Prevzem certifikata Klik

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Ko/če boste prevzemali nov certifikat za klik, tega ne počnite z brskalnikom Chrome, ker ne gre. Ravnokar sem ga zajebal in sem moral naročiti novega. Cigani, da bi pa to napisali, to pa ne.
10.gif

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
In to naj bi bila banka kriva, če uporabljaš browser, ki ni podprt? Saj piše celo v FAQ za Klik.

LP!

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Company pravi:
In to naj bi bila banka kriva, če uporabljaš browser, ki ni podprt? Saj piše celo v FAQ za Klik.

LP!
Kriva ne, lahko bi pa to napisali.

Tole ne pomeni, da ni podprt, pomeni le, da priporočajo. Opaziš razliko? Lahko bi tudi aplikacija vse skupaj ustavila, ko zavoha nepodprt brskalnik, kaj praviš?
Citat:
priporočamo uporabo spletnih brskalnikov Microsoft internet Explorer 6.0 sp1 in Mozilla Firefox 2.0. ali višje različice teh brskalnikov.

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Kaj pa vem. Zame priporočilo pomeni, da je zadeva na teh browserjih testirana in deluje, na vseh ostalih pa dela ali pa ne. V take primeru je pač prepuščeno uporabniku, da pridobi informacije. Itak one ne izberejo, ali je browser podprt ali ne. Je.bi ga, če se uporablja invaliden browser, ki ne zna delati s certifikati, pač pride do tega. Smola pač.Kaj dosti firbcati pa aplikacija itak ne sme (varovanje pravic, blabla...)
LP!

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Če ti, potem ko pokličeš na HD, takoj blekne, "to ste s Chromom delal, ane", bi bli lahko tolk, da bi to na prvo stran, na un pildek, ki ga dobiš, v e-mail... napisali, ne bi nobenemu krona z glave padla.

Priporočen ne pomeni da drugi ne delajo, niti nikjer ne piše, da je testirano samo s temi dvemi.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.432
3.741
113
Seveda bi lahko poimensko napisali še za vsakega od ostalih 4524 browserjev če dela ali ne dela.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Seveda bi lahko poimensko napisali še za vsakega od ostalih 4524 browserjev če dela ali ne dela.

Če za enega od vodilnih browserjev vedo, da ne dela, bi to menda ja lahko napisali, kaj praviš? Mah, nima veze, res ne.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Enega vodilnih browserjev?
smile-1.gif
... Chrome je sicer res na tretjem mestu po nekaterih razisakavah >>http://www.browser-watch.com/2010/07/02/browser-market-share-june-2010/ .. vendar je njegov delez le 7%

Browser-Market-Share-June-2010.png

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Najbolj varno za prevzem certifikatov je uporabiti Firefox. Potem pa izvoziš iz FF kamorkoli. Meni je čisto normalno deloval prevzem pred leti v IE6 (pred XP SP2). Potem, ko so dvignili vso to varnost, v IE8 ipd., pa je nastala napaka v ActiveX zagonu in adijo Klik certifikat.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Mogoče bi pa prebral navodila svojega izbranega brkljalnika. Pač uporabljaš nedokončan izdelek.
evil.gif

Citat:
Importing the CA certificate (Windows)
Automatic import via the Chrome browser does not work. Instead the certificate has to be downloaded to the harddrive. Opening the browser options, navigating to "Under the hood" and clicking on the "Certificate Management" button, will bring up Windows' integrated certificate management. There the certificate can be imported.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Mogoče bi pa prebral navodila svojega izbranega brkljalnika. Pač uporabljaš nedokončan izdelek.
evil.gif

Citat:
Importing the CA certificate (Windows)
Automatic import via the Chrome browser does not work. Instead the certificate has to be downloaded to the harddrive. Opening the browser options, navigating to "Under the hood" and clicking on the "Certificate Management" button, will bring up Windows' integrated certificate management. There the certificate can be imported.

Ja, naslednjič, ko bom hotel storiti kaj tako banalnega, kot je to, se bom najprej lotil branja vseh opozoril za kišto, potem vsako HW komponento, ko bom to preglodal, bom preletel še navodila za periferijo, ko bom to opravil, bom šel na MS brati vsa možna opozorila in obvestila za operacijski sistem... A si ti diht, zdaj si pameten, kaj?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.014
113
Citat:
Uporabnik Bush pravi:Najbolj varno za prevzem certifikatov je uporabiti Firefox.
Mogoče, čeprav pred nekaj meseci meni ni šel dol s Firefoxom. Po klicu na tehnično pomoč so mi povedali, da se pri firefoxu pač včasih zalomi. Naslednjič sem se pripravil z poupdatenim IE 8 in problemov ni bilo.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Ja, pa ne pozabi vseh navodil prebrati, veš to je sila važno. Kot si lahko prebral malo više, nekateri to počnejo, zato pa nimajo težav.

Še enkrat, a bi kermu na NLB krona z glave padla, če bi tako stvar, za katero vedo, napisali med navodila? Verjetno ne.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Pošlji mail na NLB, saj imajo kontakt kje napisan...mogoče pa celo kdo upošteva...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
Pošlji mail na NLB, saj imajo kontakt kje napisan...mogoče pa celo kdo upošteva...

Sem, menda bodo opozorilo dopisali pa še 6€ so mi šenkal za nov certifikat.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
MadMitch je dobil lastno zdravilo.

Priceless.

(sicer se strinjam s tem kar je tu napisal)

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
MadMitch je dobil lastno zdravilo.

Priceless.

(sicer se strinjam s tem kar je tu napisal)

A vidiš, kolk mal mi je treba, da sem zadovoljen.
tongue-1.gif

Saj sploh ne bi bi šel pod plafon, če mi na HD tip ne bi takoj rekel, da poznajo ta problem in da vsak dan vsaj trije kličejo zaradi tega. Halooooo, Obnova certifikata je 6,5€, 3x6,5=20,5, 20€x30=600 Tkole 7000 na leto, ker ne napišejo jebenega obvestila? Ker ne operiram ravni s z majhnimi zneski na banki, so mi takoj poturili osebnega bankirja, ki stane, če bejbo dobim na telefon ali ne, Ko ji dam domačo nalogo, dostikrat ne ve, kaj bi rad od nje, tko da je zame Klik must. Če bi vsaj ta koka, ko e je dvakrat opozorila, da bo certifikat potekel, rekla, da naj pazim pri prevzemu, ne to pa ne.
Tko da, razni pametnjakoviči, ne mi, kaj banka mora in kaj ne. Če ji delam zelo nadpovprečen promet, ko rečem naj skočijo, lahko samo vprašajo, kako visoko.

Nazadnje urejeno: