Citat:
Uporabnik Domen pravi:
...kabel je v kopalnici..
Citat:
Uporabnik Domen pravi:
tocno tako bom tudi naredil - hvala za idejo! estetsko pa ni pomemno....sem našel razdelilno dozo, a sedaj se ne znajdem kateri kabel bi bilo potrebno odklopiti...notri je 5 kablov vezanih...ugotovil sem cemu sluzijo trije, za dva pa ne vem, s tem da je na enem prikljuceno vec stvari....nisem toliko stromar, zato raje se tole vprasam...ali ima v razdelilni dozi vsaka stvar svojo funkcijo? recimo lucka ima svoj kabel, potem vsaka vticnica...ipd ?
hvala
Citat:
Uporabnik Domen pravi:
zgodilo se je pac da se je prevrtal kabel v steni in je prislo do kratkega stika,...sicer sedaj vse deluje z izjemo ene vticnice...
ali obstaja se kaka nevarnost sedaj? Kajti se je zabliskalo in pocilo ob stiku.....?
Hvala za odgovore !
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Če ti vtičnica ni pomembna, jo odklopi v razdelilni dozi, demontiraj vtičnico in namesto nje daj navaden PVC pokrovček doz, ki ga dobiš v vsaki elektro štacuni. Kako bo to zgledalo estetsko, je pa druga stvar. imaš pa pomojem najmanj problemov tako.
tako je..odklopi celoten tokokrog za to vtičnico, tudi nevtralen vodnik oz..PEN..NE IGRAJ SE V KOPALNICAH, ker po novejši zakonodaji moraš uporabiti za kopalnice KZS, torej odklopnik na diferenčni tok..če ne znaš, raje pokliči štromarja
Mojega kolega je pred leti ubila elektrika iz vtičnice, ki jo je sam nekaj let prej narobe zvezal.Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Pretiravat? Bolje to, kot pa da nekoga od tvojih bliznjih (lahko tudi cez 10 let) ubije zaradi tega...