PREŽIVNINA

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Zakaj ga na vso silo hočeš kaznovat?
confused-1.gif

Saj je že zadosti kaznovan, če je tako izgubljen, kot pišeš......
crazy1.gif
......tudi otroka (al pa tebe) ne bo imel nič rajši, če ga boš zdaj denarno preganjala. Če nima čuta odgovornosti, ga pač nima, žal.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Pa tud če gre za maščevanje, Jst ji dam prov. Da 7 let nekdo ne pogleda svojega otroka
shocked-1.gif

Imam kar nekaj kolegov ki so se razšli in ti povem da vsi od našterih kolegov imajo toliko razuma da dajejo še več kot je treba,
en celo vsak let da bivši pol regresa da gre v miru na morje in potem jih še on pelje
zmaga.gif

To so pravi očetje pa čeprav ne živijo pod isto streho- pa z bivšo ženo popijejo kavo in se pogovorijo glede otrok in vzgoje
zmaga.gif

LP.S

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
Citat:
Uporabnik lkontr pravi:
Če mu otrok nič ne pomeni, mu tudi tistih ušivih300 evrov ne bo veliko pomenilo. Bo vsaj vedel da ni sam na svetu. Sem pa od kolegice zvedela da se da to z odvetnikom zrihtat brez problema. bo plačal za nazaj baraba pijanska.
Z vsakim tvojim postom sem bolj prepričan, da gre za maščevanje z nekajletno zamudo. Le kaj se je zdaj tako naenkrat spremenilo, ki v tolikih letih ni bilo pomembno??!! Mogoče en nasvet!!.. Pa če ga upoštevaš al pa ne..... Pejdi že enkrat na intitucije, ki se s tem ukvarjajo (CSD v prvi vrsti) in ne zbiraj nasvetov preko javnega foruma..... pa od kolegic, ki poznajo od kolega kolego, ki je slišal da je kolegica imela izkušnjo od bratrančeve prve žene.... bla bla....
PS. Kako "ušivih" 300 €???

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Zakaj ga na vso silo hočeš kaznovat?
confused-1.gif

Saj je že zadosti kaznovan, če je tako izgubljen, kot pišeš......
crazy1.gif
......tudi otroka (al pa tebe) ne bo imel nič rajši, če ga boš zdaj denarno preganjala. Če nima čuta odgovornosti, ga pač nima, žal.
zmaga.gif

Tole z otrokom nima nobene veze. Glede na besede avtorice gre bolj za tipično slovensko mišljenje "če se jaz matram, zakaj se ne bi še on". Če je otrok lahko do zdaj živel brez, je malo neumno hodit po 8 letih zahtevat denar, ki ga bo avtorica teme tako ali tako verjetno zapravila zase, ne za otroka. Za otroka je v prvi vrsti pomembno, da ga starši vzgajajo in mu nudijo ljubezen in podoporo, njemu je vseeno za tistih 300€ (ki jih itak ne bi dobila), ne bo pa mu vseeno, če bo namesto mame doma spremljal požrtno maščevalno žensko.

lp

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.237
1.189
113
Citat:
Uporabnik lkontr pravi:
Če mu otrok nič ne pomeni, mu tudi tistih ušivih300 evrov ne bo veliko pomenilo. Bo vsaj vedel da ni sam na svetu. Sem pa od kolegice zvedela da se da to z odvetnikom zrihtat brez problema. bo plačal za nazaj baraba pijanska.
In naslednje leto ob tem času bomo brali:
"Baraba je na podlagi preživnine zahteval in dobil skrbništvo nad otrokom dva vikenda na mesec.
In ga zdaj s sabo po gostilnah vozi in kaže kolegom.
Če bi to vedela, bi raje zahtevala, da se odpove očetovstvu."

Ker mora ti biti jasno, da obveznost plačevanja preživnine (lahko) prinese tudi pravico do vzgoje otroka.
In to pomeni, da boš tega svojega bivšega videvala 4x mesečno, ko si bosta otroka izmenjavala, poleg tega vrjetno ne bo ravno najlepše o tebi govoril "Dete moje, saj bi te peljal v kino, ampak mami mi je vse denarje pobrala." in podobno.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
Uporabnik lkontr pravi:
Z vsakim tvojim postom sem bolj prepričan, da gre za maščevanje z nekajletno zamudo. Le kaj se je zdaj tako naenkrat spremenilo, ki v tolikih letih ni bilo pomembno??!! Mogoče en nasvet!!.. Pa če ga upoštevaš al pa ne..... Pejdi že enkrat na intitucije, ki se s tem ukvarjajo (CSD v prvi vrsti) in ne zbiraj nasvetov preko javnega foruma..... pa od kolegic, ki poznajo od kolega kolego, ki je slišal da je kolegica imela izkušnjo od bratrančeve prve žene.... bla bla....
PS. Kako "ušivih" 300 €???
Rabi za kozolec...
rolleyes-1.gif

klik

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Tudi meni to enostavno diši po maščevanju in pohlepu po denarju. Tukaj nima otrok nič zraven je samo orodje.

Če oče noče nič z otrokom...super! Naj si vtakne svoj denar nekam samo da ti otroka pusti pri miru če je res pijanec. Bodi srečna da se sam zaveda da ne zmore vzgajati otroka. Boljše to kot pa pijanec ki vseeno hoče stik z otrokom in slabo vpliva nanj.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.347
11.373
113
kateri del vam ni jas, še kr glumit, bansh/suzica je z alterjem odprl temo pa se norca dela... zato je vse hipotetično in bilo bolje, da bi pisali v pogjniku, torej če bi se to zgodilo.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
shocked-1.gif
o jebemtiš, za jajca bi ga blo treba obesit na tiste njegove kozolce.....

.......čeprav je pa možno, da je v scenariju zamenjal vloge, pa da je dejansko on tisti pijanec (itak ima vse štange krive), ki bi moral kakšno preživnino plačevat
grin1.gif

lkontr

Pripravnik
18. feb 2011
84
0
6
V ponedeljek nesem svoji odvetnici 500€ da začne s to proceduro. Morda jo kdo pozna, saj je iz ihana.
Vsa pojmovanja kdo je kdo so nesmiselna in raje nehajte brezglavo nakladat. vsem drugim hvala za mišljenja in pomoč.
Bay.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.931
122
63
mb+ -20km
Citat:
Uporabnik lkontr pravi:
V ponedeljek nesem svoji odvetnici 500€ da začne s to proceduro. Morda jo kdo pozna, saj je iz ihana.
Vsa pojmovanja kdo je kdo so nesmiselna in raje nehajte brezglavo nakladat. vsem drugim hvala za mišljenja in pomoč.
Bay.
Če je vse to res, kar praviš

Za teh 500€ rajši otroku kaj pametnega kupi, ali pa ga kam pelji!
priden.gif

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36

[/QUOTE]
Če je vse to res, kar praviš

Za teh 500€ rajši otroku kaj pametnega kupi, ali pa ga kam pelji!
priden.gif

[/QUOTE]

nahrung002.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
Citat:
Uporabnik lkontr pravi:
Bay.

pa še večkrat boš odnesla po 500€. Sicer pa.... zmeraj bolj je jasno, zakaj revč začel piti
nahrung002.gif

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
pa še večkrat boš odnesla po 500€. Sicer pa.... zmeraj bolj je jasno, zakaj revč začel piti
nahrung002.gif
mislim da ne bo, to se da vnaprej (se mi zdi da je 500€ kar dosti) in do konca ji ni treba več plačati
Zdj pa nism sigurn, a ob takem primer tudi poraženec plača vse stroške
sprasujem se.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
nahrung002.gif
mislim da ne bo, to se da vnaprej (se mi zdi da je 500€ kar dosti) in do konca ji ni treba več plačati
Zdj pa nism sigurn, a ob takem primer tudi poraženec plača vse stroške
sprasujem se.gif
Misliš ali veš???
Se ti zdi ali veš??
Ne sklepaj prehitro...
ne-ne-1.gif
.. odvetnik ti nikol ne pove fiksnih stroškov. Ker jih tudi ne ve, saj ne ve, kako se stvar lahko zavleče!!!
Enkrat ali pa petkrat it na obravnavo ni isto!!!!