Pričanje policista na sodišču v zvezi s prekrškom

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
pred več kot letom dni sem naletel na radar, potem dobil po mesecu dni sliko domov, po enem letu sem dobil poziv na sodišče, in ker je tisti, ki me je "zaslišal" menil, da morda vseeno ni jasno določena omejitev, dal zapisat v zapisnik, da želimo, da se policaj, ki je meril, priča pred sodiščem

zdaj sem dobil domov obvestilo:

ime priimek, naslov

"Obveščamo vas, da je priča-policist v zadevi, ki se vodi zoper vas, vabljena dne 11.9.2009 ob uri na zaslišanje pri Okrajnem sodišču v Ljubljani, Oddelku za prekrške, Mala ulica 3, v sobo 35/IV.

Okrajna sodnica Roža Marija Rozina l.r., Po odredbi sodnice Podpis pristojne sodne osebe: Podpis"

v bistvu me zanima kako bo to jutri potekalo, pravzaprav me zanima samo ena stvar, ali bom imel jutri priložnost policistu zastaviti kakšno vprašanje ali to vse sodnik naredi?

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
Lahko ga boš tudi ti kaj vprašal
wink-1.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
Ni bil ravno prometni prekršek amapk napad na policaja amapk verjetno je podobno.
Mene je spraševala sodnica in še nekaj odvetnika in to je bilo to.
Pa stat sem mogu z zvitim gležnjem (bergle).
jezen.gif

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Sodnica bo vaju s policistom poklicala v sobo in vsakega vprašala kaj točno se je dogajalo. Policist bo najbrš vztrajal pri svoji zgodbi, ti pa tudi, potem se bo pa sodnica odločila kakor se pač bo
wink-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Sodnica bo vaju s policistom poklicala v sobo in vsakega vprašala kaj točno se je dogajalo. Policist bo najbrš vztrajal pri svoji zgodbi, ti pa tudi, potem se bo pa sodnica odločila kakor se pač bo
wink-1.gif

gre se zato, da nimama vsak svoje zgodbe, jaz sem mojo že povedal, na mojem območnem sodišču pred več kot mesecem dni

on je pa postavil stacionarni radar v fokusu, samo meni še vedno ni jasno, kako lahko nekdo, ki se prvič tam pelje (jaz sem se ene 2ič ali 3jič takrat) ve, da si še vedno v naselju in da je omejitev 50 ne 90

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
mogoce je potrebno table opazovat? ne pa divjat kot da si fukjen
wink-1.gif
lepo bi bilo ce bi te zaprli za kak dan ali dva.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
mogoce je potrebno table opazovat? ne pa divjat kot da si fukjen
wink-1.gif
lepo bi bilo ce bi te zaprli za kak dan ali dva.

a je s tabo kaj hudo narobe? ne poznaš situacije, obnašaš pa se kot da si vso pamet požrl...

a si užaljen ker se mi novi SLS ne dopade al kaj?
bonk.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
samo meni še vedno ni jasno, kako lahko nekdo, ki se prvič tam pelje (jaz sem se ene 2ič ali 3jič takrat) ve, da si še vedno v naselju in da je omejitev 50 ne 90
To ti lepo obrazloži ZVCP1. 32čl.(3). Naselje je tam, kjer je tabla IN hiše. torej oba pogoja morata bit izpolnjena.
če je kdo postavil hiše, ne pa tudi table. je omejitev 90, in obratno tudi, če je tabla in ni hiš.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
samo meni še vedno ni jasno, kako lahko nekdo, ki se prvič tam pelje (jaz sem se ene 2ič ali 3jič takrat) ve, da si še vedno v naselju in da je omejitev 50 ne 90
To ti lepo obrazloži ZVCP1. 32čl.(3). Naselje je tam, kjer je tabla IN hiše. torej oba pogoja morata bit izpolnjena.
če je kdo postavil hiše, ne pa tudi table. je omejitev 90, in obratno tudi, če je tabla in ni hiš.

To je to:

Citat:
(3) Naselje, v katerem je hitrost omejena v skladu s prvim odstavkom tega člena, je pozidano območje ob cesti, ki ga sestavlja več stanovanjskih stavb, ki tvorijo prostorsko celoto, v kateri se pešci in vozila lahko vključujejo v promet na tej cesti preko dovoznih poti, ulic, trgov, parkov ali drugih javnih površin. Naselje vključuje tudi dele ceste znotraj pozidanega območja, ob katerih ni stanovanjskih stavb. Meje naselja morajo biti označene s predpisanim prometnim znakom.

