Previdno pri oglaševanju pri Bolha.com !!

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Toži "Buho", enkrat jih nekdo mora spametovati. Pa še ljudski junak boš, ker buhe pa res nihče več ne mara, nujno zlo.
wink-1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik igi pravi:
se pravi lahko samo čakam obisk....
smile-1.gif
sem dobil podobno obvestilo na mail in nanj odgovoril, ker nisem vedel kaj je v nasprotju z splošnimi pogoji. Čez kak dan dobim odgovor, da je pomota. 2 meseca nisem NIČ spreminjal oglasov, in dobim spet obvestilo, ki sem ga ignoriral. seveda so mi račun pobrisali. In ja imel sem gor 2 novi stvari. Ampak zadeve so mi hodile viške in jih nisem nikoli uporabljal in to lahko prodam... razumem pa, če se gre nekdo dejansko trgovino...

V glavnem na bolhi me ne vidijo več!
Že pred leti so cigani na Lj avtosejmu, ki prodajajo nove dele za gsm in podobno govorili za original zapakirane izdelke: Ni nova, je pa nerabljena in original zapakirana. In ko sem ga vprašal v čem je razlika, mi je rekel, da v kazni tržnega inšpektorja.

ememko

Fizikalc
11. jun 2009
174
25
28
Danes sem prejel obvestilo da naj odprem trgovino na Bolhi. Na začetku piše to:

Spletno mesto Bolha.com je stičišče ponudbe in povpraševanja novih in rabljenih izdelkov na enem mestu. Bolha.com je prva izbira za večino uporabnikov slovenskega spleta. Vendar smo na Bolha.com dolžni spoštovati veljavno zakonodajo, ki prepoveduje oglaševanje kakršne koli oblike dela na črno. Naša praksa je, da opozorimo vsako podjetje ali uporabnika, za katerega utemeljeno predvidevamo, da kot fizična oseba oglašuje na način, ki nakazuje na opravljanje dejavnosti. V nadaljevanju vam predstavljamo možnosti za zakonito oglaševanje vašega podjetja na spletnem mestu Bolha.com.

Ali to tudi pomeni, da so me dolžni prijavit tržnemu inšpektoratu oz. da se je on obrnil na njih?
sprasujem se.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik ememko pravi:

Spletno mesto Bolha.com je stičišče ponudbe in povpraševanja novih in rabljenih izdelkov na enem mestu. Bolha.com je prva izbira za večino uporabnikov slovenskega spleta. Vendar smo na Bolha.com dolžni spoštovati veljavno zakonodajo, ki prepoveduje oglaševanje kakršne koli oblike dela na črno. Naša praksa je, da opozorimo vsako podjetje ali uporabnika, za katerega utemeljeno predvidevamo, da kot fizična oseba oglašuje na način, ki nakazuje na opravljanje dejavnosti. V nadaljevanju vam predstavljamo možnosti za zakonito oglaševanje vašega podjetja na spletnem mestu Bolha.com.

Ali to tudi pomeni, da so me dolžni prijavit tržnemu inšpektoratu oz. da se je on obrnil na njih?
sprasujem se.gif

Hocejo denar od tebe... nic drugega...

Ker tole je tocno tako napisano... torej, ce odpres pri njih trgovino in placujes, jih nic ne moti, ce oglasujes delo na crno oz. ce spostujes veljavno zakonodajo
bonk.gif

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
Citat:
Uporabnik ememko pravi:

sprasujem se.gif

...to ti Nosonja z buhe piše???

ememko

Fizikalc
11. jun 2009
174
25
28
Da. Tanja Nosan je podpisana. Sicer ne vem kaj ma to veze. Zgleda pa že kot pripravljen mail, ki ga pošiljajo vsem za katere "sumijo" da prodajajo stvari "na črno". Sicer sem ji poslal mail in napisal da nimam s.p.ja in da zato ne bom odprl trgovine pri njih. Zbrisal sem tudi oglase. Sem jo tudi direkt vprašal ali so me prijavili tržni inšpekciji in ali so oni moogče njih kaj kontaktirali glede mojega oglasa.

