Prihaja mocna omejitev vozniskih dovoljenj

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Čez 30 let(ko bo začelo mene zadevat), bo že avtonomna vožnja bolj kot ne.... čeprav že sedaj nekaj fantazirajo, pa verjamem da bo v 15-20 letih. :zmaga:

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
850
113
Saj to ti hoče dopovedat. Ti si varnejši v težkem SUVu. Tisti soudeležen, če pa NE vozi težkega SUVa, pa je toliko manj varen. In zakon nebi ščitil mulce v SUVih, ampak tiste, ki bi jih ti mulci zaradi manj izkušenja lahko poškodovali.
razumem kaj mi hoče dopovedati. ampak nesreče niso samo mulci, ki se zaradi manj izkušenj zaletijo v druga vozila. so tudi mulci, ki zaradi pomanjkanj izkušenj zletijo s ceste. ali pa se drugi zaletijo v njih. in zaradi tega zakona bodo imeli slabše možnosti, ker bodo prisiljeni voziti manj varne avtomobile

• Haha
Reactions: jonny77

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.359
2.556
113
70-letnik z 50 letnimi vozniškimi izkušnjami je manj vreden, kot 21-letnik na izpitu varne vožnje?

• Všeč mi je
Reactions: Robert

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.328
9.557
113
EU
Moja žena je kupovala novi avto in si je ogledovala Hondo Jazz. Trgovec je pokazal tudi druge modele, od katerih je eden bil Honda CRV menda 4X4. Res je bil ogromen, in je žena vprašala :
- Če za tega namesto vozniškega dovoljenja, potrebujem orožni list?
Sedaj upam da te besede ne pridejo v ušesa Bruseljčanov:)

• Ljubezen
  • Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in sad

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
To dejansko pomeni da bodo čisto vsi vozniki kombijev potrebovali B+. Avtošole si že manejo roke.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Čez 30 let(ko bo začelo mene zadevat), bo že avtonomna vožnja bolj kot ne.... čeprav že sedaj nekaj fantazirajo, pa verjamem da bo v 15-20 letih. :zmaga:

Poglej si ZF filme izpred 30, 40 let....takrat so za leto 2000 napovedovali da bomo leteli po zraku (namesto se vozili z avtom)...torej realna avtonoma vožnja, ko bo tebe zadevalo, bo v smislu: Vprega in streniran osel/mula/konj, da te bo mrtvo pijanega odvlekel iz oštarije :fredi:

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.827
2.081
113
70-letnik z 50 letnimi vozniškimi izkušnjami je manj vreden, kot 21-letnik na izpitu varne vožnje?
Odvisno od kognitivnih sposobnosti, zdravstvenega stanja in mentalnega zdravja ter trenutnega počutja. Ko se reakcijski čas upočasni in zavedanje okolice zaradi starosti zmanjša, ti tudi milijoni kilometrov pri tem ne pomagajo. Pomagajo pa pri predvidevanju situacij, kot tudi samokritika.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.675
3.248
113
Zadeva dejansko je kot predlog in predlaga ga le kdo drug, kot zeleni.

(17a) The heavy passenger cars and pick ups (SUVs) are not only taking up more space and are less energy efficient, consequently consuming more fuel and producing a higher level of emissions but, in terms of road safety, they are more likely to be subject to collisions than light passenger cars, with far more serious consequences. As initially designed, the B category licence is not completely suitable for the heaviest passenger cars. A new driving licence category – the B+ category - should therefore be established for cars, as well N1 vans, weighing more than 1 800 kg. Drivers should only be eligible for this this licence category after gaining a minimum period of experience within the context of their category B licences. However, the current B category driving licence would allow a driver to drive a passenger car of up to 1,8 tonnes, which is still the vast majority of private vehicles available on the market, even with electric batteries. However, exemptions for professional or special usage reasons, should be possible, particularly in order to promote fleet renewal leading to a shift to zero emission vehicles, since such a shift might make further training or certification of drivers necessary.

(20a) Refresher courses for experienced drivers can only have a positive impact on road safety, resulting in updating skills and incorporating knowledge of state-ofthe-art technologies and advanced driver assistance systems, as well as latest regulatory framework on Urban Vehicle Access Restrictions and Low Emission Zones. In certain circumstances, the confirmation or renewal of a driving licence should be associated with additional procedures. For example, novice drivers at the end of their probationary period and drivers applying for renewal, who are suffering from a chronic disease or are over 60 years of age, could be required to undergo additional medical examinations or an instruction and fitness-to-drive certification session.

(i) to seven years or less for driving licences of holders residing on their territory who have reached the age of 60 years;
(ii) to five years or less for driving licences of holders residing on their territory who have reached the age of 70 years;
(iii) to two years or less for driving licences of holders residing on their territory who have reached the age of 80 years;

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Tipično te predloge dajejo politiki, ki živijo v velikih mestih, nimajo ne avta ne izpita, imajo dovolj denarja za taxi oziroma so vse njihove vožnje dovolj kratke, da se jim splača car sharing (najdaljša je itak samo do letališča).

• Všeč mi je
Reactions: sad

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.413
2.372
113
Pomurje
Ko se kak dedek/babica zapelje kontra po AC so vas polna usta o starcih.
Zdaj je predlog na mizi, pa spet ni vredu.

Podpiram omejitev 110 za voznike do leta 21.

Za težo je malo skregano s pametjo EU delegatov, ko skoraj vsak električar preseže 2t.

Se strinjam, da se SUV obdavči po teži s tem posledično porabi, tudi če je hibrd ali električar.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.519
950
113
Poglej si ZF filme izpred 30, 40 let....takrat so za leto 2000 napovedovali da bomo leteli po zraku (namesto se vozili z avtom)...torej realna avtonoma vožnja, ko bo tebe zadevalo, bo v smislu: Vprega in streniran osel/mula/konj, da te bo mrtvo pijanega odvlekel iz oštarije :fredi:
To je včasih zares dobro funkcioniralo... Furmani so imeli konje natrenirane v NULO

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: CLIO15 in jonny77

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.477
10.714
113
nisem bral vse te šare, ampak kako bi naj zgledal sploh dodatni izpit za težke suve? kako drugaće je peljat GLSa od reno petke???? razen tega da je dosti lažje z moderno kravo harat po cesti.
Bolj sistem: Zahlen, bitte.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.732
5.888
113
Ko se kak dedek/babica zapelje kontra po AC so vas polna usta o starcih.
Zdaj je predlog na mizi, pa spet ni vredu.

Podpiram omejitev 110 za voznike do leta 21.

Za težo je malo skregano s pametjo EU delegatov, ko skoraj vsak električar preseže 2t.

Se strinjam, da se SUV obdavči po teži s tem posledično porabi, tudi če je hibrd ali električar.
Malo se tudi poraja vprašanje, kako boš preverjal, če mlad voznik vozi samo 110? Ustavljal vse avte ki vozijo 130 in skozi okno preverjal koliko je kdo star? V praksi se mi zdi nemogoče.