi tega (ter zato ker se nekateri k.reteni ne znajo kontrolirat in bi pozrli vse samo da bi jim bilo lepse) drzava dolocene droge preganja. Celo verigo, proizvodnjo, prodajo in porabnike... in diler je kriminalec. Saj sem napisal - tvega svobodo za denar. Ampak nikomur nic ne vzame. In ko imam pred seboj nekoga ki je mel pri sebi eno kilo, je to pac kriminalec, moj nasprotnik. Ponavadi tepec ampak pac je treba bit profesionalen. Ko pa nek vlomilec odnese 4k eur iz hise, ki jih je nek najstnik sparal 10 let za svoj prvi avto in ga dobimo - lej najraje bi mu prste posekal stran. Ker on je pa nekaj vzel.
Narkici se sami podajo v ta svet. Nekdo ki je zrtev tatvine pa ne ampak nekdo vdre v njen svet itd....
ampak verjetno ne bos razumel, ker si eden tistih ki ni zmozen v celoti prevzemat osebne odgovornosti kar je vidno po jamranju za socializmom kjer so seveda drugi skrbeli za riti folka ki sam ni bil sposoben pluti skozi zivljenje.