Prevrtavanje km na števcu

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.530
113
Če imaš vso potrebno servisno dokumentacijo, napiši v oglas "vožen na relacije" in ceno, ki naj bo enaka primerkom s pol manj kilometri. Se bo že našel pameten človek
zmaga.gif

Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Tako kot so že napisali, če jih neboš prevrtel in boš avto ponudil za nizko ceno ga bo kupil diler in jih on prevrtel. Tako da premisli če se ti zdi vredno "popušit" par tisoč eur na račun dobrega glasu?

Na avtosejmu LJ mi je nekoč (15 let nazaj) "slovensko" govoreči prodajalec ponujal avto "ugodno". Na vprašanje, koliko prevoženih km ima, mi je "reko", da 56.000. Ko sem pogledalv motor, je bil notri listek zadnjega servisa, ki je bil narejen pri 136.000 km. Rekel sem mu, naj pri preprodaji vsaj pogleda v motor.
10.gif

Na takega pacienta sem tudi jaz naletel ko sem kupoval avto. Je rekel, da "ga je dobil v račun in ni vedel". Sem se samo obrnil in šel.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Vsak, ki pri nas kupuje avto kupljen v Sloveniji mora realno racunat okol 25, 30k km letno. Pri pet let starem avtu je zlahka to 150k. Nemcija in ostalo pa vse tja do 50k km letno ni nic novega. Valda vsak hoce avto z manj km, ampak je treba bit realen tako ali drugace.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
ja samo v sloveniji tega ni...vsak kupec dobesedno prosi da je nategnjen
smirk-1.gif

Poglej si samo sporočila tukaj na alterju. klasika: kupijem xx avto, letnik 2002, max 120k km prevoženih,... In preprodajalci jim servirajo to kaj hočejo.
Saj ne rečem, so prasci, ampak kupci si sami prosijo.

tega avta zlahka ne bo šlo prodat. Lahko čakaš na kako svetlo izjemo če te bo klicala, drugače pa nazaj vrtet.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Pri nas je 25 - 30k letno kar veliko, bi rekel da je povprečna cifra okrog 15. Večina ljudi se vozi samo tistih par km do šihta in nazaj in 1x letno na morje. Dnevnih migrantov in službenih vozil ni tako grozno velik procent. Se pa strinjam, smešno je, da imajo vsi 10 let+ stari avtomobili 120-160 jurjev, ko pogledaš 3 ali 5 let stare pa so kilometrine enake
bonk.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.250
7.048
113
Škoda, da avtor tega posta ne pove za kateri avtomobil se gre. Morda bi že tukaj našel kakšnega kupca.

Ampak verjetno bo tako, kot je že nekdo omenil..kupil bo nek "preprodajalec" in prevrtel nazaj..potem pa prodajal po visoki ceni, ker je avto zelo dobro ohranjen.

Ni mi jasno...a je slovenska zakonodaja tako skopa na tem področju, ali pa ni nikoga, ki bi tole nadziral. Saj pa vsak, ki se vsaj malo spozna gre lahko skozi oglase na avto.net in takoj najde "preprodajalce".

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.475
449
83
Mogoče ideja za kakšnega entuziasta, da se postavi spletni register nategovalcev, prevrtenih avtomobilov oz. oglasov, ki ponujajo tovrstne avtomobile.

Vir bi bili prodajalci, ki svoj avto čez nekaj časa opazijo v oglasu, z 100k manj kilometri. Ali pa pozornejši kupci, ki odkrijejo omenjene goljufije. Tako, kot danes vsak kupec skoči pogledat na avto.net ali v Salomonca, bi potem ob kritični masi objav pogledal tudi v spletni register nategovalcev.

Če imamo poraba.com, ni hudič, da ne bi mogli imeti tudi nategovalci.com. Pa še na kakšno donacijo MNZ ali AMZS bi lahko računali
wink-1.gif

B.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
To mislim da ni izvedlivo.

email naslovov je veliko, mobi paketi tudi niso dragi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.250
7.048
113
Potem pa bi te oni tožili, ker si objavil njihove podatke....no go.

