Preživnina

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Gleda se potrebe otroka - koliko hrane poje na mesec, stroški stanovanja, koliko stane šola, vrtec, obleke, interesne dejavnosti, kakšen izlet zraven.... no vsi ti stroški se delijo z 2 in toliko te pride preživnina. Če se ne dogovoriš seveda.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Aja pa nekdo je pisal da so se zmenili brez sodišča - to je nemogoče, najprej se zmeniš na CSD potem prav tako moraš na sodišče potrdit svojo zgodbo, kjer sodnica žensko vsaj 10x vpraša če bo to dovolj denarja hehe

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
če se zmenita, sodnica samo preveri če je v korist otroka. Če imaš npr. plačo 1.000,00 Eur, mati pa tudi, pa se zmenita za 10,00 EUR, to ni v korist otroka in lahko tak sporazum zavrne.Če pa se zmenita za 180,00, pa vse lepo in prav.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
saj ti prvošim da si srečen.Ne se jezit. Pa manj se obremenjuj z drugimi, pa bo sreča večja. delaj na sebi.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Z babami je danes res sam križ, bi imela familijo in se obnašala kot da je še vedno v študentskih letih... pol se pa izživljajo nad nami in najhujše, nad otroci. V očeh csd pa sodišča so pa itak svetnice.

Čast izuzecima
smile-1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Kaj pa, ko si oče ustvari novo družino?
Recimo s 1. partnerko imata 2 otroka. Gresta narazen, otroci grejo k mami, oče plačuje 500 EUR za oba.
Oče si najde novo partnerko, s katero ima spet 2 otroka. Se renta prvima otrokoma kaj uskladi ali ne?

lp

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.960
6.214
113
blizu močvirne prestolnice
Kar je tudi pravilno, otroci niso nikoli krivi, problem pa je če sodišče poleg otrok gleda tudi na bivšo. Zakaj za vraga bi moral človek tudi njo futrati?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Točno to. Potem bivša dobi novega, ki skrbi tudi za njena otroka (ker mu res ni vseeno), baba p to preživnino lepo nase knjiži...
Če pa pride do najhujšega (smrti enega partnerja) in so v igri mladoletni otroci pa ti CSD zamrzne partnerjev račun oz. otrokov del, tako da tudi najnujnejše za preživetje otroka ne moreš koristiti... (poznam zgodbi 2 očetov; ena zgodba je stara 30 let, še iz juge, druga pa 3 leta).
Dvoličnost in pristranskost CSDjev se ni spremenila tekom časa...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
gleda se na otrokove potrebe. gleda se na dohodek (tudi "opurtunitetni" torej, poznam primer ko je nekdo prikazoval minimalno plačo pa mu je sodnica rekla da glede na njegovo znanje - poklic lahko več zasluži:)))

je pa tako da v večini primerov ženske izkoriščæajo preživnino za lastne potrebe

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Kar je tudi pravilno, otroci niso nikoli krivi, problem pa je če sodišče poleg otrok gleda tudi na bivšo. Zakaj za vraga bi moral človek tudi njo futrati?

Govorim o problematiki, ko prva otroka dobita več denarja kot druga dva.
Recimo, da ima oče 1200 eur plače. Nekaj mora pa tudi za sebe imet, sicer ne bo preživel. In zase rabiš vsaj 700 eur, da funkcioniraš in služiš denar.

lp

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.960
6.214
113
blizu močvirne prestolnice
Glej, če si ga znal namočiti, potem tudi bodi dec in nosi posledice. Zapomni si otroci niso nikoli krivi, se pa strinjam, da je težko, žal pa so pri nas tisti iz CSD večinoma tipične barabinske uradnice, katere ne razmišljajo z glavo, temveč jih žene le žlehtnoba!
Upam da ne zameriš, ampak tako pač je.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.144
667
113
a se pa da tk zmenit recimo da ti tisti znesek nakazuješ na otrokov varčevalni račun da ga otrok dobi ko bo star 18let ali pa mora mama dokazovati za kaj ga je porabila?

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Softi, boljš je it narazen pa biti srečen z drugo osebo, kot pa se vsak dan kregat v pričo otrok. Ti povem iz prve roke
smile-1.gif

Pa sploh ni res, kar je Sajkek reku, da plačuješ 1/3 svoje plače. Drugače bi imel jaz pošteno preživnino
smile-1.gif
.
Ampak recva, da če maš plače nekje do 2k€, bo preživnina med 200 in 300€. Prej 200
smile-1.gif

Ni pa to neka cifra, katere se drži kot pijanc plota..

Na varčevalni račun načeloma lahko nakazuješ (po dogovoru s sodnico), ampak vprašanje, koliko se ti splača, ker te bodo dacarji colal konc leta za dohodnino. Tj v primeru, da imaš pogodbo, da si ti skrbnik računa, račun pa odpreš za določeno osebo.
Tko je imel fotr narejen za svojga najmlajšega, pa je letos to prekinu, ker je spet plačal dohodnino zaradi varčevalnega računa.

kakorkoli,ugodno reši
wink-1.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.561
1.786
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Jaz za dva otroka, ki sta ostala meni, dobim nekaj manj kot 100€ ....
Tole glede varčevalnega računa pa ne vem... Moja bivša je zahtevala, da za oba otroka odprem varčevalna računa in da bo njima direkt nakazovala preživnino. Sicer sem se strinjal, ampak sodnica je odredila, da mora plačevati na moj račun, ker sem jaz skrbnik in da je ta denar moj oz. za namenjen za potrebe otrok in ne od otrok! Sem rešil tako, da sem za oba odprl varčevalna računa in jima preko trajnika nakazujem denar. Bom pa v kratkem prekinil, ker sem zaradi tega štrafan od davčne!!!
10.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.130
113
nisem napisal da dobiš 1/3, ampak da je to maks koliko lahko partner (ženska) strži od fotra, vsaj tako je bilo precej časa nazaj..ne bom trdil kakšna je praksa danes. Več od te cife ni šlo, se pa potem to deli med otroke.

merdžo, ti lepo na csd prijavi vsesvoje otroke , tisteod prej ta nove itd. in naj te ta nova žena kao toži za preživnino, in potem za vse otorke plačuješ isto, oziroma za prve manj glede na prej.