Prihaja mocna omejitev vozniskih dovoljenj

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.520
113
Malo se tudi poraja vprašanje, kako boš preverjal, če mlad voznik vozi samo 110? Ustavljal vse avte ki vozijo 130 in skozi okno preverjal koliko je kdo star? V praksi se mi zdi nemogoče.

Kako pa danes ves, če vozi npr 17letnik ali pa nekdo z izpitom? Na isti princip je precej enostavno...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.731
5.888
113
Kako pa danes ves, če vozi npr 17letnik ali pa nekdo z izpitom? Na isti princip je precej enostavno...
Sam ta omejitev se nanaša na avtoceste. Torej najprej moraš izmerit hitrost, ki je za ostale voznike legalna, potem pa še ustavljat vozila. Ne vem če razumeš. Lahko je merit in ustavljat vozila ki so prehitra od tistega, kar kaže prometni znak. Zelo težko pa je iskat kršitelje, ki bi morali vozit počasneje kot je uradna omejitev in na vrhu vsega še na avtocesri.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.517
949
113
Sam ta omejitev se nanaša na avtoceste. Torej najprej moraš izmerit hitrost, ki je za ostale voznike legalna, potem pa še ustavljat vozila. Ne vem če razumeš. Lahko je merit in ustavljat vozila ki so prehitra od tistega, kar kaže prometni znak. Zelo težko pa je iskat kršitelje, ki bi morali vozit počasneje kot je uradna omejitev in na vrhu vsega še na avtocesri.
In potem ti zmedo zaradi relativne razlike v hitrosti ne delajo le Tovornakarji in počasneti, ampak dodatno še vozniki začetniki, ki jim bi omejili hitrost... KAOS Zagotovljen!!!

• Všeč mi je
Reactions: sass in MrDaco

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.520
113

Kje je ovira? Mladi voznik bo moral imeti navzven oznacen avto, kot ga ima tisti, ki se še uči. Pac ne bo "L", ampak npr "O" za omladinca...

P.s.
Ne pravim, a se s predlogom strinjam ali ne. prosim, ne se na to zatakniti. Samo pravim, da resitev ni nekaj komplicira niti nova. Jo ze imamo v podobni situaciji.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe in Samo Svoj

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.731
5.888
113
Sam tistega L nimamo za policaje ampak soudeležene, da vedo da je za volanom neizkušen voznik.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.262
1.516
113

Naredili bodo uredbo, ki bo zahtevala vgradnjo sistemov za prepoznavo voznika v vsa vozila. Vložil boš vozniško in bo avto omejil maksimalno hitrost glede na pravice voznika. Čist enostavno :)

V praksi bo pa realno verjetno podobno kot sedaj lovijo prehitre avte s prikolico. Težko.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

Irbis

Pripravnik
18. feb 2022
45
30
18
To je včasih zares dobro funkcioniralo... Furmani so imeli konje natrenirane v NULO
Kolegi iz vhodnega dela Ohia so mi razlagali, da to avtonomno vožnjo amiši še vedno uporabljajo pri vračanju iz gostilne, je pa problem, da konji ne upoštevajo dobro semaforjev, tako da je treba ob večerih biti pozoren na semaforjih, tudi če imaš zeleno luč :)

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.517
949
113
Kolegi iz vhodnega dela Ohia so mi razlagali, da to avtonomno vožnjo amiši še vedno uporabljajo pri vračanju iz gostilne, je pa problem, da konji ne upoštevajo dobro semaforjev, tako da je treba ob večerih biti pozoren na semaforjih, tudi če imaš zeleno luč :)
Svetuj jim naj namesto semaforiziranih križišč gradijo Rondoje...

• Haha
Reactions: Irbis

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
že zdaj se pizdijo da se penziči kar tak vozijo z avtobusi okrog in da zaradi tega študentje nimajo prostora.
vsem zastonj karte, dodatnih avtobusov pa ne.... ahja