Država naj nekaj naredi, ne pa da jamrajo koliko davka gre skozi prste preprodajalcev. Tole bi lahko en človek dnevno pregledoval, en pa na terenu hodil, pa bi ziher tedensko par takih zahaklali.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.475
449
83
Ne vem, zakaj ne? Objaviš link na oglas (ki bo verjetno kmalu izbrisan, zato dodaš še fotografijo), telefonsko, kraj, model avtomobila, registrsko številko, mogoče ime prodajalca ali še kaj več. Seveda dodaš tudi možnost "ugovora", da ne bi prihajalo do zlorab.

Kdo bi te tožil in zakaj? Ker si javno povedal, da si prodal avto z 200k km, sedaj pa jih ima 100k?

Za inicialen load podatkov bi se mogoče lahko dogovoril tudi z zavarovalnicami in AMZS. Oni načeloma pregledajo tudi stanje kilometrov na avtomobilu, čeprav stranka to verjetno lahko prepreči.

Sicer pa če ima kdo čas, lahko kontaktira informacijsko pooblaščenko in povpraša kako in kaj.

B.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.250
7.048
113
Toži te lahko zaradi objave njegovih osebnih podatkov in bletanja njegovega imena. Saj mu krivda ni bila prej dokazana.

Žal je to tako, pa mogoče tudi ni slabo, da je tako. Bržkone bi se našli tudi preprodajalci, ki bi na tak način poiskušali iztiriti konkurenco.

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Kater točno pa to ceni?

Namreč, ce nekdo izbira med dvema podobnima voziloma, eden ima 340k km, drugi pa 150k km....odlocitev ni tako težka.

Ja, in kupi avto z 150k km . . . po števcu . . . in 340k km realno prevoženih
evil.gif

Žalostno a resnično

vizzzi

Pripravnik
10. okt 2007
370
0
16
Če že kupuješ rabljen avto, potem se splača prodajalca temeljito izprašat. Kje ima službo, koliko km je do službe, itd..

Iz teh podatkov si lahko vsaj približno predstavljaš, koliko km letno dela.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Tudi meni ne bi verjel noben da ima moja felicija '96 43.000 kilometrov. Vsak bi rekel, da so zavrteni, rsnica pa je v temu da so ga vozili 3x na teden po 5 km, 1x na leto pa relacija 500km

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Je kak drug način, da ugotoviš, če je števec prevrten? (pusti debile, ko pozabijo listke pri mašini...).
Brez podjebavanja...
wink-1.gif

Ne vem, nisem strokovnjak. Dosedaj sem vedno menjal, ko je prodajal kak sorodnik, znanec ali prijatelj in sem vedel pri čem sem. Pred tremi leti sem kupil R19, ki je imel samo 80k km (letnik 1993). Zdaj je lastnik sosed in avto ima še vedno samo 130k km. Moj zdajšnji avto sem kupil pri sorodniku v avtohiši.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
No vidš, to sm hotu povedat. Če neveš, od koga kupš avto, mogoče sploh neveš, da avto nima realnih kilometrov. Pa mogoče sploh nikol neboš vedu...

Se pa strinjam, da je dost bolje kupt avto, ko ima 250+ km (realnih), pa vsaj potrdila, da so bli servisi redni, kot pa takega, ki ima cca. 160kkm, pa vrjetno še servisa rednega videl ni...
uf-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ko sem jaz spomladi kupoval avto, sem vzel tistega, ki je imel največ km (čez 200.000). Pa moram reči, da je bil od vseh, ki sem jih gledal (vsi med kao 100-150 jurjev) daleč najbolj ohranjen in tudi zdaj super laufa.

Ne vem, kako si nekateri sploh upajo prodajat avte, ki jim na števcu piše 140 jurjev, ropota pa kot 15 let stara kripa s 300 in več jurji, poleg tega pa še fino oguljen volan.