V bistvu se šele zdaj prav zadevam da sem kršil zakonodajo, ker sem nekaj nabavil in prodajal naprej. Pač nisem mislil da je to kaj takega in da bom zaradi tega mogoče imel probleme s tržnim inšpektoratom. Bom videl kaj bo... :-/

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Malo preveč se pajtlaš, pač so te hotli nagnit za tistih 40+ EUR/mesec. Pozabi na vse skupaj, to poslovno prakso bolšjaka pa povej naprej.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
KSZ

matr so tecni na bolhi stem siljenjem izpostavljenih oglasov, zdej te po novem ze po korakih vodijo pri oddaji oglasa in seveda te vmes prisili vržt uc na izpostavljene oglase tipa nujno prodam in neke znizane cene itd.v upanju da te prelisicijo in da placas te bedarije in mors za vsako stvar potrjevati 5x predno oddas oglas da ne govorim da zadnje case zelo pocasi dela ob urejanju in oddaji oglasov.

Cudn da se niso dobil postene konkurence ala ebay v teh vec kot 10ih letih.

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.703
6.472
113
Novi lastnik pričakuje dobiček.

bolha.jpg

eBay pa je že sedaj konkurenca. Mnogi ga že več let uporabljajo, tudi taki ki Bolhe niso nikoli.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ksz

Ce prav vidim so zdej naredili nekaj rubrik placljivih. Telefonija je placljiva. Morte pogledat ker vam je stare oglase vrjetno vrglo v neaktivne in se ne obnavljajo vec

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.626
3.082
113
v lokalni ostariji
dokler bodo na bolhi oglaševal razni nateguni in bo teh oglasov po 10 in več je to zame NEUPORABEn oglasnik.
pogledaš stroje in traktorje in notri za 3 strani nategunov (razni afričani itd ki ponujajo za male pare nove stroje).

a da bi to pucal redno pa ne.... avto.net je kljub temu, da je zastonj lepo prečiščen!

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.825
647
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Ksz

Ce prav vidim so zdej naredili nekaj rubrik placljivih. Telefonija je placljiva. Morte pogledat ker vam je stare oglase vrjetno vrglo v neaktivne in se ne obnavljajo vec

Upam da se pojavi neka pametna alternativa.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Ksz

Kaj je pametna alternativa?

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
če bodo računal oglase bodo končali kot salomonov oglasnik,....a se ga sploh še kdo spomni? alfa in omega oglaševanja je bil v Slo, tudi na netu na začetku, potem pa je začel računat da si videl tel. številko in zaradi tega je propadu. Sicer sem ga videl pred časom v trafiki in vzel v roke, absurd,....tiskan na debelem papirju in font 20 ter presledki med oglasi 3 cm,....da je ja videt debel haha not pa nič pametnega......

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Salamonc se je zahebu zarad dnarja zdej pa naj crkne isto bolha.

Mi se nismo navajeni placevati. Sploh pa ce ze, bi moral zato zadaj bit zasciten ne pa gremo sam racunat in to je to.

Alternativa diler.si je pa propadla meni sicer nejasno kako to lahko propade ampak so pomojem prehitro hotl met vse. Pisal neke aplikacije ki je uporabnike preko bolhe vabila. Sam to moras 5 let cakat ne gre to cez noc. Potem pa vrjetno oglasevanje dost prinese. Sej 7 let nazaj noben ni vedu kaj je bolha danes pa pomojem ze vsak 5i. Razn ce bi kak ebay slo naredu potem pa reklame pa bi res zazivelo sam vseeno dvomim da bi dajal 10% od.prodajanega neki bolhi. Tolk lahk ti placas zaradi mednarodnega promet ker nekaj bolje in lazje prodas ne pa da mas se 10% stroska.

Nazadnje urejeno:

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj
Citat:
Salamonc se je zahebu zarad dnarja zdej pa naj crkne isto bolha.

Mi se nismo navajeni placevati. Sploh pa ce ze, bi moral zato zadaj bit zasciten ne pa gremo sam racunat in to je to.

Alternativa diler.si je pa propadla meni sicer nejasno kako to lahko propade ampak so pomojem prehitro hotl met vse. Pisal neke aplikacije ki je uporabnike preko bolhe vabila. Sam to moras 5 let cakat ne gre to cez noc. Potem pa vrjetno oglasevanje dost prinese. Sej 7 let nazaj noben ni vedu kaj je bolha danes pa pomojem ze vsak 5i. Razn ce bi kak ebay slo naredu potem pa reklame pa bi res zazivelo sam vseeno dvomim da bi dajal 10% od.prodajanega neki bolhi. Tolk lahk ti placas zaradi mednarodnega promet ker nekaj bolje in lazje prodas ne pa da mas se 10% stroska.

Prek bolha itak vsak hoče 10% popusta vsaj, tako da si na istem.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.933
6.008
113
Bolhi manjkajo ratingi prodajalcev & kupcev, prodaja preko paypala, če omenim dve v nebo vpijajoči limitaciji.
Oboje ebay ima.