Bos elaboriral svoje nebuloze?

lp

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:

To je to:

Citat:
(3) Naselje, v katerem je hitrost omejena v skladu s prvim odstavkom tega člena, je pozidano območje ob cesti, ki ga sestavlja več stanovanjskih stavb, ki tvorijo prostorsko celoto, v kateri se pešci in vozila lahko vključujejo v promet na tej cesti preko dovoznih poti, ulic, trgov, parkov ali drugih javnih površin. Naselje vključuje tudi dele ceste znotraj pozidanega območja, ob katerih ni stanovanjskih stavb. Meje naselja morajo biti označene s predpisanim prometnim znakom.

Bos elaboriral svoje nebuloze?

lp
Ja to je to.
In če bi bil ti funkcionalno pismen bi razumel, da sem zgoraj povsem točno napisal.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.522
10.741
113
lolek, naselje označuje tabal s črnim robom in s tem tudi omejitev, ce so hise al pa jih nima veze...
smile-1.gif

vedno ko so me zahklali je itak blo na neki njivi, ampak je bila omejitev 50... kekci, nakonc pac placas in pozabis, je se najmanj stroskov in zivciranja.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
lolek, naselje označuje tabal s črnim robom in s tem tudi omejitev, ce so hise al pa jih nima veze...
smile-1.gif
.
Pa mi znaš potem razložit, zakaj so potem v zakonu pri opisu naselja omenjene stanovanjske hiše?
Zakaj npr ne piše: naselje je od table za začetka naselja in do table za konec naselja?

Nima veze, kje so tebe haklali, ker znajo policaji tud goljufat. Mogoče je blo tam kjer so tebe haklali res 50, mogoče pa tudi da ne.
Če bi poznal zgoraj omenjeni člen o naselju, bi jim lahko kaj pojasnil, ampak take s pomankljivim znanjem CPP in absolutnim zaupanjem v poštenost in nezmotljivost policajev je lahko nategnit.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Mislim, da je vsakemu jasno, da se pelje tistih 50 od table za začetek do table za konec naselja.

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
Synthman govoriš neumnosti.Saj v zakonu lepo piše :Naselje vključuje tudi dele ceste znotraj pozidanega območja, ob katerih ni stanovanjskih stavb.
Imamo zelo lepe primere v prekmurju.Prideš v naselje(označeno z tablo) in nekaj hiš,nakar se zapelješ v
skozi majhen gozd ter nato s5 v isto naselje (s5 hiše) in šele na koncu tega dela je tabla ki označuje konec naselja.
In policaj te ima na podlagi ravno tega člena na katerega se ti sklicuješ v gozdu pravico kasirati.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
en vem zakaj se sploh to debatira tu... bil sem tam, poslali so mi preklic, ki ga nisem dvignil, ker še ni bilo konec tiste zakonse 14 dnevne meje (doma sem bil samo v nedeljo - pošta zaprta) - policist je na dopustu

dobim nov datum nekoč

sploh pa je v mojem primeru drugače, saj vsaj po mojem, in tudi vsi ostali, ki sem jim pokazal se strinjajo, iz moje smeri ne moreš vedeti, da se dejansko nahajaš v naselju. Da ne omenjam, da so znaki širom slovenije drugače postavljeni kot na tistem mestu... ljubljana pač

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik gonilnik pravi:
Synthman govoriš neumnosti.Saj v zakonu lepo piše :Naselje vključuje tudi dele ceste znotraj pozidanega območja, ob katerih ni stanovanjskih stavb.
Imamo zelo lepe primere v prekmurju.Prideš v naselje(označeno z tablo) in nekaj hiš,nakar se zapelješ v
skozi majhen gozd ter nato s5 v isto naselje (s5 hiše) in šele na koncu tega dela je tabla ki označuje konec naselja.
In policaj te ima na podlagi ravno tega člena na katerega se ti sklicuješ v gozdu pravico kasirati.
Kaj pa deli ceste izven pozidanega območja? o tem govorim.

Pri nas pa imamo nešteto takih situacij - prideš do table, potem še dolgo nič, potem hiše, potem dolgo nič in nato tabla.
In ko pelješ iz naselja ven, hiš ni več, daš po gasu - in hop radar.

Ali pa cesta ki gre mimo naselja, najbližja hiša oddaljena več kot 200m - ki ima izvoz povsem drugam, na tej obvozni cesti pa tabla za naselje in za tablo policaj z radarjem.

Pa še o tvojem primeru bi se dalo debatirati, ali je tist gozd res znotraj pozidanega območja, Predvsem glede na to, ali je tud gozd obdan s hišami ali ni - oziroma ali je bolj podobno kot park sredi mesta obkrožen s hišami, ali bolj kot dve vasi, ki si sledita pa je gozd vmes.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Izgovarjate se kot da ne bi bili v avtošoli, dokler ni table konec naselja je naselja pa konec.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.456